۶ اسفند ۱۳۹۹، ۱۶:۳۲
کد خبرنگار: 1460
کد خبر: 84242208
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 خدمات سلامت روان در اردکان با اجرایی شدن طرح سامان ارتقاء می یابد

یزد - ایرنا - مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: با اجرایی شدن طرح سامان در شهرستان اردکان کیفیت خدمات سلامت روان و اجتماعی افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا، حمید عزیزیان شریف‌آباد روز چهارشنبه در نشست کمیته راهبردی طرح سامان افزود: با اجرایی شدن طرح سراج و الگوی سامان  پوشش کمی و کیفی خدمات سلامت روان و اجتماعی در جامعه افزایش می یابد.

وی اضافه کرد: امید  می رود با اجرای این طرح سواد سلامت روان مردم،  رفتارهای روانی و اجتماعی پیشگیرانه افزایش و آسیب های اجتماعی و اختلالات روانی کاهش یابد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد با تأکید بر لزوم مشارکت و هماهنگی‌های بین‌بخشی و نیز تقویت مشارکت عمومی، از تشکیل دفاتر تسهیل‌گری در ۲۵۰ محله بحرانی کشورخبر داد و افزود: کارشناسان آموزشی، حقوقی و مددکاری  در این محلات درحال ارائه خدمات هستند.

وی ادامه داد: طرح سامان به ‌صورت پایلوت در شهرستان اردکان انجام می‌شود و سپس در سراسر استان گسترش می یابد و تمام دستگاه‌ها در استان از اجرای آن حمایت می کنند.

سرپرست فرمانداری اردکان نیز در این نشست،  وضعیت فعلی حوزه اجتماعی اردکان را متأثر از توسعه، مهاجرت و تغییر وضعیت اقتصادی دانست و افزود: در دوره‌هایی،  اولویت اول بسیاری از مسوولان دولتی و غیردولتی، ایجاد اشتغال بود.

مصطفی پوردهقان ‌اردکان گفت: تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی مهاجران، نیاز به انجام فعالیت‌های بیش‌تر در این حوزه‌ها و مدیریت در این زمینه را دوچندان می‌کند.

وی اظهار کرد: نگاه به مهاجرت به‌عنوان یک تهدید، راهگشا نیست و می‌توان با مدیریت صحیح، آسیب‌ها را کاهش داده و از این ظرفیت به‌درستی بهره برد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اردکان هم در ادامه یادآور شد: پیمایش ملی سلامت روان که در سال ۱۳۸۹ انجام شد، نشان داد که تقریبا از هر چهار نفر، یک نفر دچار یک یا چند اختلال روانپزشکی  و شیوع اختلالات شدید روان پزشکی نیز حدود یک درصد است

به گفته وی با این حال ۲ سوم افراد مبتلا، از مداخلات بهداشتی درمانی بهره مند نمی شوند و بسیاری از خدمات ارائه شده نیز فاقد کیفیت مطلوب هستند، به همین منظور الگوی خدمات یکپارچه و جامع سلامت روان و مراقبت اجتماعی ایرانیان (سامان) طراحی و اجرا گردید.

رقیه کرمانیان گفت:  این الگو حاوی سه بسته خدمتی، که بسته اول خدمات سلامت روانی اجتماعی پایه که هدفش پیشگیری، شناسایی زودهنگام اختلال ها ، کنترل بیماری و پیگیری مناسب،   مستمر،  تغییر و اصلاح نگرش افراد جامعه نسبت به بیماری روانی است.

وی اضافه کرد: به طور مثال افراد پس از مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت شهری از سوی مراقب سلامت در سه حوزه اعتیاد، اجتماعی و مسایل روانی غربال شده و پس از غربالگری توسط مراقب سلامت در صورت غربال مثبت در حوزه مسایل روانی و اعتیاد به پزشک مرکز ارجاع داده تا توسط پزشک ویزیت و در صورت تایید پزشک و داشتن اختلال روانی به سطح ۲ مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر ارجاع داده می شوند.

 معاون فرماندار اردکان اظهار داشت:‌ این مرکز شامل بیماران با اختلال های اسکیزوفرن، اسکیزوافکتیو، دو قطبی و سایر اختلال های با نمای سایکوتیک است به که تیم مستقر در مرکز شامل روانپزشک، روانشناس، مددکار اجتماعی، کاردرمانگر می باشد که خدمات توانبخشی روزانه و مراقبت پس از ترخیص (ویزیت در منزل و پیگیری تلفنی) و مراقبت مشارکتی را ارائه می دهند.

وی افزود:  در صورت داشتن مشکلات اجتماعی به بسته اقدام جامعه که مددکار اجتماعی مستقر در فرمانداری هست ارجاع داده می شود و مشکلات اجتماعی که در این طرح مدنظر است .

این مسوول گفت:  اقدامات مددکار در بسته اقدام جامعه چهار بخش، تفاهم نامه و همکاری با اداره ها، خانه مشارکت مردم، ستاد خوداتکائی که شرح حال آن داده شد، ترویج پیام های سلامت روان و  انگ زدایی می باشد.

کرمانیان با بیان اینکه در تفاهم نامه که طبق جدول تقسیم کار ارگان ها و وظایف هر ارگانی مشخص است اظهار کرد: در خانه مشارکت مردمی که متشکل از نمایندگان گروه های مردمی و به پیگیری مطالبات مردمی از طریق فرمانداری می پردازد و در ترویج پیام های سلامت روان به تبلیغات محیطی در حیطه سلامت روان مربوط می شود.

طرح سامان (الگوی خدمات یکپارچه و جامع سلامت روانی و مراقبت اجتماعی ایرانیان)  باهدف سازمان‌دهی همکاری بین‌بخشی و مشارکت مردم در ارتقای سلامت روان و اجتماعی طراحی‌شده است.

شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق،  احمدآباد و اردکان است.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha