۲۳ بهمن ۱۴۰۰، ۷:۰۱
کد خبرنگار: 2447
کد خبر: 84648074
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حزب‌الله: لبنان تحت فشار آمریکا از حقوق دریایی خود نمی‌گذرد

تهران – ایرنا – معاون شورای اجرایی حزب‌الله لبنان گفت، نباید تحت فشار آمریکا، هرگونه پیشنهادی را که حقوق کامل لبنان در خصوص تعیین مرزهای دریایی را در نظر نگیرد، پذیرفت.

به گزارش ایرنا از القدس العربی، شیخ علی دعموش جمعه شب گفت: ما هر نوع عادی‌سازی روابط با دشمن را رد می‌کنیم و لبنانی‌ها تحت فشار آمریکا نباید هیچ پیشنهادی را که حقوق کامل لبنان در موضوع مرزبندی و میادین نفتی را در نظر نگیرد، بپذیرند.

وی افزود: دولت آمریکا فریبکارترین دولت در جهان و بزرگترین حامی تروریسم، جنایتکاران، رژیم‌های فاسد و دیکتاتوری در جهان است و از دخالت در امور داخلی کشورها و اعمال سیاست‌های باج خواهی برای تحمیل دیکته‌ها و شروط خود ابایی ندارد.

معاون شورای اجرایی حزب‌الله ل اضافه کرد: دولت آمریکا از طریق میانجی خود در مذاکرات تعیین مرزهای دریایی، در تلاش است از لبنان باج خواهی کند و با سوء استفاده از بحران اقتصادی و مالی لبنان را تحت فشار قرار می‌دهد تا در موضوع تعیین مرزها و میادین نفت و گاز امتیاز بگیرد.

دعموش تاکید کرد، آمریکا در تلاش است با برخی پیشنهادها، لبنان را به تدریج وارد نظام عادی سازی روابط با دشمن کند.

«آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا در مذاکرات غیر مستقیم ترسیم مرزها بین لبنان و رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه در بیروت با رئیس جمهور، رئیس پارلمان و نخست وزیر این کشور دیدار و گفت‌ وگو کرد.

آمریکا در یازدهم مهر ماه برای از سرگیری مذاکرات تعیین مرز دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی یک میانجی جدید را مشخص کرده است.

مقامات آمریکایی و صهیونیستی گفتند که هوکشتاین نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور انرژی به عنوان میانجی جدید در موضوع منازعه لبنان و اسرائیل بر سر مرز دریایی و اکتشاف گاز در شرق مدیترانه تعیین شده است.

هوکشتاین یکی از نزدیکان جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است و چندین سال با او همکاری کرده است. به همین دلیل مساله منازعه دریایی میان بیروت و تل آویو به یکی از اولویت‌های اصلی بایدن تبدیل می‌شود.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

مذاکرات پیشین در این زمینه با وساطت آمریکا در چادر مقر سازمان ملل در شهر ناقوره برگزار شد.

رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی نظر داشته و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد تحقق اهداف خود در این باره بوده است؛ اما مقاومت لبنان همواره در مقابل این رژیم ایستاده است.

در سال ۲۰۰۰ نیز ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی و یا همان خطی که به «خط آبی» معروف است، در برابر تلاش‌های این رژیم ایستادگی کرد.

موضوع ترسیم مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی مطرح بوده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha