طرح "چهار باغ" با هدف احیای هویت فراموش شده معماری مشهد اجرا می‌شود

مشهد- ایرنا- مدیر پروژه طرح چهارباغ شیرین گفت: پروژه چهارباغ شیرین در کنار مسیر مهم‌ترین ورودی و خروجی مشهد قرار گرفته است و تلاش می‌شود به عنوان یک نماد معماری مشهد به زائران و مسافران معرفی و هویت فراموش شده معماری مشهد احیا شود.

سید مرتضی شهابی روز یکشنبه در نشستی خبری افزود: در راستای اجرای طرح جامع و تفصیلی مشهد با هدف توسعه متوازن و پیشرفت جنوب شرق مشهد، از ظرفیت اراضی کارخانه قند شیرین مشهد استفاده شده است.

وی ادامه داد: این اراضی حدود ۷۱۳ هکتار است که بخشی از آن در محدوده قانونی مشهد و بخشی از آن در حریم مشهد قرار گرفته است.

مدیر پروژه طرح چهارباغ شیرین گفت: برای ۱۵۰ هکتار از این اراضی کاربری‌های متفاوت از جمله فضای سبز، تاسیسات شهری ، کاربریهای عمومی و انتفاعی و غیر انتفاعی و درمانی تعریف شده است.
شهابی افزود: مشهد به سمت غرب توسعه پیدا کرده و در غرب توسعه یافته اما در جنوب شرق و شرق کمتر توسعه یافته است و در عمل مشهد نامتوازن توسعه یافته و از طرفی این بخش از مشهد ظرفیت های بالایی دارد که استفاده نشده است و اکنون از این فرصت برای توسعه استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: در جلسات متعدد به این نتیجه رسیدیم که از اراضی شیرین برای توسعه این بخش از مشهد استفاده کنیم و در مجموع ۱۵۳.۵ هکتار برای توسعه این منطقه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و تلاش می‌شود در این پروژه‌ها عدالت رعایت شود و برای تمامی دهک ها واحدهای اقامتی ایجاد می‌شود، همچنین توسعه زیرساخت های زیارتی یکی دیگر از اهداف اجرای این پروژه هاست.
مدیر پروژه طرح چهارباغ شیرین گفت: ۵۶ هکتار از این اراضی به پروژه بازسازی محله چهار باغ مشهد با استفاده از نشانهای معماری اسلامی و به ویژه معماری مشهد اختصاص یافته است، همچنین در راستای ایجاد تعادل در سکونت اقشار و دهکهای مختلف درآمدی در کنار این پروژه، ۷.۵ هکتار به پروژه اقامتی برای ساخت هزار و ۸۵۰ واحد اختصاص یافته و عملیات آن آغاز شده‌ است.
شهابی افزود: ۹۳ هکتار زمین نیز به ازای عوارض ورود به محدوده به شهرداری مشهد واگذار شده است که حدود ۱۹ هکتار آن به بیمارستان ۶۶۰ تختخوابی شیرین و مرکز خدمات سلامت شرق مشهد تبدیل خواهد شد یعنی زمین به شهرداری تحویل داده شده و شهرداری با مصوبه  شورای اسلامی شهر مشهد این زمین را برای ساخت بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار کرده است. 
وی ادامه داد: ۴۵ هکتار از این اراضی برای فضای سبز و تاسیسات شهری اختصاص یافته است که این اقدامات به توسعه محله طرق نیز کمک خواهد کرد و بر اساس توافق صورت گرفته با شهرداری ۱۲ هکتار از این اراضی برای بازآفرینی منطقه طرق استفاده خواهد شد.
مدیر طرح چهار باغ شیرین ادامه داد: مذاکرات با شهرداری ۲ سال زمان برده است و مصوبه کمیسیون ماده پنج دریافت و از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری مصوبه ابلاغ و در طرح های جامع و تفصیلی مشهد نیز لحاظ شده است.
شهابی در درباره حفظ درختان در این طرح اظهار کرد: براساس طراحی صورت گرفته نه تنها باغهای موجود در این منطقه حفظ می‌شود بلکه فضای سبز باغ با توجه به مالکیت های خصوصی که پیدا می‌کند از کیفیت بیشتری برخوردار می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از سه میلیارد تومان برای نگهداری باغهای موجود هزینه می‌شود و بهترین تصمیم این بود که با حفظ کاربری باغی شرایط بهره‌برداری از آن تغییر کند و به صورت مطلوب استفاده و بهره برداری شود.
مدیر طرح چهار باغ شیرین مشهد درباره حجم سرمایه‌‎گذاری این پروژه گفت: پنج هزار متر مربع ابنیه عمومی پیش‌بینی شده که با بهترین کیفیت ساخته خواهد شد و برای ایجاد این ابنیه و تاسیسات و مشاعات و زیرساخت‌ها ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.
شهابی به دسترسی های این پروژه اشاره کرد و افزود: این پروژه در مکانی قرار گرفته که با حداقل زمان ممکن امکان دسترسی به حرم مطهر رضوی و بزرگراه های مختلف فراهم است و ساکنان برای رسیدن به مقاصد تقریبا با هیچ گره ترافیکی مواجه نخواهند بود.
پروژه چهارباغ شیرین در اراضی شرکت صنعتی و کشاورزی قند شیرین در خروجی مشهد در حاشیه بزرگراه شهید شوشتری کیلومتر یک قرار دارد.

محله چهار باغ مشهد یکی از محله های قدیمی و البته زیبای مشهد است که تا اویل دهه ۲۰ از بهترین محلات شهر بوده است.

این محله در زمانهای مختلف و قبل از این که دیگر محله ها توسعه یابند محل زندگی حاکم شهر مشهد بود و بیشتر خانه های این محله مربوط به زمان تیموری است.

علت نام گذاری این محله را به "چهار باغ" وجود باغهای بزرگ در حیاط خانه های این منطقه می دانند. 

محله زیبا و جذاب چهارباغ از سمت غرب با خیابان آزادی، از سمت شرق با مجموعه تجاری بازار مرکزی آستان قدس رضوی، از سمت شمال به بالاخیابان، کوچه چهار باغ و کاروانسرای ملک، از سمت جنوب با بازار بزرگ، مسجد ازبک ها، کوچه ارگ، کوچه شوکت ‌الدوله و کوچه پنجه راه دارد. 

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha