انگیزه‌بخشی به استادان جوان بازگشت نخبگان به کشور را تسهیل می‌کند

شیراز- ایرنا- استاد دانشگاه شیراز عنوان کرد: بهبود وضعیت، انگیزه‌بخشی به جوانان و عبور از بحران‌ها مانع خروج دانشجویان و استادان جوان از کشور خواهد شد و با تحقق اهداف آن، روند بازگشت نخبگان خارج از کشور را تسهیل می‌بخشد.

دکتر محمدرضا نیکو دانشیار بخش مهندسی عمران و محیط زیست، دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز که در سال ۱۳۹۹ موفق به کسب عنوان سرآمد علمی جوان شد، در گفت‌وگو با ایرنا ابراز کرد: اعضای هیات علمی جوان دانشگاه‌ها با بررسی شاخص‌هایی همچون تعداد ارجاع به مقالات و جذب خوانندگان و دیگر پژوهشگران به مقالات خود، این عنوان را کسب می‌کنند.

او افزود: این موضوع سبب شناساندن اعتبار دانشگاه‌های ایران خواهد شد.

این استاد دانشگاه شیراز که پیش از این موفق به کسب عناوینی همچون پژوهشگر برتر دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۹۸و پژوهشگر برتر دانشگاه شیراز در سال ۱۳۹۷، شده است، ادامه داد: اینکه پژوهشگران جوان عضو هیات‌ علمی دانشگاه‌ها با کمتر از ۴۵ سال سن بتوانند در جامع علمی مقالاتی با کیفیت منتشر کنند، از معیارهای گزینش برای کسب عنوان سرآمد علمی است.

او با اشاره به اینکه کسب عنوان سرآمد علمی جوان کشور، امکان بهره‌مندی از پنج میلیون تومان بابت خدمات آزمایشگاهی و ۲۵ میلیون تومان پژوهانه و نیز جذب دانشجوی پسادکتری را برای استادان فراهم می‌سازد، افزود: اعتبار معنوی این عنوان بیش از اعتبار مادی آن است.

نیکو با اشاره به ارائه مقالات در حوزه‌های مختلف ملی و بین‌المللی درباره زمینه فعالیت‌های پژوهشی خود، گفت: بهینه‌سازی سنسورهای دِبی و فشار در شبکه‌های توزیع آب شهری با هدف تشخیص زون نشت، بهینه‌سازی سنسورهای تشخیص آلودگی در شبکه‌های توزیع آب شهری، مدیریت همزمان کمی و کیفی سفره‌های آب زیرزمینی، بهینه‌سازی تخصیص بارهای آلاینده، مدل‌سازی کیفی مخازن سدها و مدیریت پایش و مسائل زیست‌محیطی مرتبط با کیفیت آب، تحلیل سیستم‌های محیط‌زیست و منابع آب و ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح‌های توسعه‌ای از زمینه‌های پژوهشی چند سال اخیر بوده که با همکاری پژوهشگران داخلی و خارجی به ثمر نشسته است.

این استاد دانشگاه شیراز اظهار کرد:خوشبختانه امکان همکاری با دیگر پژوهشگران در دانشگاه‌های بزرگ دنیا فراهم است و هم‌اکنون با استادانی در دانشگاه‌های آمریکا و کانادا در زمینه خشکسالی و اثرات اقلیمی بر موج‌های دریا فعالیت می‌کنیم.

وی همچنین به اجرای طرحی درباره شناسایی نقاط فرسایش خاک در کشور عمان اشاره کرد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف دستیابی جمهوری اسلامی ایران به مرجعیت علمی جهانی، فدراسیون سرآمدان علمی ایران را در سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی کرده است. این فدراسیون، سالانه ۱۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی کشور را که دارای دستاوردهای پژوهشی برتر (مطابق آیین‌نامه فدراسیون) بوده، شناسایی و حمایت می‌کند. در ادامه‌ی اجرای این طرح در سال ۱۳۹۹ علاوه‌براین افراد، ۲۵ نفر از سرآمدان علمی جوان (افراد با سن کمتر از ۴۵ سال) نیز انتخاب و حمایت‌ می‌شوند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha