هارون یشایی در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا و با اشاره به تشکیل «شورای سینما» و مشکلات سینمای ایران اظهار داشت: مشکل ما در سینمای ایران تشکیل شورا و سازمان و مواردی از این دست نیست؛ سینمای ایران باید مدیریت مشخصی داشته باشد که به اتکای آن مسیری مشخص برای آن تدوین شده باشد.
وی افزود: خروجی چنین مدیریتی تدوین الگویی است که همه به دنبال آن بروند و هر تصمیمی که میگیرند تا اجرایی شدن دنبال آن باشند و پس از روی کار آمدن مدیری دیگر، دستورالعملهای قبلی زیر سؤال نرود و لغو نشود.
امیدوارم «شورای سینما» این رویکرد ثبات بخشیدن به تصمیمات و اجرایی شدن آن را داشته باشد
تهیهکننده فیلم سینمایی ناخدا خورشید (ناصر تقوایی ۱۳۶۵) با تاکید بر اهمیت برخورداری از تخصص در بین اعضای «شورای سینما» یادآور شد: لازم است که در «شورای سینما» عدهای متخصص بنشینند و تصمیمگیری کنند؛ اینکه آنان چه کسانی باشند مهم نیست و چیزی که اهمیت دارد تخصص این اعضاست؛ اینکه تصمیمات مبنای شخصی و سلیقهای پیدا نکنند یعنی پیرو همان صحبت قبلی باید الگوی مشخصی برای عمل تدوین و تنظیم گردد تا رهیافت و خروجی این شورا هم با توجه به آن اعمال شود.
یشایایی تصریح کرد: بر این اساس لازم است خط قرمزها، باید و نبایدها و اصول و قوانینی تنظیم شده و سپس در اختیار سینماگران قرار گیرد و نه اینکه امروز حرفی زده بشود و فردا بیجواب رها شود.
تهیهکننده فیلم سینمایی اجاره نشینها (داریوش مهرجویی۱۳۶۵) اظهار داشت: در نهایت باید دید کسانی که در شورای سینما حضور مییابند چه کسانی هستند و مهمترین ویژگی آنان باید صلاحیت و شایستگی ایشان باشد؛ در این مفهوم هر کسی که هستند باید صورت مسئله را بدانند و دنبال راهحل آن بروند.
این تهیهکننده پیشکسوت سینما با تاکید بر اهمیت تشکلی «شورای سینما» خاطرنشان کرد: صد البته تشکیل «شورای سینما» اقدام مهمی است چرا که به شرط موفقیت، چشماندازی مثبت در قسمت اجرایی تصمیمات مرتبط با سینما است؛ و امیدواریم از ابتدا تصمیمگیریها درست در این شورا اتخاذ و با روش درست هم اجرا شوند.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکشنبه اول اسفندماه ۱۴۰۰ در توئیتی از موافقت هیات وزیران با تشکیل «شورای سینما» خبر داد و نوشت: در جلسه امروز هیات دولت، در راستای نیاز سینمای کشور به هماهنگی و همکاری همه دستگاه های اجرایی و نهاد های ذیربط و انجام اقدامات اساسی و زیر بنایی، هیات وزیران با هدف ساماندهی، شکوفایی و هدایت سینمای کشور به سمت ارزش ها و اهداف انقلاب اسلامی با تشکیل شورای سینما موافقت کرد.
گسترش فناوری نرم، هم افزایی و تقویت ارتباط میان بخشهای سیاستگذاری، اجرایی، نظارتی، آموزشی، مطالعاتی، علمی و تولیدی در حوزه هنر- صنعت صوت و تصویر و سینما و افزایش هماهنگی و همکاریهای فرهنگی، اقتصادی، حقوقی و فنی دستگاههای اجرایی و نهادهای ذیربط با بخش غیردولتی در عرصه فعالیتهای سینمایی و سمعی بصری و ارتقای سطح کمی و کیفی محصولات، تولید و عرضه آثار سینمایی شاخص و ارزشمند و بررسی و رفع چالشها و معضلات، از جمله اهداف تشکیل شورای یاد شده است.
اعضای «شورای سینما» شامل معاون اول رییسجمهور (رییس)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (نایب رییس)، دو نفر از وزرا به انتخاب معاون اول رییسجمهور، رییس سازمان امور سینمایی و سمعی بصری (دبیر)، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، هفت نفر از سینماگران و نمایندگان اصناف و تشکلهای حوزه سینما به انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که حداقل دو نفر از آنها از بانوان خواهند بود، رییس مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و رییس یکی از دانشگاههای دولتی هنر به انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان شده است.
نظر شما