۱۷ اسفند ۱۴۰۰، ۱۴:۲۴
کد خبرنگار: 782
کد خبر: 84675848
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سی ان ان: جنگ اوکراین مواضع سیاسی قدرتهای آسیایی را نمایان‌تر ساخت

تهران – ایرنا – شبکه خبری سی ان ان در تحلیلی با تمرکز بر مواضع شرق در قبال جنگ اوکراین عنوان کرد که حمله روسیه به اوکراین، با توجه به موضوع گیری های دو قدرت آسیایی چین و هند، اکنون خط و خطوط سیاسی آنها هرچه بیشتر برای اردوگاه غرب نمایان می شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، تارنمای خبری سی ان ان در تحلیل خود درمورد تحولات بحرانی ناشی از جنگ اوکراین که اروپا را به شدت با  تهدید مواجه  و به هراس افکنده است، با نگاه به شرق نوشت: «نارندا مودی» نخست وزیر هند، پوتین را «دوست عزیز» می نامد و  «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین   پوتین را  «بهترین دوست نزدیک» خود می خواند.

امتناع از محکومیت مسکو

سی ان ان درادامه این تحلیل می نویسد:  چین و هند هردو از «محکوم کردن» روسیه در جنگ علیه اوکراین امتناع ورزیدند، و هردو در جلسه رای گیری شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی این سازمان که به فوریت از مسکو می خواست  جنگ در اوکراین را متوقف سازد، رای ممتنع دادند؛ این درحالی است که از منظر آمریکا و غرب  کشورهایی که اقدام پوتین درجنگ علیه اوکراین را محکوم نکنند، آنها را هم راستا با روسیه همدست وی دراین زمینه می بیند.

سی ان ان درادامه نوشت: درحالی که رهبران آمریکا و اروپا حمله روسیه به اوکراین را نمادی از حمله به مرزهای دموکراسی و آزادی که در آن قانون حاکم است، تفسیر می کنند، اما چنین  ایدئولوژی برای این دو کشور در چنین  درجه ای  نبوده و منافع دو کشور با روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

چین از قصد روسیه آگاه بود

تارنمای خبری سی ان ان نوشت: چین و روسیه هرگز تا این اندازه به یکدیگر نزدیک نبودند، این دوکشور دارای مرز مشترکی به طول چهار هزار کیلومتر هستند و میزان روابط تجاری بین پکن و مسکو در سال گذشته میلادی به رکورد بی سابقه ۱۴۶میلیارد دلار رسید.

سی ان ان نوشت: اما مهم ترین نکته در نزدیکی روابط بین مسکو و پکن،  تنش مشترکی این دو با واشنگتن است.

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی درادامه نوشت: اکنون این پرسش مطرح است که تا چه حد شی جین پینگ رئیس جمهوری چین از قصد پوتین در حمله به اوکراین آگاه بود، اطلاعات سازمان های جاسوسی غربی حاکی است که مشخص شده مقامات چینی از مقامات روسیه خواسته بودند تا حمله خود به اوکراین را تا پس پایان  برگزاری بازی های المپیک زمستانی پکن به تعویق اندازد، چین تاکنون حاضر نشده است تا اقدام روسیه به اوکراین را «تهاجم نظامی» بنامد و می گوید «نگرانی های امنیتی مسکو» را درک می کند و نظام و سیستم بانکی  چین نیز حاضر نشده است تا به  تحریم های بانکی روسیه ملحق شود.

منافع هند و روابط نظامی با روسیه

سی ان ان در ادامه این تحلیل نوشت: هند که بعنوان بزرگترین دموکراسی در  جهان شناخته می شود، روابط نظامی با روسیه داشته که بیش از  ۵۰ درصد از تجهیزات نظامی خود را از طریق روسیه به دست می آورد، هند بدنبال مقابله با رشد و نفوذ چین در منطقه آسیا – اقیانوسیه است.

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی نوشت: این تجهیزات برای هند جهت مقابله با تنش مرزی که با چین دارد حیاتی است، هند همچنین نگران دیگر همسایه خود، پاکستان است.

«هاپیمون یعقوب» (Happymon Jacob) استادیار دیپلماسی و  خلع سلاح در دانشگاه «جواهر لعل نهرو» در «دهلی نو» در مورد وضعیت هند در قبال جنگ اوکراین به  این شبکه خبری آمریکایی گفت: هند نگران حیات خلوت خود است، موضع هند در قبال جنگ اوکراین به معنای تقابل با غرب و حمایت از روسیه نیست، هند به شفافیت به حمایت از روسیه نپرداخته است و باید بسیار مراقب باشد.

سی ان ان نوشت: روسیه و هند روابط دوستانه تاریخی دارند که به دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق باز می گردد که در سال ۱۹۷۱ میلادی  مسکو به یاری هند در جنگ با پاکستان آمد.

هند به روسیه برای مقابله با چین نیاز دارد

«هارش وی.  پانت» (Harsh V. Pant) استاد روباط بین الملل از کالج لندن دراین باره به   سی ان ان گفت: هند برای مقابله با  چین به روسیه نیاز دارد، هند ناچار است تا  روابط تاریخی خود با روسیه را با روابط رو به رشد خود با غرب متعادل سازد.

درهمین حال «استیو سانگ» (Steve Tsang) مدیر موسسه چین از  مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن موسوم به «سواس» (SOAS) به سی ان ان گفت: اوکراین یک زنگ بیدار باش ترای تمام اروپا و آمریکای شمالی  و دیگر کشورهای دموکراسی خواه بود،  به ناگاه کشورهای اروپایی و دیگر کشورها متوجه شدند که باید برای آنچیزی آماده شوند  که پس از پایان جنگ سرد و باگذشت حدود ۳۰ سال از آن،  هرگز ضرورتی برای آن نمی دیدند؛ در این مورد قاطعیت چین و جاه طلبی های اعلام شده چین در مورد تایوان، کشورهای بیشتری را نگران  ساخته است.

**۱۳۰۲**

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha