جواد جعفری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارزش صادرات محصولات در این بازه زمانی نیز ۳۵ میلیون و ۶۲۳ هزار و ۵۱ دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد کاهش دارد.
به گفته وی، ۱۲ هزار و ۵۷ تُن کالا به ارزش ۳۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۱۵۰ دلار در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ به خارج از کشور صادر شده بود.
جعفری کرونا و نوسانات نرخ ارز را عامل کاهش صادرات در خراسان شمالی دانست و افزود: در هر اقتصادی نوسانات نرخ ارز به علت اثرگذاری بر سایر متغیرهای اقتصادی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تجارت خارجی است و بازار ارز ایران طی سالها و در سال ۹۹ تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون کاهش ذخایرارزی و پاندمی کرونا با یک شوک پیش بینی نشده مواجه شد.
وی عنوان کرد: کود، اوره، ازت، مقاطع فولادی، پودر کریستال ملامین ، ورقه های اسفنجی، محصولات پلاستیکی،رب گوجه فرنگی ، بلوک بتنی ، اسید سیتریک خوراکی ، هیدروکسید سدیم ، زعفران، محصولات کشاورزی(خربزه،گل کلم،کلم پیچ،کرفس) از عمده کالاهای صادراتی خراسان شمالی به خارج از کشور است.
مدیرکل گمرک خراسان شمالی کشورهای افغانستان، آذربایجان، گرجستان، ایتالیا، عراق و اتریش را از جمله مقاصد صادراتی دانست و گفت: بیشترین مراودات اقتصادی خراسان شمالی در این بازه زمانی با افغانستان بوده است.
واردات حدود ۲۰ هزار تُن کالا به خراسان شمالی
مدیرکل گمرک خراسان شمالی در ادامه گفت: ۱۹ هزار و ۹۱ تُن کالا به ارزش ۳۹ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۶۹۷ دلار در ۹ ماهه سالجاری به این استان وارد شد.
وی افزود: این میزان کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۲۹ درصد و از نظر وزن ۱۷۵ درصد افزایش داشته است.
جعفری افزایش واردات کالا به خراسان شمالی را امری مثبت دانست و گفت: بیشتر واردات استان مواد اولیه فولاد و آلومینای جاجرم را تشکیل می دهد و این افزایش واردات موجب رکوردشکنی این واحدهای صنعتی بزرگ در استان شده و چرخ این کارخانه ها امسال به صورت شبانه روزی چرخیده است.
وی؛ عمده کالاهای وارداتی به گمرک خراسان شمالی را ماشین آلات قالب گیری و خط تولید، نیکل، پودر آلومینا، برنج، شمارشگر کنتور، فیلتر المنت، کنتور گاز، الکترود زغالی، شکر خام، پمپ هیدرولیک، کولر گازی د ودستگاه رنگ سنج ذکر کرد که از کشورهای چین، ترکیه، پاکستان، هند، عمان وآلمان وارد استان شده است.
استان خراسان شمالی با داشتن واحدهای بزرگ صنعتی چون پتروشیمی، فولاد و لوله گستر اسفراین و آلومینای جاجرم در رتبه هفدهم استان های برخوردار از واحدهای بزرگ صنعتی قرار دارد و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی کوچک نیز در این استان فعال است که حدود چهار هزار نفر در آن اشتغال دارند.
پیشتر مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی اعلام کرده بود که این استان بعد از سیستان و بلوچستان کمترین سطح رفاه در بین استان های کشور داراست.
وی همچنین نرخ کلی تورم در کشور را ۴۵.۸ درصد عنوان کرد و خراسان شمالی در این شاخص با نرخ ۴۹ درصد در جایگاه سوم بالاترین نرخ تورم بعد از ایلام و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
نظر شما