کرونا، ۸۵ میلیارد ریال به صنایع دستی کردستان خسارت زد

سنندج‌ - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: بر اثر شیوع ویروس کرونا و کاهش و تعطیلی فعالیت‌ها مجموعه صنایع دستی استان، فعالین رشته‌های مختلف متحمل ۸۵ میلیارد ریال خسارت شدند.

خسرو قاضی‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این خسارت با توجه به اینکه فعالین این عرصه در حوزه تولید در کارگاه‌های انفرادی و گروهی نتوانسته‌اند فعالیت کنند و میزان فروش نیز پایین آمده و در پی آن صادرکنندگان تولیدات هم از صادرات آن ناتوان بوداند ایجاد شده و شامل همه بخش‌های تولید، فروش، صادرات و حتی آموزش می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: سهم درآمد صنایع دستی استان کردستان از صادرات در ۱۱ ماه منتهی به بهمن سال گذشته ۵۹۲ هزار دلار بود که بعد از بروز بیماری کرونا از آن موقع تاکنون صادراتی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در مجموع ۴۵ رشته صنایع دستی ثبت شده در کردستان فعال است که ۲۵ رشته آن بومی است، افزود: هشت هزار و ۵۰۰ صنعت‌کار پروانه انفرادی دارند و همچنین ۶۴ پروانه کارگاهی گروهی هم در استان صادر شده و در حال فعالیت هستند.

قاضی‌زاده با اشاره به اینکه ۲۵۷ هزار نفر در حوزه صنایع دستی در استان آموزش دیده‌اند، یادآور شد: با برنامه‌ریزی‌ و حمایت می‌توان قابلیت بخش زیادی از این افراد آموزش دیده را بالفعل درآورد و اشتغالزایی حوزه صنایع دستی در کردستان را توسعه داد.

وی با بیان اینکه صنایع دستی در کردستان خاص و ویژه است، تاکید کرد: صاحب هنرمندانی در استان هستیم که نمونه‌ آنها در جای دیگر به سختی پیدا می‌شود و همین هنرمندان توانستند با ۱۱ اثر خود نشان ملی مرغوبیت و اصالت را در کشور کسب کنند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: این موفقیت‌ها نشان می‌دهد صاحب هنرمندانی هستیم که در نوآوری، ایده و خلق اثر کاربردی می‌توانند با هنرمندان دیگر مناطق کشور رقابت کنند.

وی اضافه کرد: کارگاه‌های آموزشی صنایع دستی استان کردستان که بدلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بود از یک هفته پیش فعال شده و با رعایت موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تعیین شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی به امر آموزش علاقه مندان مشغول هستند.

در سال ۲۰۱۰ ایران به شورای جهانی صنایع دستی پیشنهاد اختصاص روزی به نام صنایع دستی را داد و روز ۱۰ ژوئن یعنی تاریخ تاسیس شورا با موافقت آن به عنوان این روز مشخص شد.

با توجه به توانایی هنرمندان استان کردستان از سوی یونسکو، مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش و سنندج نیز شهر خلاق موسیقی شناخته شده و هم نشان جغرافیایی نازک کاری را دریافت کرده است که این موفقیت بدلیل تولیدات صنایع دستی این دو شهر کسب شده است.  
تولیدات دستی از جمله کلاش، نازک‌کاری، سازهای کوبه‌ای، گلیم و فرش بیشترین محصولات صنایع دستی استان کردستان را تشکیل می‌دهد.  
نازک‌کاری، گلیم، فرش و زیورآلات بیشترین صادرات صنایع دستی این استان به خارج از کشور را شامل می‌شود.  
سنندج نیز بیشترین صنعتکار حوزه صنایع دستی را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha