همکاری بین‌المللی در طراحی نانوذرات برای از بین بردن کرونا

تهران- ایرنا- یک تیم تحقیقات بین‌المللی با مشارکت گروه‌های بین‌ رشته‌ای نانو ذراتی را طراحی کردند که می‌تواند ویروس‌های خانواده کرونا را از هوا پاک کند، نکته کلیدی در موفقیت این پروژه، مشارکت گروه‌های متعدد و مختلف تحقیقاتی است.

به گزارش روز پنج شنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، " نود بودیسا " از مدیران بخش زیست‌شناسی مصنوعی کانادا که به تازگی در دانشگاه صنعتی برلین فعالیت دارد از راهبرد جدیدی برای متوقف کردن رشد ویروس کرونا خبر داد که این موضوع امیدهای تازه‌ای برای مقابله با آنفلوآنزای فصلی، آنفلوآنزای پرندگان و کووید ۱۹ ایجاد کرده است.

بودیسا یکی از اعضا تیم مشارکت بین‌المللی به رهبری محققان آلمانی است که در حال توسعه نوعی نانوذرات مهندسی شده هستند، نانوذراتی که می‌تواند به‌طور کامل ویروس آنفلوآنزا را از هوا پاک کند، این گروه تحقیقاتی دریافتند که این نانوذرات زیست‌تخریب‌پذیر و غیرسمی بوده و در محیط آزمایشگاهی اثرات آلرژیکی ایجاد نمی‌کنند.

در این پروژه، محققانی از پژوهشگاه لایب نیتس فارماکولوژی مولکولی (FMP)، دانشگاه آزاد برلین (FU)، دانشگاه هامبولت (HU)، موسسه رابرت کوچ (RKI) و شاریته همکاری دارند، این تیم تحقیقات چند رشته‌ای موفق به گیراندازی ویروس‌های آنفلوآنزا درون داربست نانوذره‌ای شدند به طوری که ویروس‌ها امکان آلوده ‌کردن سلول‌های میزبان را از دست می‌دهند.

بودیسا افزود: مهمترین عامل کشف این مهارکننده جدید آنفلوآنزا، همکاری مشترک میان دانشمندان از رشته‌های مختلف زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، ویروس‌شناسی، پزشکان و تیم تصویربرداری بود.

این گروه تحقیقاتی نانوذرات را با زیست‌شناسی مصنوعی مهندسی و تولید کردند، سپس دیگر اعضا این تیم، اقدام به اصلاح این نانوذرات کردند، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی با وضوح بالا و تصاویر توموگرافی، به ‌طرز چشمگیری عملکرد مهار ویروس‌ها با این نانوذرات نمایش داده شده است، این گروه نشان دادند که نانو ذرات مهندسی شده، امکان درمان عفونت ریه را نیز دارند، نتایج نشان می‌دهد که با گیر افتادن ویروس در این ساختار، ویروس آنفلوآنزا امکان تکثیر را از دست می‌دهد.

بودیسا معتقد است که باید آزمون‌های بیشتری انجام شود چرا که لازم است عکس‌العمل سیستم ایمنی در پستانداران نسبت به این نانوذرات بررسی شود.

نتایج این پروژه در نشریه Nature Nanotechnology به چاپ رسیده است.

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha