دورهمی کوتاه یلدا یا دور از همی همیشگی؟

۲۸ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۰
کد خبر: 84152430
دورهمی کوتاه یلدا یا دور از همی همیشگی؟

قم-ایرنا- کرونا صحنه‌گردان و مهمان ناخوانده دورهمی‌های شب یلدا است و در این شرایط کارشناسان هشدار می‌دهند که برگزاری دورهمی در شب چله یا یلدای امسال ممکن است، عاملی در تشدید شیوع کرونا و افزایش احتمال بروز مرگ و میر و دور از همی‌های همیشگی شود.

تجربه ۱۰ ماه درگیری با کرونا ثابت کرده که همه چیز با یک سهل انگاری و خوش خیالی شروع می شود و وضعیت نسبی مدیریت شده این ویروس را بهم می ریزد که  مصداق این شکل از ساده پنداری ها را می توان در شلوغ شدن بازارهای شهر مشاهده کرد و مشخص نیست با این تجمعات مهار نشده می خواهیم به استقبال شب یلدا برویم یا استقبال تخت بیمارستان و یا احتمالا بدتر از آن که چیزی ناگوارتر از آن نیست.

کارشناسان معتقدند، اگر تجمعات شب یلدا حساب شده و اصولی نباشد این شب به تلخ ترین شب سال تبدیل می شود و نتیجه چند ساعت دورهمی خانوادگی ممکن است باعث دور از همی همیشگی با عزیزانمان به خصوص افراد پرخطر وسالمند شود، و بدلیل همین احتمال خطر، عقلانی است که شب یلدای امسال را متفاوت برگزار کنیم.

کرونا ویروسی است که به صورت سریع تعداد زیادی را درگیر خود می کند و به همین دلیل کارشناسان از دورهمی های شب یلدابسیار نگران کننده هستند و صحنه گردان اصلی این شب را ویروس کرونا می دانند و نسبت به اجتناب جدی از تجمعات در این آیین دیرینه هشدار می دهند.

در حالی بیماران کرونایی برای نفس کشیدن در تخت های بیمارستانی در رنج غیرقابل وصفی هستند که چند متر بیرون از آنجا مراکز خرید و خیابانهای شهر مملو از مردمی است که ممکن است با همین سهل انگاری ها خودشان هم بزودی میهمان همان تخت های دلهره آور شوند. پزشکان بارها تاکید کرده اند که دورهمی ها و تجمعات بیشترین سهم را در انتقال زنجیره کرونا و کمک به همه گیری آن دارد. محدودیت های دو هفته ای کرونا و پایبندی مردم، قم را از وضعیت قرمز خارج و وارد منطقه نارنجی کرد اما مسلم است که شرایط کنونی پایدار نبوده و شکننده است.

دورهمی های شب یلدای امسال با طولانی شدن عمر کرونا گره خورده است و علاوه بر اینکه کادر خسته و فداکار درمان را خسته تر می کند ممکن است غم همیشگی نیز بر دل ما بگذارد. یلداها می آیند و می روند چیزی که مهم است صبر و مسوولیت پذیری ما برای گذر از شرایط خطرناک کنونی برای دورهم بودن های بیشتر در دوران پساکرونا است.

متخصصان مدام هشدار می دهند که دروهمی های خانوادگی سهم ۵۱ درصدی در انتقال کرونا دارند و تمام دلسوزان از تجمعات احتمالی در شب یلدا نگرانند که مبادا واپسین روزهای پادشاه فصل ها با آخرین دیدار ما با عزیزانمام مقارن شود و جای خالی آنها را در سفره هفت سین نتوانیم به دلیل سهل انگاری امروز خود تاب بیاوریم.

متخصصان و مسوولان درخواست دارند که برای حفظ سلامتی افراد پرخطر و سالمند و قطع زنجیره انتقال شب یلدای امسال را در خانه بمانیم و از بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی استفاده کنیم و برای حفظ آرامش و سلامت جامعه شب یلدای متفاوتی را امسال تجربه کنیم.

در همین رابطه رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در آخرین گزارش وضعیت کرونایی استان قم، روز پنجشنبه اعلام کرد: هم اکنون ۱۹۹ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های قم بستری هستند که حال ۵۵ تن از آنها وخیم است.

محمدرضا قدیر آخرین وضعیت مبتلایان به کووید۱۹ در قم را مورد توجه قرار داد و افزود: در ۲۴ ساعت گذشته و منتهی به بیست و هفتم آذرماه، ۲۷ تن با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی قم بستری شدند.

وی ادامه داد: از این تعداد ۲۳ تن دربخش های درمانی قم تحت نظر اورژانس بیمارستانی بستری، همچنین در این مدت ۴۲ بیمار کرونایی با بهبودی از بیمارستان مرخص شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۳ بیمار کرونا مثبت قم جان خود را از دست دادند.

وضعیت کرونا در قم از روز پانزدهم آذرماه به حالت نارنجی درآمده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید -۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha