۳ مهر ۱۴۰۰، ۱۲:۴۰
کد خبرنگار: 1217
کد خبر: 84483263
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نقش واکسیناسیون در کاهش میزان موارد ابتلا و فوت در ترکیه

آنکارا - ایرنا - ترکیه از جمله کشورهایی است که پس از شیوع بیماری کرونا بطور جدی از این بیماری تاثیر پذیرفت اما با واکسیناسیون، توانست میزان موارد ابتلا و فوت را کاهش دهد.

گرچه به گفته مسوولین ترکیه وضعیت ترکیه خصوصا وضعیت اقتصادی این کشور نسبت به کشورهای مشابه نسبتا بهتر اعلام شده است ولی بجز آمار و ارقام تاثیر پذیری جامعه ترکیه از کرونا در مسایل اقتصادی و اجتماعی را نمی توان کتمان کرد.

قبل از کشف واکسن های کرونا در کشورهای مختلف، دولت آنکارا با امضای قراردادهایی سعی در تامین واکسن برای واکسیناسیون اتباع خود کرد، ولی مشابه تمامی کشورهای جهان در ترکیه نیز گروهی با ادعای اینکه واکسن های مورد استفاده مطمئن نیستند از واکسیناسیون سر باز زده اند.

در مرحله نخست، واکسیناسیون جمعی، ترکیه با استفاده از واکسن سینوفارم تامینی از چین اتباع خود را بطور مرحله ای از گروههای پرخطر واکسینه کرد.

کاشف واکسن بیونتک – فایزر دو دانشمند ترک تبار به نامهای اوغور و اوزلم شاهین هستند. با لحاظ این مساله و ترک بودن کاشفین واکسن یاد شده که واکسن با فناوری جدید است، دولت ترکیه موفق به تامین این واکسن نیز شد و واکسیناسیون جمعی در ترکیه به ترجیح افراد یا با واکسن سینو فارم و یا با واکسن بیونتک- فایزر انجام شد.

در حال حاضر تمامی اتباع ترکیه بدون درنظرگیری گروه سنی و یا وابسته بودن آنان به گروههای پرخطر امکان واکسیناسیون را دارا می باشند و سن واکسیناسیون به افراد ۱۲ سال نیز رسیده است.

افرادی که در مراحل نخست واکسیناسیون اقدام به استفاده از واکسن سینوفارم کرده بودند دوز سوم واکسن را نیز به انتخاب خود یا از واکسن سینوفارم و یا واکسن بیونتک- فایزر می توانند دریافت بکنند. علاوه بر این بدلیل درخواست گواهی واکسیناسیون خصوصا از سوی کشورهای اروپایی و قبول تنها برخی واکسنها از سوی آن کشورها، اتباع ترکیه که قصد سفر به آن کشورها را دارند و در مراحل اولیه واکسیناسیون از واکسن سینوفارم استفاده کرده بودند می توانند دوزهای سوم و چهارم واکسیناسیون را با استفاده از واکسن بیونتک – فایزر دریافت بکنند.

واکسیناسیون نیز در حال حاضر در ترکیه به صورت بسیار ساده ای درآمده است و در بسیاری موارد امکان واکسیناسیون حتی بدون گرفتن وقت قبلی نیز وجود دارد.

منطبق با آمارهای وزارت بهداری ترکیه در حال حاضر ۵۳ میلیون و ۳۱۷ هزار و ۱۴ نفر دوز نخست، ۴۲ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۶۷۷ نفر دوز دوم و ۱۰ میلیون و ۸۵ هزار و ۸۴۷ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را در ترکیه دریافت کرده اند و مجموع واکسنهای تزریقی تاکنون ۱۰۷ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۲۹۵ دوز بوده است.

منطبق با آمار یاد شده ۸۵.۹۰ درصد مردم ترکیه دوز نخست، ۶۹.۷۴ درصد مردم ترکیه نیز دوز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند.

ترکیه در قیاس با کشورهای اروپایی پس از آلمان بیشترین تعداد واکسیناسیون را انجام داده است و در بین کشورهای جهان نیز ترکیه در ردیف ۱۳ جای دارد.

نگاهی به تابلوی موارد ابتلاء به کرونا در ترکیه نشان می دهد که با افزایش موارد واکسیناسیون ابتلای به کرونا نیز عمدتا کاهش یافته است. به عنوان نمونه در استانهای بوردور، موغلا، بالیک اسی، چاناک قلعه و آماسیا که از استانهای به رنگ آبی هستند، موارد واکسیناسیون در سطح این استان ها به ترتیب ۷۵.۱، ۷۶.۹، ۷۶.۷، ۷۵.۳، ۷۶.۶ و ۷۶.۹ درصد می باشد.

در استانهای به رنگ قرمز که استانهای پرخطر از لحاظ ابتلای به کرونا هستند همانند ایغدیر، آغری، موش، بیتلیس، باتمان، دیاربکر، ماردین که در مناطق شرقی و جنوب شرقی درصد واکسیناسیون در سطح این استانها به ترتیب ۵۴.۹، ۵۱.۸، ۴۸.۶، ۴۸.۸، ۴۸.۴، ۴۸.۷ و ۴۸.۸ درصد می باشد.

آمار یاد شده به تنهایی نشانگر اهمیت واکسیناسیون در عدم ابتلای به کرونا می باشد. تمامی استانهای ترکیه که در وضعیت آبی می باشند دارای بیش از ۷۵ درصد واکسیناسیون عمومی هستند و درصد واکسیناسیون عمومی در استانهای قرمز ترکیه بین ۴۳ درصد تا حداکثر ۵۴ درصد می باشد.

در استانهای به رنگ نارنجی ترکیه نیز واکسیناسیون عمومی از ۵۶ درصد تا ۶۴ درصد می باشد. در استانهای به رنگ زرد در ترکیه نیز درصد واکسیناسیون عمومی از ۶۶ درصد تا ۷۴ درصد می باشد.

منطبق با آخرین آمارهای ارایه شده از سوی وزارت بهداری ترکیه میزان ابتلای روزانه به کرونا در این کشور در روزهای اخیر بطور جدی رقم صعودی بخود گرفته و به روزانه بیش از ۲۷ هزار مورد رسیده است.

در تاریخهای چهارم تا دهم سپتامبر تعداد تست کرونای انجام شده دو میلیون و ۱۱۰ هزار و ۵۴۱ دوز، تعداد موارد ابتلا ۱۵۵ هزار و ۳۴۶ نفر، تعداد بیماران بستری بدحال هفت هزار و ۹۰۲ نفر و تعداد متوفیان نیز یک هزار و ۸۲۵ نفر گزارش شده است. طبق آمار یاد شده در حال حاضر ۵۰.۸ درصد تخت های بیمارستانی، ۶۷/۸ درصد و تخت های بیماران اورژانسی ۲۹.۴ درصد ظرفیت ونتیلاتورهای ترکیه پر می باشد. بنا به آمارهای یاد شده تاکنون شش میلیون و ۶۱۳ هزار و ۹۷۶ تن در ترکیه به کرونا مبتلاء شده اند و تعداد متوفیان نیز تاکنون ۵۹ هزار و ۳۸۴ نفر بوده است.

به رغم تمامی این مسایل هنوز گروهی در جامعه ترکیه مخالف واکسینه شدن علیه کرونا با استفاده از واکسن های موجود هستند.

تاکید دولتمردان و دانشمندان در ترکیه بر واکسیناسیون، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک می باشد.

تجزیه و تحلیل در زمینه آمارهای واکسیناسیون در کشورهای مختلف نیز نمایانگر صحت تاکید یاد شده می باشد.

"فخرالدین کوجا" وزیر بهداری ترکیه در روزهای گذشته پس از نشست شورای علمی این وزارتخانه آمارهایی از موارد ابتلاء به کرونا در این کشور را ارایه داد و گفت: بررسی آمار بیش از ۵۰۰ هزار مبتلای به کرونا در ترکیه نشان می دهد که  ۸۳ درصد از مبتلایان جدید به کرونا را افرادی که دو دوز واکسن خود را دریافت نکرده اند، تشکیل می دهند.

به گفته کوجا ۹۰ درصد از متوفیان بدلیل کرونا را نیز افرادی که واکسیناسیون خود را تمام نکرده و یا واکسینه نشده اند، تشکیل می دهند. میزان موارد ابتلائ به کرونا در بین افرادی که واکسینه شده اند ۱۷ درصد کل مبتلایان و در بین متوفیان نیز ۱۰ درصد آنان را تشکیل می دهند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha