تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

قم - ایرنا - آیت‌الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور در قالب سیزدهمین سفر استانی دولت سیزدهم صبح پنج‌شنبه وارد شهر قم شد و طی بازدیدها و نشست‌هایی که به همراه تعدادی از اعضای هیات دولت داشت آخرین وضعیت مسائل و مشکلات قم را بررسی و تصمیمات لازم را اتخاذ کرد.

به گزارش ایرنا، برنامه‌های سفر رییس جمهور به قم از زیارت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) آغاز شد. 

مراسم رسمی استقبال از آیت‌الله رییسی در بدو ورود وی به شهر مقدس قم، با حضور آیت الله سید محمد سعیدی، تولیت حرم حضرت معصومه(س)، استاندار قم و شماری دیگر از مسئولان ارشد استان در حرم بانوی کرامت برگزار شد.

سفر دو روزه رییس جمهور و هیات دولت به قم اختصاص به مسائل این استان دارد و طی روز نخست موضوع‌هایی چون اشتغال، آب، مسکن و مسائل اجتماعی، محیط زیست و شهری بحث و بررسی شد.

وزرای جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راه و شهرسازی، همچنین انسیه خزعلی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس جمهوری را در این سفر همراهی می‌کنند و در آغازین روز سفر در برنامه‌های مختلفی همچون بازدید از طرح‌های عمرانی حضور پیدا کردند.

 مشکل فرودگاه قم در کوتاه مدت حل خواهد شد

 رییس جمهور با اشاره به وضعیت پروژه‌های نیمه تمام استان قم بیان کرد: برخی از پروژه‌های نیمه کاره در مقابل چشم مردم است، فرودگاه و سایر پروژه های نیمه تمام باید به سامان برسد، برنامه ای در نظر گرفتیم تا در زمان کوتاهی مشکل فرودگاه قم به به نتیجه برسد.

رییسی روز پنجشنبه در بدو ورود به استان مقدس قم در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، افزود: حضور در حرم مطهر برای بنده توفیقی است.
رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه‌های دولت برای افزایش ظرفیت مسکن در استان قم، اظهار داشت: در این رابطه نیز برتامه ای جهت حل مشکل مسکن در نظر داریم.
وی موقعیت مواصلاتی قم را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: قم محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است و از این نظر دارای جایگاه ویژه ای است. ظرفیت بالای صنایع، معادن در کنار نیروی انسانی کارآمد و جوانان آماده کار از بسترهای دیگر این استان است.
رییس جمهور گفت: باید توجه خاصی توسط دولت در باره قم انجام بگیرد، مسائل قم به صورت خاص با همراهی مدیران و علمای حوزه علمیه قم در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: قم شهر جهاد و اجتهاد، بصیرت و بصیرت آفرینی است، امروز(۹ دی ماه) روز بصیرت و میثاق با ولایت است و قم حقیقتا نماد بصیرت است و حوزه علمیه قم، طلاب و جوانان قم نشان دادند که در طول تاریخ انقلاب و قبل از آن همواره در مبارزه با ستم و ظلم و حمایت از انقلاب شکوهمند اسلامی پیشتاز بودند.
رییسی بیان کرد: امیدواریم در این سفر به برکت حضرت معصومه(س) و اخلاص مردم قم، مشکلات و مباحث شهر مقدس قم که به‌عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی و نشر معارف دینی مورد توجه همگان است برطرف شود.
وی تصریح کرد: در قم مشکل‌هایی وجود دارد که مردم را رنج می دهد و باید این مشکلات را برطرف کرد، قبل از سفر امروز تیمی از طرف ریاست جمهوری به همراه مسوولان استانی مشکلات و معضلات استان را احصا کرده‌اند.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

 حوزه علمیه قم برای برون رفت از مشکلات راهکار ارائه دهد

 رییس جمهور گفت: مسائلی که امروز پیش روی ما قرار دارد به‌صورت مساله‌محوری توسط طلاب حوزه علمیه بحث شود و راهکارهای برون رفت از مشکلات نیز مبتنی بر مبانی پیشنهاد و ارائه شود.

وی در جمع اساتید و طلاب حوزه علمیه افزود: صدها مرکز پژوهشی در سطح حوزه علمیه قم و کشور با حضور پژوهشگران و فرهیختگان بسیاری وجود دارد.

همچنین با اشاره به جایگاه حوزه علمیه قم به عنوان بزرگترین حوزه در جهان اسلام، بیان کرد: حوزه علمیه قم همواره در تمام عرصه‌ها پیشتاز بوده و در سطح منطقه و جهان اسلام امیدآفرینی کرده است.
 
رییس جمهور ویژگی حوزه و علمای اسلامی را خودساختگی و هدایت مردم دانست و ادامه داد: علما و فقهای بسیاری در حوزه علمیه قم در طول تاریخ منشا تحول بوده‌اند و علما در تلاش بودند تا در جامعه فقه اجرا شود،  ما معتقدیم فقه می‌تواند پاسخگوی تمام نیازهای جامعه امروز بشری در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره باشد.

رییسی گفت: ادعای اینکه فقه می‌تواند پاسخگوی تمام نیازهای جامعه بشری باشد یک مساله کاملا علمی و منطقی است و قابلیت اجرایی دارد، وجود کاستی‌ها در جامعه کنونی ارتباطی با فقه ندارد و باید این مشکلات را در خودمان جستجو کنیم.

وی تصریح کرد: اگر درباره اقتصاد مقاومتی به منویات مقام معظم رهبری از سال‌های قبل عمل می‌شد امروز مشکلات کنونی اقتصادی وجود نداشت، عمل نکردن به این مبانی برای ما مشکل آفرین بوده است.

 رییس جمهور ابراز داشت: ما برای استفاده از تجربه و حرف‌های نو دیگران هیچ محدودیتی نداریم اما برای نسخه نویسی بیگانگان برای کشور با احتیاط برخورد می کنیم و معنای احتیاط این است که کارشناسان بومی باید نسخه‌های خارجی به‌صورت دقیق بررسی کنند و راهکارهای برون رفت از مشکلات را مشخص کنند.

 رییسی یادآور شد: اگر با بصیرت و اتکا به خداوند متعال و اعتماد به نفس و تکیه به توان داخلی حرکت کنیم با وجود تمام موانع و تحریم ها، متوقف نخواهیم شد.

رییس جمهور با تاکید بر ضرورت جبران عقب ماندگی‌ها گفت: هیچ کس حق ندارد در جامعه القای یاس کند و باید با امید حرکت کنیم.

وی ابراز داشت: به‌عنوان کسی که در بخش‌های مختلف کشور کار کرده‌ام می‌توانم ادعا کنم که هر چه که پیش می‌رویم امیدها برای بازشدن گره‌ها بیشتر می‌شود و می‌توانیم با تعامل و همکاری تمام مشکلات را برطرف کنیم.

رییس جمهور با بیان اینکه مراکز پژوهشی می‌توانند اتاق‌های فکر دولت باشند تصریح کرد: تحول در کشور باید علم پایه باشد، تحولی که علم پایه باشد از دام سلیقگی و شخصی رها می شود و می تواند مسائل کشور را حل نماید.

رییسی گفت: برنامه توسعه هفتم کشور با استفاده از برنامه‌های توسعه قبلی در حال تدوین است و در این زمینه حوزه علمیه می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

وی مشکلات و آسیب.های اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: در مبحث آسیب‌های اجتماعی و سایر آسیب‌ها مانند مشکلات نظام بانکی و اقتصادی باید به دنبال علل و عوامل آن برویم.

رییسی با بیان اینکه حوزه علمیه در هر دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری می‌تواند نقس مهمی در اهداف نظام داشته باشد بیان داشت: جامعه المصطفی العالمیه به عنوان یکی از نهادهای حوزوی از مجموعه‌هایی بسیار اثرگذاری است که خوش درخشیده و در تربیت نیروی انسانی عالم و مهذب اثرگذار بوده است.

وی توسعه متوازن و عدالت را سرلوحه دولت سیزدهم دانست و بیان کرد: مردم باید مزه شیرین عدالت را بچشند و عدالت اجرایی در تمام ابعاد زندگی مردم جلوه داشته باشد.

رییسی با انتقاد از توسعه نامتوازن و ناعادلانه امکانات در کشور خاطرنشان کرد: تقسیم عادلانه امکانات، بودجه و اعتبارات در راستای اجرای عدالت اجرایی و توسعه ملی و عدالت اجتماعی عملیاتی شود.

وی در پایان با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص حوزه‌های علمیه و تاکید بر ضرورت حرکت جهادی برای قرارگیری در ریل پیشرفت و فرصت سازی از ظرفیت‌های موجود به ویژه تحریم های خارجی گفت: ارتباط دولت با حوزه علمیه بسیار ضروری است و دولت این ارتباط را برای پشتوانه فکری، اندیشه ای و کارهای پژوهشی خود لازم می داند.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

گفتگو با مردم مناطق کم برخوردار 

رییسی در ادامه برنامه‌های سفر خود در استان قم در جمع منطقه کم برخوردار شهرقائم و اسماعیل آباد حضور پیدا کرد.

 رییس جمهور با حضور در مسجد امام علی‌بن‌ابیطالب(ع) منطقه شهر قائم قم در جریان دغدغه ها و مطالبات مردم قرار گرفت.
در این نشست صمیمانه، اقشار مختلف مردم مسائل و مشکلات خود را به سمع و نظر آیت‌الله رییسی رساندند.

همچنین اقشار مختلف مردم، با تجمع و حضور در مقابل ساختمان استانداری قم، نامه‌های خود را به خودروهای مخصوص جمع‌آوری نامه به سید ابراهیم تحویل دادند.

نشست با فعالان فرهنگی و اجتماعی استان از دیگر برنامه‌های سفر رئیس جمهور به قم بود.

وی با حضور در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) قم مزار شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی را زیارت کرد.

رییس جمهور گفت: خانواده شهدا همه محترم هستند اما خانواده شهدای مدافع حرم به خاطر شهادت مظلومانه فرزندانشان یک وضع و جایگاه ویژه ای دارند.

رییسی همچنین با حضور در منزل شهید مدافع حرم سید مهدی حسینی افزود: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از برنامه‌هایی که هیچوقت در سفر به مشهد مقدس تعطیل نمی کرد، دیدار با خانواده های شهدای مدافع حرم و خانواده‌های فاطمیون بود.

وی ادامه داد: سردار سلیمانی بر تجلیل و تکریم از مقام شهدا تاکید بسیاری داشت و شهدای مدافع حرم را شهدای ویژه ای می دانست که دارای دو ویژگی خاص شهادت و مظلومیت می باشند.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

مصوبات استانی با جدیت اجرا شود

  رئیس جمهور در آخرین برنامه نخستین روز سفر خود به قم در جلسه شورای اداری این استان در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) گفت: هر تصمیمی که در سفرهای استانی گرفته می‌شود باید با جدیت اجرا شود، اجرا نشدن مصوبات سبب بی اعتمادی عمومی و از دست رفتن سرمایه های اجتماعی می‌شود.

رئیسی صرف پیگیری‌های اداری برای به نتیجه رسیدن مصوبات با توجه به شرایط اداری کشور کافی نیست و هر تصمیمی که در سفرهای استانی گرفته می شود باید با جدیت اجرا شود، اجرا نشدن مصوبات سبب بی‌اعتمادی عمومی و از دست رفتن سرمایه های اجتماعی می شود.

وی در جلسه شورای اداری استان قم، افزود: پیش از آغاز سفرهای استانی دولت، کارگروه هایی برای بررسی مشکلات استانهای مختلف تشکیل و مهمترین نیازهای هر منطقه احصا و برای حل آنها برنامه ریزی صورت می گیرد.

رییس جمهور ادامه داد: آثار مصوبات و اقدامات دولت باید در زندگی مردم آشکار شود و آحاد مردم تفاوت ها و بهبود شرایط را احساس کنند و در صورت عدم انجام مصوبات یا کندی تصمیمات، عوامل اجرا نشدن تصمیمات بصورت شفاف با آنها در میان گذاشته شود.

وی روحیه و کار جهادی را لازمه به ثمر نشستن تصمیمات دولت دانست و اضافه کرد: مدیران استانی آگاه باشند که مصوبات استانی باید در میدان عمل برون داد عینی داشته باشد و مردم تغییرات و تفاوت ها را احساس کنند.

رییس جمهور اظهار داشت: مصوبات و تصمیمات استانی دولت مباحث آرمانی و دست نیافتنی نیست بلکه این مصوبات با اقدامات و پیگیری های مدیران قابلیت اجرا دارد.

رییسی تصریح کرد: استان قم با ۶ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز جایگاه ویژه‌ای در سطح جهان دارد و خدمت به این شهر، خدمت به انقلاب و نظام است.

وی با تاکید بر بهبود شرایط توسعه ای و حل مشکلات و معضلات استان قم، عنوان کرد: درخصوص استان قم باید عملکرد و گزارش کار ویژه ای توسط دولتمردان انجام و ارائه شود.

رییسی ادامه داد: برای حفظ انقلاب اسلامی باید از مجموعه استان قم صیانت شود و مدیران در این خصوص وظیفه دارند چرا که بسیاری می خواهند قم را در عرصه های فکری و معرفتی دچار آسیب و خسران کنند.
وی اظهار داشت: دولت نسبت به مسائل فرهنگی قم حساسیت دارد و از استاندار قم درخواست می شود کارگروه هایی با حضور مدیران استانی و سایر مسوولان ملی برای کاهش آسیب های اجتماعی تشکیل داده و معضلات موجود در آن مدیریت شود.

رییس جمهور ابراز کرد: وجود آسیب‌های اجتماعی در قم قابل قبول نیست و برای حل معضلات و کاهش های این شهر باید نگاه و عملکرد ویژه ای توسط مسوولان در پیش گرفته شود.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

وی یکی از نتایج رونق گردشگری را بهبود وضعیت اقتصادی قم دانست و خاطرنشان کرد: قم قطب گردشگری مذهبی و زیارتی کشور بوده و از طرفی محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است و باید مشکلات گردشگری زیارتی این استان در قالب کارگروه زیارت بصورت کامل برطرف شود.

رییسی تاکید کرد: کارگروهی ویژه برای رفع مشکل صنایع و واحدهای راکد استان قم با مسوولیت وزیر صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی تشکیل خواهد شد.

وی با تاکید بر اتمام و بهره برداری از پروژه های نیمه تمام استان قم، یادآور شد: فرودگاه قم باید هر چه زودتر به سامان و نتیجه قطعی برسد.

رییس جمهور یادآور شد: موسسات قم یکهزار از اراضی استان را حبس کرده اند، تمام این موسسات و دستگاه‌ها باید در یک مدت کوتاهی تمام این اراضی را برای احداث خانه برای اقشار مستضعف آزاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما بر اجرای قانون در آزادسازی اراضی یکهزار هکتاری موسسات و دستگاه های اجرایی اصرار داریم و از کنار آن به سادگی عبور نمی کنیم.

رییس جمهور ابراز داشت: لازم است تا برای حل مشکل دریاچه نمک کارگروهی توسط دستگاه های ذیربط برای کنترل ریزگردها تشکیل شود.

وی همچنین رفع نقاط حادثه خیز محورهای مواصلاتی، تامین کاغذ مورد نیاز چاپ و نشر دفع اصولی پسماندهای صنعتی را نیز از مباحث و مسائل مهم استان قم ارزیابی کرد.

وی خاطرنشان کرد: در سطح کشور برای ۵۰ سال آینده پروژه نیمه تمام وجود دارد و در این شرایط برای بهره برداری از این طرح ها باید به دنبال اولویت بندی طرح های نیمه کاره و برون سپاری آنها به بخش های خصوصی باشیم.

رییسی با اشاره به پیشنهاد برخی مسوولان استان برای تبدیل شدن منطقه پردیسان به یک شهر جدید در ضلع جنوبی شهر قم گفت: مسائل شهرک پردیسان و رفع مشکلات شهروندان آن باید در قالب یک کارگروه در زمان کوتاهی برطرف شود.
وی با اشاره به حجم بالای بافت‌های فرسوده و تاریخی عنوان کرد: بافت های فرسوده و بافت های تاریخی باید از همدیگر تفکیک شود و امکان ساماندهی بافت های فرسوده برای مردم فراهم شود.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت مطلوب مدیریت کرونا، تصریح کرد: با حرکت های جهادی و حضور مردم در صحنه در کنار اقدامات حکیمانه مقام معظم رهبری، این بیماری به شکل مطلوبی در سطح کشور مدیریت شد.

رییسی یادآور شد: استانداران بر مسئولان و مدیرانی انتخابی خود، نظارت جدی و مستمر داشته باشند.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

اعضای هیات دولت و مسوولان قمی در شورای اداری چه گفتند؟

دولت زمینه بازآفرینی ۲۰ هزار واحد مسکونی فرسوده قم را فراهم کند

استاندار قم گفت: ۳۱۵ هکتار از بافت هسته مرکزی شهر قم در دل بافت‌های تاریخی قرار گرفته که این مساله بازآفرینی و توسعه شهری را دشوار کرده است و از دولت انتظار می‌رود اعتبارات بازآفرینی ۲۰ هزار واحد مسکونی استان قم را تامین و اختصاص دهد.

سیدمحمدتقی شاهچراغی  در جلسه شورای اداری استان قم  طی سخنانی، حجم بالای سکونتگاه های غیررسمی، خانه های در حریم دکل و بافت های فرسوده را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در استان قم هزار و ۵۸۰ هکتار بافت فرسوده شهری وجود دارد
استاندار قم تصریح کرد: با توجه به وجود حرم مطهر، حوزه علمیه و مسجد مقدس جمکران شاهد رشد نامتوازن جمعیت این استان هستیم که مساله سبب بوجود آمدن سکونتگاه های غیررسمی در حاشیه شهر شده است.
شاهچراغی اظهار داشت: کاهش نزولات جوی سبب ایجاد مشکلاتی در سطح کشور شده که این مشکل در قم به دلیل اقلیم خشک قم بیشتر نمایان شده است و به همین منظور از دولت مردمی درخواست می کنیم که علاوه بر تامین پایدار آب از سرچشمه های رود دز، مقدمات انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی و استان قم را نیز در دستور کار خود قرار دهد.
استاندار قم ظرفیت بالای قم در بخش زائرپذیری را مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به وجود حرم مطهر، مسجد جمکران و سایر ظرفیت های علمی و تاریخی استان قم، باید زیرساخت های لازم برای خدمات رسانی رفاهی و اقامتی ایجاد شود و از دولت سیزدهم درخواست می شود در قالب کارگروه زیارت مهمترین مسائل و مشکلات این استان در حوزه جذب زائر و گردشگر را در سه ماه آینده احصا و ابلاغ نماید.
وی با اشاره به مشکلات معیشتی و اقتصادی حاکم بر استان و اثرات منفی کرونا بر اقتصاد عمومی ابراز کرد: برای تامین نیازهای اقشار آسیب پذیر و تحت پوشش به ویژه در بخش بهزیستی نیازمند ارائه تسهیلات دولتی هستیم.
شاهچراغی یادآور شد: در سطح استان قم ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی به همراه ۳۹ هزار واحد صنفی و ۱۰۰ معدن فعال در عرصه اقتصادی نقش آفرینی می کنند، همچنین حدود ۶۵ واحد صنعتی قم نیز برای بازگشت به چرخه اقتصاد و تولید نیازمند تسهیلات ملی است.
استاندار قم ابراز داشت:طی سال گذشته و با تلاش مسوولان استانی دو شهرستان جدید به قم الحاق شده و از دولت سیزدهم نیز درخواست می شود شهرستان سوم را در بخش مرکزی قم با محوریت شهر قنوات در سیر مطالعات خود قرار بدهد.
وی در پایان بیان داشت: برای بهبود چهره معنوی و ظاهری قم در قرارگاه ۱۹ دی اقدامات مطلوبی در حال انجام است.

مسائل فرهنگی در قم مورد توجه جدی قرار گیرد

نماینده ولی فقیه در استان قم گفت: مسائل فرهنگی، تربیتی و انقلابی در قم مورد توجه ویژه دولت قرار گیرد.

آیت الله سید محمد سعیدی بیان داشت: از رییس محترم جمهور به دلیل سفر به قم و حضور در میان مردم و رسیدگی به امور آنان تشکر می‌کنیم.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) افزود: در این جلسه بنده و دیگر ائمه جمعه قم روی مسائل فرهنگی، تربیتی و انقلابی این استان تاکید داریم که این مساله مورد توجه رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و مردم متدین قم نیز است.

وی همچنین بیان داشت: کاری که برای رضایت خداوند متعال و با اخلاص انجام شود حتما به نتیجه لازم می‌رسد و موجب سعادت انسان است.

راه‌اندازی قطار مسافربری قم - کاشان امکان پذیر است

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت شهر قم به لحاظ متصل بودن به چندین استان کشور گفت: راه‌اندازی مسافری بین قم - کاشان امری ممکن است. 

رستم قاسمی در جلسه شورای اداری قم اظهار داشت: موضوع راه‌اندازی قطار مسافربری بین قم - کاشان که مطرح شد، انجام آن امکان دارد.

وی در ادامه طرح قطار سریع السیر تهران - قم - اصفهان را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: قرارداد این طرح که کار جدیدی در کشور محسوب می‌شود با سرمایه‌گذار خارجی به مبلغ چهارمیلیون یوان نهایی شده‌است.

وی  همچنین با اشاره به طرح آزاد راه قم - بروجرد گفت: قرارداد این طرح که کنار گذر قم به شمار می‌آید، با سرمایه‌گذار بسته شده و عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده‌است.

قاسمی تصریح کرد: در سهم مشارکت مشکل‌هایی است، که قرار شد در تهران جلسه ای برگزار شود،مقداری سهم مشارکت راه و شهرسازی بیشتر شود، الان ۳۰ به ۷۰ هستیم و طرف قرارداد تقاضای ۵۰ به ۵۰ کرده است، کار به خوبی پیش می‌رود.

وی افزود: مرحله نخست این آزاد راه از قم شروع شده و تا راهجرد که مرز بین اراک و قم است، ادامه پیدا می‌کند، بخش دوم این طرح نیز تا بروجرد می‌باشد که قرارداد آن با سرمایه‌گذار منعقد شده و عملیات اجرایی نیز شروع شده‌است.

قاسمی گفت: ما برنامه‌ریزی کردیم و تا پایان دولت نیز آزاد راه بندر امام (ره) تا رشت که بخش زیادی از آن کار شده قطعا تمام خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به طرح فرودگاه قم یادآور شد: در مورد فرودگاه یک کارگروهی را تعیین کردیم که ظرف مدت سه ماه از نظر فنی و اقتصادی در مورد این طرح تصمیم‌گیری شود و به فعالیتش در این استان ادامه بدهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع مسکن بیان داشت: بر اساس پیش‌بینی‌های جمعیتی ۶۳ هزار متقاضی مسکن در قم وجود دارد، برنامه‌ریزی کردیم و باید در گام نخست ۲ میلیون واحد را شروع کنیم، که به سقف چهار میلیون برسیم.

قاسمی خاطرنشان کرد: در قم برنامه‌ریزی ما این بود عملیات اجرایی ۵۰ درصد متقاضیان را آغاز کنیم، خوشبختانه امروز ۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد را عملا شروع کردیم که مرحله زیرسازی بخشی از این واحدها انجام شده‌است.

وی ادامه داد: تاکنون حدود ۸۹ هزار تَن در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که به ۱۰۰ هزار تَن نیز خواهد رسید.

وی گفت: در حال حاضر یکهزار هکتار زمین در قم وجود دارد، که زمان قرارداد آن سپری شده و همه موسسه‌هایی که این زمین‌ها را در اختیار دارند به ۲۰۰ هکتار بیشتر نیاز ندارند، زمین‌هایی که ۱۰ سال ساخته نشده‌اند را ما مجاز هستیم، مطابق ماده ۱۲ قانون جهش تولید از این موسسه‌ها پس بگیریم.

 ۹۹۳ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به جوانان قمی اختصاص یافت

قم-ایرنا-معاون اجرایی رییس جمهور گفت: ۹۹۳ میلیارد تومان تسهیلات برای ازدواج جوانان از طریق بانکهای عامل به استان قم اختصاص پیدا کرد.

سید صولت مرتضوی در جلسه شورای اداری استان قم افزود: در سفر رییس جمهور به استان تمهیدات و تصمیمات قابل توجهی با نظر ۲۸ دستگاه اجرایی با پشتوانه کارشناسی درنظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: در سفر استانی سیزدهم رییس جمهور در حوزه آب و کشاورزی، اشتغال، بهداشت، زیربنایی، صنعت و معدن، رفاهی و اقامتی، فرهنگ و آموزش تصمیمات بسیار مناسبی برای استان قم اتخاذ شده است.

معاون اجرایی رییس جمهور ادامه داد: در قالب این سفر و در حوزه وزارت ورزش و جوانان ۴ مصوبه و در حوزه جهاد کشاورزی نیز ۱۲ مصوبه قطعی شده است.

وی یادآور شد: ستاد اجرایی فرمان امام راحل برای احداث ۱۲ باب مدرسه و کارخانه تولید چادر مشکی اقدامات قابل توجهی برای استان قم در نظر گرفته است.

وی اظهار داشت: وزارت نفت، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد نیز در قالب رسالت های اجتماعی خود مصوبات قابل توجهی برای استان قم در نظر گرفته اند.

قم در بخش گردشگری موقعیت ممتازی دارد

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: قم علاوه بر بخش‌ گردشگری در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی نیز موقعیت ممتاز و ظرفیت بالایی دارد.

سید عزت‌الله ضرغامی در جلسه شورای اداری استان قم بیان کرد: به دلیل ظرفیت بالای زیارتی این استان که سالی ۲۰ میلیون زائر در آن حضور می‌یابند باید حداقل دارای ۲۰ هزار تخت اقامتی باشد که اکنون این رقم حدود ۱۱ هزار تخت است.

وی با اشاره به این که هتل‌سازی نیازمند اختصاص تسهیلات بانکی مورد نیاز است، افزود: تعداد هتل‌ها در این استان محدود است و باید در این زمینه اقدام‌های لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: با قول‌هایی که در زمینه پرداخت تسهیلات لازم به فعالان عرصه هتل‌داری داده شده است،‌ می‌توانیم شاهد تحول در این عرصه مهم اقتصادی باشیم.

ضرغامی با اشاره به این که قم دارای ۴۰۰ عرصه ثبتی است، گفت: در قم آثاری وجود دارد که سابقه آن‌ها به پنج تا هشت هزار سال می‌رسد و لازم است که اعتبارات لازم برای این بخش در استان اختصاص یابد.

وی افزود: حوزه صنایع دستی نیز در قم منحصر به فرد است و این استان در زمینه انگشتر سازی و سنگ‌های زینتی دارای ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای است.

وی ادامه داد: حمایت از فعالان عرصه تولید صنایع دستی در موضوع‌های مختلف همچون ایجاد بازار فروش و بیمه در استان قم بسیار اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری گفت: اگر یکی از چالش‌های قم مسائل اجتماعی دارد یکی از راهکارهای رفع آن، ایجاد بازار برای عرضه محصولات صنایع دستی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: قم با وجود زحماتی که مسئولان اجرایی در سال‌های گذشته کشیدند یک مقدار نامتناسب توسعه پیدا کرده و بافت تاریخی قم مورد توجه لازم قرار نگرفته است.

وی با اشاره به این که قم شهر تاریخی است و باید معماری آن مبتنی بر اصول اسلامی و تمدنی باشد،‌ ادامه داد: در مورد بافت تاریخی شهر قم با توجه به حساسیت‌ها، باید نکات مطرح شده موردی بررسی و موضوع را حل کنیم چرا که ما حافظ میراث فرهنگی هستیم.

۳ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های صنعتی قم مصوب شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در جلسه با مسوولان ذیربط ۶۰ میلیارد تومان برای بهسازی زیرساخت شهرک‌های صنعتی و سه هزار میلیارد تومان نیز برای تکمیل طرح‌های صنعتی استان قم مصوب شد.

سیدرضا فاطمی امین در جلسه شورای اداری استان قم، افزود: بخش صنعت در استان قم رو به رشد و تکامل یافته است که جایگاه خوبی در سطح کشور دارد و قابل تقویت است.

وی اضافه کرد: در دیدار با فعالان اقتصادی، سرمایه در گردش از جمله مشکلاتی بود که مطرح شد که امیدواریم با امضای تفاهم‌نامه با هفت بانک که هفته آینده در بانک مرکزی امضا خواهد شد، تامین مالی زنجیره‌ای عملیاتی خواهد شد که تحول بسیار بزرگی در نظام مالی کشور است.

وی ادامه داد: اگر در مساله سرمایه در گردش هفت بانک فعال شود، بسیاری از مشکلات در حوزه سرمایه در گردش حل می‌شود.

فاطمی امین با اشاره به این‌که ضرورت تامین مواد اولیه در استان قم پررنگ است، گفت: در بازار فولاد با اجرا شدن قوانینی بازار کاملا متعادل شد، اما در حوزه پتروشیمی هر هفته قیمت‌های پایه تغیر می‌کند.

وی افزود: در حوزه پتروشیمی با کمبود مواد اولیه مواجهیم که باعث می‌شود بسیاری از صنایع قم از جمله کفش و لوازم‌خانگی با چالش مواجه شود که در حال پیگیری برای حل این مشکل هستیم.

وی از آمادگی صنعت کفش و فرش قم برای جهش صادراتی خبر داد و بیان کرد: صادرات از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت است که امسال رشد خوبی در این حوزه داریم و برای سال آینده نیز اهداف بلندتری در نظر گرفتیم و از واحدهای فعال حمایت می‌کنیم.

وزیر صمت خاطرنشان کرد: برای حل مشکل آلودگی صوتی معدن نرداغی به چهار راه‌حل رسیده‌ایم و امیدواریم این مشکل به‌زودی حل‌وفصل شود.

وی افزود: پسماندهای شهرک سلفچگان نیز که مربوط به قیر و تسویه روغن است، با نوسازی و کاهش آلایندگی در اسرع وقت حل خواهیم کرد.

اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های ورزش بانوان قم 

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به فقر استان قم در مراکز اختصاصی ورزش بانوان، گفت: برای افزایش نشاط در بین زنان و دختران قم، ۲۰ میلیارد تومان برای تجیهز یک مجموعه ورزشی برای ورزش بانوان نهایی شد.

انسیه خزعلی در جلسه شورای اداری استان قم اظهار داشت: بازماندگان تحصیل در روستاها، افراد بی هویت در شیرخوارگاه ها و کمبود سونوگرافی ویژه زنان از معضلات مهم استان قم در حوزه زنان است.

وی با بیان اینکه در این سفر برای کاهش آسیب های اجتماعی اعتباراتی درنظر گرفته شد، اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال پایدار و درآمدزایی زنان نیز در این سفر تصمیماتی گرفته شد که برای اجرا نیازمند همکاری های استانی است.

خزعلی همچنین گفت: خانه تاریخی ملاصدرا در شهرستان کهک قم ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک مرکز مهم فرهنگی و میراثی و ایجاد زمینه اشتغال و گردشگری را دارا می باشد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در این سفر همچنین ۱۷ میلیارد تومان برای راه اندازی مرکز مشاوره، ۹ میلیارد تومان برای حمایت از زنان سرپرست خانوار و ۶ میلیارد تومان نیز برای بازپروری زنان آسیب دیده مصوب شد.

۹۰ میلیارد تومان برای مرکز جامع سرطان قم اختصاص یافت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص ۹۰ میلیارد تومان برای تکمیل مرکز جامع سرطان را از مصوبات مهم سفر رییس جمهور به استان قم دانست.

بهرام عین اللهی در جلسه شورای اداری استان قم، طی سخنانی با اشاره به برخی از مصوبات هیات دولت به قم، افزود: مجوز بکارگیری ۲۵۰ نیروی جدید، افزایش پهنه دانشگاه علوم پزشکی قم از ۵۰ به ۷۰ هکتار، تخصیص بودجه برای تکمیل بیمارستان حضرت معصومه (س) از طریق بنیاد برکت، اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پایگاه های شهروندی، تخصیص بودجه برای راه اندازی مرکز انتقال خون پردیسان و خوابگاه دانشگاه، تکمیل مخزن بتنی بیمارستان شهید بهشتی به میزان ۵ میلیارد تومان از مصوبات دیگر استان قم در حوزه بهداشت و درمان بود.
وی با اشاره به سفر امروز خود به شهرستان کهک قم، گفت: مشکلات زیرساختی و نیروی انسانی مرکز درمانی این شهرستان به زودی برطرف خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان بیان کرد: کهک از نظر گردشگری ظرفیت بالایی دارد و لازم است تا برای رونق اقتصادی این شهرستان و روستاهای آن ایمنی و استانداردسازی راه ها و مسیرهای دسترسی آن در دستور کار دولت باشد.
عین اللهی بیان کرد: با تخصیص ستاد ملی کرونا به زودی معوقات کادرپزشکی و پرستاران کشور پرداخت خواهد شد.
وی اظهار داشت: در استان قم با راه اندازی ۱۷ مرکز واکسیناسیون کرونا تاکنون ۷۳ درصد از جمعیت این استان دُز اول واکسن را دریافت کرده اند و برای جلوگیری از سرایت بیشتر اومیکرون باید پوشش واکسیناسیون تکمیل شود.
عین اللهی خاطرنشان کرد: در طول دوران همه گیری کرونا در مجموع ۸۰ هزار بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری شدند.
وی ابراز داشت: با توجه به ویژگی زائرپذیری قم، باید اقدامات لازم برای رونق و توسعه گردشگری زیارت و افزایش تخت های بیمارستانی انجام بگیرد.
عین اللهی یادآور شد: بیمارستان یکهزار تختخوابی خاتم و بیمارستان نور دو پروژه کلان حوزه درمان استان قم است که عملیات عمرانی آنها آغاز شده است.

ابراز امیدواری برای حل مشکل منوریل قم 

وزیر کشور گفت: منوریل می‌تواند جایگزین خط ۲ مترو قم شود که برای این طرح مبلغی نیاز است و سرمایه‌گذار نیز آمادگی دارد که امیدواریم مشکل این طرح حل شود.

احمد وحیدی در جلسه شورای اداری استان قم افزود: برای حل مشکل منوریل باید همه جوانب بررسی شود.

اجرای طرح منوریل قم از سال ۱۳۸۹ در بستر رودخانه قمرود قم آغاز شد که مرحله نخست این طرح از پارک سوار شمالی قم تا مصلای قدس است.

وی با اشاره به سفر امروز خود به شهرستان جعفرآباد قم، گفت: این بخش قطب دامپروری است و سالانه ۲۰ هزار تن تولید گوشت صورت می‌گیرد که مردم این منطقه برای فروش گوشت دچار مشکل بودند که قرار شد برای حل این مشکل، خرید ۱۰ هزار تن گوشت صورت گیرد.

وی افزود: بیمارستان شهرستان جعفرآباد مدتی تعطیل است و مردم گرفتار هستند که سرمایه‌گذار قبول کرد با دریافت ۱۰ میلیارد تومان وام این بیمارستان را راه‌اندازی نماید.

وحیدی ادامه داد: مشکل نیروگاه برق، اصلاح طرح هادی این شهرستان و اختصاص ۵۰۰ واحد مسکونی به ساکنان روستا، مشکل ۴۰۰ هکتار زمین متعلق به آستان حضرت معصومه(س) و مشکل حق آبه از دیگر مسائلی بود که در این سفر مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: مردم ساکن شهرستان جعفرآباد خوب، پرکار و پرتلاش هستند و کارهای خوبی در حوزه کشت گلخانه‌ای انجام‌شده است.

وی افزود: با توجه به وجود ۴۰۰ حلقه چاه در این منطقه، اگر الگوی کشت مناسبی اجرا شود می‌تواند نقش خوبی در آبادانی منطقه داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به مترو قم، گفت: این طرح به طول ۱۵ کیلومتر است که ۶ کیلومتر آن آماده است و احتیاج به تست گرم و ۲ رام قطار دارد.

وی با بیان این‌که گزینه‌هایی برای تامین ۲ رام قطار پیش بینی شده، افزود: برای این طرح می‌توانیم از منابع که با چینی‌ها قرارداد داریم استفاده کنیم.

وی همچنین با تاکید بر حل پسماند قم، اضافه کرد: ۶۵۰ تن پسماند در قم تولید می‌شود که ۳۰۰ تن توسط یک خط تسویه می‌شود و برای تسویه مابقی نیز نیاز است خط دیگری راه‌اندازی شود.

وزیر ارشاد: قم کانون اصلی انقلاب است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قم کانون اصلی انقلاب است و باید اقدام لازم برای برگزاری مراسم گرامیداشت صدمین سال بزرگداشت احیای حوزه علمیه قم،‌ صورت گیرد.

محمد مهدی اسماعیلی در جلسه شورای اداری استان قم ،‌ بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین رابطه تفاهم نامه‌هایی با مرکز مدیریت حوزه‌های علیمه و سایر موسسات فرهنگی استان منعقد خواهد کرد.

وی افزود: تکیه‌گاه دولت انقلابی،‌ حوزه‌های علمیه برآمده از جریانات انقلابی در قم است و این استان جایگاه ویژه‌ای در حوزه مسائل فرهنگی دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز در جمع مردم شهر قنوات این استان حضور پیدا کردم،‌ مهمترین خواسته مردم منطقه آن تبدیل شدن به شهرستان بود که استعدادهایش را دارد و این مساله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اسماعیلی بیان داشت: همچنین در منطقه پردیسان حضور پیدا کردم و از نزدیک با مردم ساکن در آن گفت و گو کردم، این منطقه مشکلاتی دارد که عمده آن در تفاهم نامه میان وزارت راه و شهرسازی و شهرداری قابل حل شدن است.

وی افزود: امروز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مصلای پردیسان اختصاص یافت، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیز در راستای تامین زمین برای عرصه فرهنگ و هنر درنظر گرفته شد،‌ پنج میلیارد تومان به تالار مرکزی شهر قم اختصاص یافت و ۱۵ میلیارد تومان نیز برای کتابخانه مرکزی قم درنظر گرفته شد، همچنین اعتباراتی برای مجتمع امام خمینی(ره)‌ قم لحاظ شد.

وی با اشاره به دیدارهای روز جاری با اهالی فرهنگ و هنر استان ادامه داد: قرار شد از محل زمین‌هایی که در منطقه پردیسان در اختیار اداره کل ارشاد قم است به‌منظور ساخت مسکن برای فعالان عرصه فرهنگ و هنر استان استفاده شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در قم مساله تامین کاغذ بسیار مهم است و مراجع بر این موضوع تاکید دارند چرا که قم شهر فرهنگی است و در این زمینه انجام اقدام‌های لازم در دستور کار است.

وزیر ارشاد که هیات دولت را در این سفر همراهی می کند تاکنون برنامه های مختلفی از جمله بازدید از کتابخانه مرکزی، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، شهر قنوات و چاپخانه قرآن کریم داشته است. 

منطقه پردیسان شهر شود

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به جمعیت ۲۰۰ هزارنفری منطقه پردیسان در ضلع جنوبی قم از دولت سیزدهم درخواست می شود این منطقه را به یک شهر جدید ارتقاء بدهد.

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری در جلسه شورای اداری استان قم ، طی سخنانی افزود: شهرک پردیسان قم حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن دارد و هم اکنون برای حل مشکلات این منطقه عزمی در بین دستگاه های اجرایی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون شهروندان پردیسانی برای تامین نیازهای روزمره خود برای رفت و آمد به شهر قم دست کم ۵۰ هزار تومان هزینه می کنند، گفت: از دولت سیزدهم درخواست می شود تا منطقه پردیسان را به شهر مستقلی ارتقاء دهد تا امکان شکل گیری ادارات دولتی برای جلوگیری از سفر شهروندان به هسته مرکزی شهر، فراهم شود.
وی بیان کرد: در کارگروه هایی که قبل از سفر انجام شده مشکلات استان قم تشریح و مشخص شده که امید می رود با تاکید رییس جمهور نهایی شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: روحیه انقلابی و خروجی محور بودن از ویژگی های رییس جمهور دولت سیزدهم است و ما انتظار داریم سفر رییس جمهور به قم خروجی مشخص داشته باشد و صرفا به مصوبات سفر بسنده نشود. 

ذوالنوری با بیان اینکه بدلیل ویژگی بافت و کالبد، بافت های فرسوده شهری در صورت بروز حوادث طبیعی امکان امدادرسانی غیرممکن خواهد بود، بیان داشت: با قرارگیری ۳۱۵ هکتار از هسته مرکزی قم در قالب بافت تاریخی امکان هرگونه رشد و توسعه شهری قفل شده است، از دولت درخواست می شود بافت های تاریخی را بصورت لکه ای مشخص کند تا امکان توسعه شهری در دیگر نقاط فرسوده در هسته مرکزی شهر فراهم شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت افزایش ظرفیت های اشتغال، اظهار داشت: در برهه ای از سال گذشته نرخ بیکاری قم به ۱۴ درصد رسید که اصلا زیبنده این استان نیست.
ذوالنوری مشکلات مونوریل قم را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: برای اینکه مونوریل صرفه اقتصادی برای استان داشته باشند باید این طرح از هسته مرکزی شهر به شهرک پردیسان و از آنجا به فرودگاه قم و همچنین شهرک صنوف و خودرو متصل شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: در توسعه شهر مقدس قم باید صنایعی در این استان مستقر شود که با ویژگی های فرهنگی و مذهبی این استان هماهنگ باشد.
ذوالنوری با اشاره به مشکلات معیشتی طلاب حوزه علمیه قم، بیان کرد: هم اکنون این افراد در بدترین شرایط اقتصادی به سر می برند و در شرایط کرونایی بستر تدریس و درآمدزایی آنها سلب شده است.
در بخشی از این جلسه، مشکلات و دغدغه ها و درخواست های مردم قم از دولت سیزدهم در قالب یک کلیپ به اطلاع رییس جمهور رسید.

مشکلات عمرانی قم حل شود

نماینده قم درمجلس شورای اسلامی گفت: به نظر می‌رسد برای حل مشکلات عمرانی از جمله مترو، فرودگاه و مونوریل هماهنگی در هیات وزیران نیاز است.

احمد امیرآبادی فراهانی در جلسه شورای اداری استان قم ، با اشاره به بخشی از مشکلات این استان، افزود: برخی مناطق شهر قم از جمله شهر قائم، انسجام و پردیسان فاقد فاضلاب و نیازمند اعتبار مناسبی است.

وی اضافه کرد: جمع‌آوری راه‌آهن متروکه از کنار مصلای قدس عبور می‌کند، مصوب شده که امیدواریم اجرایی و با این اقدام  وضعیت منطقه اسماعیل‌آباد نیز سامان داده شود.

وی با تاکید بر تامین اعتبار ریالی و ارزی قطار سریع‌السیر، تصریح کرد: به نظر می‌رسد برای حل مشکلات مترو، فرودگاه و مونوریل هماهنگی در هیات وزیران نیاز است و انتظار می‌رود در سند همکاری‌های اخیر با چینی‌ها مترو نیز گنجانده شود.

امیرآبادی با اشاره به برگشت بخش عمده‌ای از زمین‌های یک هزار هکتاری شهرک پردیسان که در اختیار دستگاه‌های دولتی بود، ابراز امیدواری کرد که این زمین‌ها در اختیار مردم قم قرار گیرد و بخشی از کمبود زمین برای ساخت طرح نهضت ملی مسکن نیز از همین طریق تامین شود.

به گفته وی، تاکنون حدود ۹۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، ولی زمین برای ساخت ۳۰ هزار واحد موجود است.

وی خواستار تشکیل کارگروهی برای ساماندهی دریاچه نمک شد و افزود: این کارگروهی به ریاست معاون اول و برخی استانداران حاشیه دریاچه نمک و همچنین وزیران مرتبط با موضوع تشکیل و برای ساماندهی و احیای دریاچه نمک تصمیم‌هایی اتخاذ شود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بهسازی ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی، بیمه کارگران ساختمانی در فصل زمستان، تامین حقابه سد ۱۵ خرداد، مشکل پرستاران و معوقات آنان و همچنین شهرستان شدن بخش‌های خلجستان و قنوات نیز از دیگر مسائلی است که نیازمند همراهی هیات دولت برای حل این مشکلات است.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

فعالیت میدانی اعضای هیات دولت 

۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای صندوق هنر اختصاص یافته‌است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کمک‌های بلاعوض صندوق اعتباری هنر به اصحاب هنر و رسانه تصریح کرد: دولت ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای صندوق هنر اختصاص داده‌است.

محمدمهدی اسماعیلی در جمع مدیران مطبوعات و رسانه‌های قم درسالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان افزود:‌ درحال حاضر شش هزار و ۵۰۰ نفر از اصحاب رسانه در این صندوق عضویت دارند.

وی درادامه با اشاره به روند نزولی استقبال و مراجعه مردم به مطبوعات گفت:‌در پیمایشی که انجام شده، میزان مراجعه به روزنامه‌ها متاسفانه به دو دهم درصد رسیده که البته برخی این روزنامه‌ها پایگاه مجازی هم دارند اما آمار این عدد را می‌گوید.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۳ هزار و ۵۰۰ مجوز در حوزه نشریات صادر کردیم و بیش از ۴۰ خبرگزاری در کشور داریم. در روزنامه‌ها نیز عدد ما خیلی بالا است و مشابه این وضعیت در کشورهای دیگر وجود ندارد.

وی با اشاره به ضرورت ادامه فعالیت مراکز فرهنگی با افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات اخیر همواره مخالف تعطیلی مجدد سینماها و سایر مراکز فرهنگی بوده‌است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رغبت مردم به مراکز فرهنگی بعد از حدود دو سال تعطیلی، عنوان کرد: طی ماه جاری سینماهای کشور ۳ میلیون مخاطب جذب کرده‌اند.

وی با اشاره به برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خودکفایی در تامین کاغذ، اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی های انجام شده تا سال ۱۴۰۲ برنامه خودکفایی کاغذ نهایی خواهد شد و نیاز مورد نیاز مطبوعات نیز تامین  می‌شود.

اسماعیلی با بیان اینکه با توجه به جایگاه قم رسانه‌های این استان باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند، اظهار داشت: از ابتدای آغاز دولت سیزدهم تلاش شده تا تصمیماتی در حوزه رسانه گرفته شود که کمترین ضرری به خبرنگاران و اهالی فرهنگ وارد نشود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: مبنای عمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کشور قواعد و مقررات است و از هیچ تصمیمی بر مبنای سلایق شخصی و استانی و محلی گرفته نمی‌شود.

کلنگ احداث ۴۱هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در قم به زمین زده شد

 همزمان با سفر رییس جمهور به قم کلنگ‌ احداث ۴۱هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن روز پنجشنبه در اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان توسط رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به زمین زده شد.

بر اساس این گزارش از امروز با اعتبارات تخصیص یافته روند احداث واحدهای مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در قم با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. 

وزیر راه و شهرسازی در این مراسم از  برنامه ریزی جهت پلکانی شدن اقساط تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن خبر داد. 

وی در جریان بازدید از طرح ۵ هزار واحدی شهرک شهید سلیمانی که بخشی از این ۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد محسوب می‌شود، گفت: در این شهرکت مراحل محوطه‌سازی به میزان مطلوبی انجام شده و امروز عملیات احداث ۵۳۰۰ واحد مسکونی در آن آغاز خواهد شد که ظرف حداکثر ۲ سال آینده به اتمام می رسد.

وی افزود: این شهرک که مزین به نام به سیدالشهدای مقاومت شهید سلیمانی است، هدیه‌ای به مردم قم  در قالب نهضت ملی مسکن خواهد بود. در این طرح زمین مجانی است، وام ۴۰۰ میلیون تومانی برای قم در نظر گرفته شده و خدمات روبنایی توسط دولت احداث خواهد شد.

این عضو کابینه سیزدهم در بازدید از یک پروژه دیگر نیز گفت: در این سایت امروز محوطه‌سازی و احداث واحدهای مسکونی به طور همزمان شروع می‌شود.

وی ادامه داد: سهمیه‌ای که بر اساس پیش‌بینی‌های ما برای استان قم در طرح نهضت ملی مسکن نظر گرفته شده، ۶۳ هزار واحد است و امروز با آغاز احداث ۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، در واقع بیش از سهمیه فاز اول طرح نهضت ملی مسکن در استان قم واحد مسکونی ساخته می‌شود.

پیگیری پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا

وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: در کل کشور خواسته مردم، تعهد دولت و قانون مجلس دست به دست داده که نهضت ملی مسکن شکل بگیرد. در این فرصت کوتاه عملیات اجرایی بخش زیادی از واحدهای مسکونی این طرخ در استان‌های کشور آغاز شده است. در قم نیز عملیات اجرایی احداث ۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد آغاز شده که بتوانیم سهمیه ۲ میلیون واحدی فاز اول این طرح را تا پایان دو سال اول احداث کنیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه مقدار زیادی از زمین مورد نیاز این طرح در کشور فراهم شده و زمین تامین شده اکنون بیش از مقدار مورد نیاز برای فاز اول این طرح است. در واقع تاکنون برای نزدیک به ۳ میلیون واحد مسکونی زمین فراهم شده است. در این طرح زمین‌ها به شکل اجاره ۹۹ ساله در اختیار مردم قرار می‌گیرد و در استان‌ها تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی به مردم پرداخت می‌شود.

قاسمی افزود: زمان بازپرداخت اقساط این طرح ۲۰ ساله است و در حال توافق با سازمان مدیریت و بانک مرکزی هستیم تا اقساط این طرح به صورت پلکانی و منطبق با توانمندی مردم تعیین شود. از سوی دیگر بخشی از این اقساط را دولت پرداخت خواهد کرد که هزینه های مردم کاهش پیدا کند. البته میزان این حمایت دولتی بعدتر اعلام خواهد شد.

وی در مورد تسهیلات ودیعه مسکن نیز گفت: ستاد ملی کرونا مصوبه‌ای را گذرانده که بر اساس آن بانک‌ها موظف به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن هستند. بخش زیادی از این تسهیلات پرداخت شده و مقداری مشکلات بانکی نیز وجود دارد که در ستاد ملی کرونا در حال پیگیری برای  تداوم پرداخت از سوی بانک‌ها هستیم.

مترو قم وارد مرحله تست گرم می شود

 وزیر کشور گفت: ۵ گزینه برای تست گرم واگن های متروی قم مطرح شده است که در هفته های آتی یکی از آنها مبنا قرار خواهد گرفت.

احمد وحیدی در حاشیه سفر استانی دولت سیزدهم و بازدید از پروژه عمرانی متروی قم افزود: با توجه به اینکه ۶ کیلومتر از عملیات اجرایی پروژه متروی قم آماده شده است، گزینه هایی برای تست گرم واگن ها مطرح شد که برخی از آنها سهل الوصول تر و برخی پایدارتر هستند.

وی گفت : انجام این تست برای تامین واگن و حمل و نقل مسافر خواهد بود که در دو یا سه هفته آینده مسائل جانبی موضوعات مجددا مورد بحث قرار می گیرد و یکی از گزینه ها به عنوان مبنا عملیاتی خواهد شد.

وزیر کشور در ادامه سفر به استان قم از سایت دفن زباله البرز این استان نیز بازدید کرد.

عملیات اجرایی احداث خط A مترو قم در نیمه دوم سال ۸۸ با اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء آغاز شد، راه اندازی خط مترو قم به ۲ مرحله تقسیم بندی شده است که در مرحله نخست مسیر قلعه کامکار تا میدان مطهری و در مرحله دوم مسیر میدان مطهری تا ایستگاه مسجد مقدس جمکران راه اندازی می‌ شود.

فاطمی‌امین: شفافیت نظام توزیع از برنامه‌های کلیدی وزارت صمت است

 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شفافیت نظام توزیع، قیمت را برای مصرف کننده کاهش می‌دهد و این از کارهای بسیار کلیدی در این وزارتخانه است.

سید رضا فاطمی امین در جمع فعالان صنعت، معدن و تجارت این استان، بیان کرد: درج قیمت تولید کننده کار بسیار مهمی است و اصلاح ساختاری در نظام تولید و بازار است.

وی افزود: وزارت صمت در این موضوع بسیار جدی است و این اصلاح ساختار را دنبال می کند. البته چون یک تغییر جهت بسیار جدی در روند بازار است، ممکن است چالش هایی هم داشته باشد. اما خیلی به نفع تولید کننده و مصرف کننده است.

وی در پاسخ به سوال یکی از صنعتگران مبنی بر مشکلات سرمایه در گردش گفت: خبر خوبی که برای تولیدکنندگان و فعالان صنعت، معدن و تجارت داریم این است که از ۲ ماه گذشته وزارت صمت و بانک مرکزی کار مشترکی را آغاز کرده اند و آن تامین مالی زنجیره ای است.

وی ادامه داد: شنبه آینده با هفت بانک این تفاهم نامه ای امضا می شود. اما به صورت آزمایشی این کار را با بانک صنعت و معدن آغاز کرده ایم. این تفاهم نامه بسیار در مصارف مالی موثر است و حدود ۳۰درصد از مصارف مالی را کم می کند و عملا مشکلات انحراف منابع مالی و سرمایه در گردش را تا حد قابل توجهی حل و فصل خواهد کرد.

فاطمی امین افزود: ما امیدواریم روش های جدیدی که  سال های اخیر در دنیا مرسوم شده است تحت عنوان تامین مالی زنجیره ای، در سال جاری به طور کامل روش آزمایشی را کامل کنیم و اگر در سال جاری عملیاتی شود که تا کنون با توجه به آماده بودن مصوبات برای ابلاغ بانک مرکزی به سایر بانک ها، پیشرفت خوبی داشته است. .

وی تصریح کرد: علاوه بر بانک صنعت و معدن که از قبل تفاهم نامه داشتیم، روز شنبه با بانک های ملی، تجارت، ملت، سپه و پارسیان تفاهم نامه امضا می کنیم و خیلی از مباحث را حل و فصل می کنیم.

وزیر صمت در پاسخ به سوالی مبنی بر موانع صدور کارت بازرگانی و همچنین مشکل عدم وجود رایزن بازرگانی گفت: در زمینه کارت بازرگانی که هفته گذشته طی جلسه ای موانع صدور کارت بازرگانی حل و فصل شد.

وی ادامه داد: ۲۵ استعلام از ۲۰ دستگاه در کمتر از یک ساعت انجام می شود و کسی که مایل به دریافت کارت بازرگانی است، می باید فقط در یک دوره کلاس آموزشی شرکت کرده و پس از آن بلافاصله کارت بازرگانی صادر می شود.

فاطمی امین بیان داشت: در مورد رایزن بازرگانی مذاکراتی با اتاق بازرگانی داشته ایم اما در دولت محدودیت هایی در این خصوص وجود دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: وزارت صمت به سمتی می رود که مراکز تجاری و رابط های تجاری را با همکاری اتاق بازرگانی ایجاد کرده و امیدواریم اینگونه کار سریع تر انجام شود .

فاطمی امین در پاسخ به سوال یکی از فعالان مبنی بر مشکلات بیمه ای در مواجهه با سازمان تامین اجتماعی گفت: در مورد تامین اجتماعی همانگونه که به درستی اشاره کردید چالش های زیادی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.

وی افزود: یک ایده ای را وزارت صمت با وزارت تعاون و رفاه اجتماعی دنبال می کند و آن تغییر روش پرداخت حق بیمه ها است که دیگر نیاز نباشد تامین اجتماعی برای اطمینان از پرداخت حق بیمه ها تمام پرونده ها را رسیدگی کند.

وی تصریح کرد: یک راه حل میان بر را با سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار به توافق رسیدیم که الان در حال اجرای آزمایشی آن هستیم.  اگر از این ایده پاسخ مثبت بگیریم، تمام این مسائلی که در تامین اجتماعی داریم حل خواهد شد.

قواعد شهرک‌های صنعتی بازنگری می‌شود

فاطمی امین در خصوص موانع صادرات و موضوع ارزش افزوده گفت: با پیگیری هایی که انجام شد بحث ارزش افزوده که  مشکل داشت ومنوط به تعهد ارزی بود؛ برداشته شد.

وی افزود: نزدیک به ۱۵ مورد از موانع صادراتی را هم مهرماه آقای رییس جمهور مصوب کردند و ابلاغ شد. اما در این موردی خاص اگر چنین پتانسیلی هست باید جلسه برگزار و آن را بررسی کرد. 

وزیر صمت در خصوص قواعد دست و پاگیر شهرکهای صنعتی گفت: در مورد شهرکهای صنعتی یک قواعدی وجود دارد که همکاران ما در شهرکها مبتنی بر قواعد کار را انجام می دهند. اما ممکن است قواعد و ساز و کارها ایراد داشته باشند.

وی ادامه داد: بنده به آقای رسولی سپردم کل قواعدی که در شهرکها داریم، اعم از نوع خدمات، تعرفه های برق و گاز و زمین  را بازنگری کنند، آنها  گزارش اولیه را آماده کردند و تا آخر سال جاری کلیه قواعد شهرکهای صنعتی را بازنگری خواهیم کرد.

وی در پایان تصریح کرد: البته ما از کسانی که دنبال خصوصی کردن شهرکهای صنعتی هستند، استقبال می کنیم که از تصدی خارج شویم و حاکمیت داشته باشیم نه اینکه درگیر آب و برق و گاز و غیره شویم.

تلاش دولت سیزدهم برای کاهش کسری بودجه 

 وزیر امور اقتصادی و دارایی بر تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه با استفاده از راهکارهای کارشناسی تاکید کرد.

وزیر اقتصاد در جمع پژوهشگران اقتصاد اسلامی قم با اشاره به ضرورت اصلاح سیاست‌های اقتصادی کشور و استفاده از راهکارهای دلسوزان تاکید کرد که لایحه بودجه ۱۴۰۱ گامی کمک کننده برای کاهش کسری بودجه است.

سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در جمع برخی اساتید و پژوهشگران اقتصاد اسلامی در دانشگاه قم، با اشاره به عزم دولت برای کاهش کسری بودجه،در سال آینده، گفت: بودجه ۱۴۰۱ یکی از گام‌های کمک کننده برای رفع فضای کسری بودجه و پیامدهای آن خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مردم به حق، شکایت‌هایی از وضعیت موجود دارند، گفت: اصلاح ساختارهای نامناسب در برخی از سازمان‌ها یک حرکت زمان‌بر است که با صبر و شکیبایی به نتیجه خواهد رسید.

خاندوزی افزود: در اقتصاد غیر از جبران نقدی یارانه‌ای، راهکار فوری برای حل مسائل خانوارها نداریم، ولی نقاط شروعی داریم که در چندماه آینده می‌توانیم نتیجه آن‌ها را ببینیم.

وی گفت: اقتصاد ایران در سال‌های گذشته در حالت انتظار قرار گرفته بود که بخش عمده تلاش ما در این مدت رفع این انتظار بود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه انتقادات و توصیف مشکلات و تنگناها به تنهایی چاره مشکلات کشور نیست، اظهار داشت: در راستای به حداقل رساندن مشکلات، نیازمند تلاش حداکثری و همکاری جامعه دانشگاهی و حوزوی برای ارائه راهکارهای اصولی هستیم.

خاندوزی با اشاره به اینکه انتظار ما پیشنهادهای متنوع از سوی صاحب‌نظران است، افزود: عرضه پیشنهادات کاربردی و تولیدات علمی می‌تواند در سطوح مختلف  کمک دولت بیاید.

۱۰۲ عنوان کتاب با حضور وزیر ارشاد در قم رونمایی شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه در حاشیه سفر هیات دولت به قم، با حضور در باغ‌موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ، از ۱۰۲ اثر اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس این استان رونمایی کرد.

 محمدمهدی اسماعیلی همچنین در ادامه برنامه‌های خود از مجتمع فرهنگی هنری شهید محمدباقر ربانی در منطقه پردیسان شهر قم بازدید کرد. 

پردیسان در منطقه هشت شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از منطقه‌های شهرداری قم تبدیل شد و بیشتر واحدهای مسکن مهر در این منطقه ساخته شده ‌است. 

آزادراه قم-راهجرد تا پایان دولت سیزدهم تکمیل می‌شود

زیر راه و شهرسازی با بیان این‌که فاز اول آزادراه سردار شهید سلیمانی از قم تا راهجرد ۷۵ کیلومتر طول دارد و درحال احداث است، از تکمیل این آزاد راه تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.

رستم قاسمی در جریان بازدید از پروژه احداث آزادراه کمربندی سردار شهید سلیمانی قم، در جمع خبرنگاران، افزود: در حوزه حمل‌ونقل احداث این آزادراه و راه‌آهن سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان ۲ پروژه مهم استان قم به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: در حوزه راه، آزادراه قم-راهجرد هم کمربندی شهر قم و هم بخشی از کریدور اصلی بندر امام (ره) تا تهران و رشت است و بنابراین یکی از کریدورهای مهم آزادراهی کشور می‌باشد.

به گفته وی، بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، سرمایه‌گذاری این پروژه به‌صورت مشترک بین وزارت راه و شهرسازی و بخش خصوصی انجام شده‌است.

قاسمی افزود: خوشبختانه پروژه فوق فعال شده و مشخصات بسیار خوبی نیز برای آن پیش‌بینی شده است؛ روسازی این آزادراه برخلاف بسیاری دیگر از آزادراه‌های کشور بتن است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که احداث این آزادراه تا پایان دولت سیزدهم به اتمام خواهد رسید، گفت: فاز اول این آزادراه از قم تا راهجرد ۷۵ کیلومتر طول دارد و در حال احداث است؛ برای فاز دوم نیز که از راهجرد تا اراک ادامه دارد، سرمایه‌گذار مشخص و عملیات احداث آغاز شده‌است.

وی افزود: در مورد راه‌آهن تهران- قم- اصفهان نیز امروز جلساتی خواهیم داشت که بتوانیم این پروژه را سرعت دهیم.

۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل کتابخانه مرکزی قم اختصاص یافت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۱۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل و تجهیر کتابخانه مرکزی استان قم در نظر گرفته شده‌است و پیش بینی کرده‌ایم تا پیش از نوروز این کتابخانه افتتاح شود.

محمد مهدی اسماعیلی روز پنجشنبه در جریان بازدید میدانی در جریان سفر رییس جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت به قم، با اشاره به جلسه امروز رییس جمهور با فعالان فرهنگی استان قم افزود: در حوزه زیرساخت های مجموعه های متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان قم اقدامات خوبی صورت گرفته که باید این اقدام‌ها گسترش و تکمیل یابد.

وی تصریح کرد: اولویت اصلی ما در این سفر این است که مجموعه هایی که نیاز به تکمیل زیرساخت‌ دارد، در اولویت ها باشد تا در اختیار مردم عزیز قرار بگیرد.

وی درباره اقدامات تکمیلی زیرساخت های تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی قم گفت: در سفر گذشته که به استان قم داشتیم جمع‌بندی‌هایی برای مصوبات این موضوعات داشتیم که اعتبارات خوبی برای تالار و کتابخانه مرکزی قم در نظر گرفته شده‌است و ۱۵ میلیارد تومان برا ی تکمیل و تجهیر کتابخانه مرکزی استان قم در نظر گرفته شده‌است و پیش بینی کرده‌ایم تا پیش از نوروز این کتابخانه افتتاح شود.

وزیر فرهنگ ادامه داد: همچنین تالار مرکزی دارای امکانات خوبی است که البته نیاز به ارتقای وضعیت دارد که از جمله می‌توان به ارتقای پلاتو تئاتر و هنرهایی مانند خوشنویسی و تئاتر اشاره کرد. چرا که قم در حوزه‌های خوشنویسی جایگاه کم نظیری دارد. خوشنویسی به عنوان یکی از هنرهای ایرانی اسلامی به شمار می‌رود که اگر در این شهر تقویت شود آثار هنرمندان شهیر این حوزه می تواند در جهان اسلام مورد توجه قرار بگیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از سیاست‌های جدی ما در دولت سیزدهم این است که آثار هنری به ویژه در حوزه های خوشنویسی را در نمایشگاه ها و جشنواره های منطقه‌ای مشارکت بدهیم تا بتوانیم به اقتصاد این هنر کمک کنیم.

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

تصمیمات و اعتبارات مهم برای قم در نخستین روز سفر رییسی

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha