تورج نوروزی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:برای اجرای این طرح پنج ساله تاکنون در ۳۱ درصد سطح مصوب، با کشاورزان قرارداد منعقد شده ضمن آنکه توسعه این طرح امسال از ۶ به ۱۲ شهرستان افزایش یافته است.
وی هدف از اجرای این طرح را بهبود بهره وری، افزایش درآمد کشاورزان دیم کار و ثبات تولید محصولات کشاورزی خوزستان بیان کرد و گفت:تناوب زراعی در طرح بهبود تولید در دیمزارهای استان ، با محصولاتی مانند نباتات علوفه ای و دانه های روغنی از اهمیت بالایی برخورداراست.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین جنبه های این طرح ، آموزش بهره برداران است افزود: تغذیه گیاهی نیز یکی دیگر از جنبه های مهم است که نیاز به آگاهی بیشتر کشاورزان دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان ادامه داد: سال زراعی گذشته فقط در محصول دانه روغنی کلزا تعهد وجود داشت ولی در سال زراعی جاری محصولات گندم، جو و نباتات علوفهای نیز به این تعهد افزوده شده است.
وی از کشاورزان دیم کار خوزستان خواست تا پایان آبان جاری نسبت به تهیه ادوات کارنده محصولات گندم ، کلزا ، جو نباتات علوفهای اقدام لازم را انجام دهند.
بر اساس آمار سازمان جهادکشاورزی خوزستان ، حدود ۲۵۰ هزار هکتار زمین دیم در خوزستان همه ساله زیرکشت میرود که عمده آن گندم است.
سالانه حدود ۱۷.۵ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در خوزستان تولید می شود که از این حیث مقام نخست را در کشور دارد.
نیشکر ، گندم ، برنج ، خرما ، انواع مرکبات ، جو ، ذرت دانهای و علوفهای ، صیفی، دانه های روغنی و چغندرقند از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان هستند.
بحران خشکسالی و تنش آبی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹و متعاقب آن محدودیت و ممنوعیت کشت برخی محصولات "آب بَر" سبب شد میزان تولیدات مجموعه بخش کشاورزی خوزستان ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یابد.
نظر شما