یک هزار هکتار از باغات کشت و صنعت مغان فرسوده است

اردبیل-ایرنا-مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان از فرسوده شدن یک هزار هکتار از باغات در این شرکت خبر داد.

به گزارش ایرنا،اسدالله محسن زاده روز دوشنبه در جلسه بررسی ایجاد نهالستان باغ مادر افزود: بدلیل نبود سرمایه‌گذاری یک هزار هکتار از مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتاری باغات این شرکت فرسوده شده که  امسال طرح احیا و بازسازی  ۶۴ هکتار اجرا و به جای آن زیتون کاشته شد.

وی اظهار کرد: در مجموع کل باغات زیتون شرکت به ۳۰۰ هکتار رسیده است و در نظر داریم نسبت به اصلاح و بازسازی بخش دیگری از باغ هم اقدام کنیم .

محسن زاده با بیان اینکه اولویت شرکت در ایجاد نهالستان باغ مادر تولید نهال است افزود: ۱۱ ماه پیش که هیئت مدیره در شرکت مستقر شد با بررسی وضعیت مجتمع باغات میوه به این نتیجه رسید که ادامه شرایط فعلی با توجه به وضع نامناسب آن به صلاح نیست بنابراین برنامه‌ای برای باغات و ایجاد نهالستان باغ مادر مد نظر قرار گرفت و در نظر داریم طبق برنامه تدوین شده اقدام‌های لازم انجام شود.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان ادامه داد: نهالستان باغ مادر با توجه به زیرساختی که در شرکت فراهم شده  با هماهنگی موسسه بذر و نهال ایجاد خواهد شد.

عبدالرضا کاوند معاون کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات و ثبت گواهی بذر و نهال کشور هم در این جلسه گفت: طی بازدیدی که از مجتمع باغات شرکت کشت و صنعت مغان انجام شد از زنجیره تولید از نهال تا باغات و ظرفیت‌های صادراتی آن به نحو احسن استفاده نمی‌شود.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های شرکت کشت و صنعت مغان مستعد و مهیای اجرای برنامه‌هایی است که ما سراغ آن را در کشورهای پیشرفته داریم که  امید است این اتفاق در این خطه از کشور شکل بگیرد.

وی بیان کرد: تولید نهال، کار بلندمدتی است و این زنجیره تولید به علم و تخصص، آموزش، زیرساخت‌ها اعم از زمین، امکانات، تجهزات و مواد گیاهی سالم، کنترل ، نظارت ، بازرگانی و بازاریابی برای فروش نیازمند است.

معاون کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات و ثبت گواهی بذر و نهال کشور اظهار کرد:هسته، باغ مادر و نهالستان هر کدام استانداردهای خاص خود را دارد و در کنار نهالستان نیز آزمایشگاه کشت باغ بعنوان یک ابزار تکثیر انبوه مطرح است.

کاوند گفت: ایجاد نهالستان  مستلزم  مجوز و دستورالعمل های  نگهداری است که موسسه بذر و نهال کشور در این باره از هیچ حمایتی دریغ نخواهد کرد.

شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه‌های قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکت‌های منحصر بفرد کشور محسوب می‌شود.

این شرکت در اجرای قانون خصوصی‌سازی در سال ۱۳۸۸ در لیست واگذاری‌ها قرار گرفت و بعد از چهار فقره آگهی درسال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد.

این واگذاری با توجه به اعتراض‌هایی که بدنبال داشت در شانزدهم مهرماه سال ۱۳۹۹ با پنج رای موافق و یک رای مخالف هیات داوری ابطال شد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha