خسرو سینایی نگاهی جامع به فرهنگ و جامعه ایران داشت

تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درگذشت خسرو سینایی، هنرمند نویسنده و فیلمساز را تسلیت گفت و نوشت: خسرو سینایی نگاهی جامع به فرهنگ و جامعه ایران داشت.

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام تسلیتی برای درگذشت خسرو سینایی، کارگردان و مستندساز، نوشت: خسرو سینایی نگاهی جامع به فرهنگ و جامعه ایران داشت و ایران را دوست داشت و سال ها برای شناخت - به تعبیر خودش- ریزه های فرهنگ ایران تلاش کرد. فرهنگ جامعه و هنر در آثار سینمایی سینایی هنرمندانه دیده می شود و سینمای سینایی نقش تاثیرگذاری در ثبت و معرفی فرهنگ جامعه ایرانی و هنر این سرزمین دارد.

درگذشت نویسنده و کارگردان سینمای ایران را به خانواده هنرمندش و دوستداران هنر تسلیت می گویم، یادش به نیکی ماندگار

خسرو سینایی شاعر مرثیه‌های گمشده و راوی عروس آتش

مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ار شاد اسلامی نیز طی پیامی در گذشت خسرو سینایی را به جامعه هنری تسلیت گفت.

هادی مظفری در این متن آورده است: خسرو سینایی شاعر مرثیه های گمشده و راوی عروس آتش، از میان ما رفت. درگذشت هنرمند بزرگ ایران،  زنده یاد خسرو سینایی ، جامعه هنری را داغدار کرده و غمی بزرگ بر دل ما نشانده است.
سینایی، فیلمساز ، نقاش و شاعری صاحب نام بود. وی در عمر هنری اش، نسل‌های زیادی  را با خود همراه کرد و به آنان آموخت و لذت اثر هنری ناب را به مذاق هنردوستان چشانید.
درگذشت استاد خسرو سینایی  را به هنرمندان ارزشمند؛ خانم گیزلا وارگا سینایی و خانم فرح اصولی، خانواده محترم سینایی و جامعه هنری ایران تسلیت عرض می کنم و باور دارم که خسرو سینایی در هنرش جاودان است و نظاره گر مشتاقان فیلم ها و نقاشی ها و شعرهایش.

سینمای ایران داغدار یکی از بزرگان خود

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی نیز در توئیتی به خبر درگذشته سینایی واکنش نشان داد و نوشت: سینمای ایران داغدار یکی از بزرگان خود شد؛ صاحب‌ْسبکی نجیب و شریف که از موفقیت‌های شاگردانش لذت می‌برد. جای خسرو سینایی شاید هرگز پر نشود.

خسرو سینایی متولد ۲۹ دی ماه سال ۱۳۱۹ در ساری، دیروز یک‌شنبه 11 مرداد، درگذشت، سینایی آثار بسیاری از جمله فیلم مستند و داستانی را با درون مایه‌های اجتماعی کارگردانی کرده است.

از جمله آثار این کارگردان می توان به جزیره رنگین، کویر خون، مثل یک قصه، گفتگو با سایه، عروس آتش، کوچه پاییز، هیولای درون، زنده باد و تهران امروز اشاره کرد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، برای فیلم عروس آتش و لوح زرین بهترین کارگردانی در دومین دوره جشنواره فیلم فجر، برای فیلم هیولای درون از جمله جوایز این هنرمند است.

سینایی در سال ۱۳۸۷ موفق به دریافت نشان ویژه کشور لهستان از سوی رئیس‌جمهور این کشور شد. او این نشان را به خاطر ساخت فیلم مستند مرثیه گمشده که روایت‌گر مهاجرت هزاران لهستانی به ایران در سال‌های ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است، دریافت کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha