۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۵۶
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83651468
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴ کشور به مقصد کالاهای صادراتی گلستان اضافه شد

۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۵۶
کد خبر: 83651468
۴ کشور به مقصد کالاهای صادراتی گلستان اضافه شد

گرگان - ایرنا - معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت که با وجود محدودیت ناشی از اعمال تحریم ها، ۴ کشور آرژانتین، برزیل، تونس و آلمان به جمع استفاده‌کنندگان از محصولات تولیدی این استان اضافه شد.

درویشعلی حسن زاده روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: کالاهای گلستان به ۳۲ کشور از چهار قاره آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و اروپایی صادر می شود و از ابتدای امسال تاکنون ۴۷۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش ۱۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به این کشورها صادر گردید.

به گفته وی هشت کشور نخست صادرات کالا از گلستان به ترتیب عراق، ترکمنستان، افغانستان، قزاقستان، بلغارستان، چین، روحانی و ازبکستان هستند.

بیش از ۸۰۰ نفر از فعالان اقتصادی گلستان عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن کشاورزی گرگان هستند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در این نشست گفت که در نتیجه برنامه‌ریزی و پیگیری‌های صورت گرفته، سرمایه‌گذاری در ایجاد صنایع موردنیاز متناسب با ظرفیت های استان از اواخر امسال شتاب خواهد گرفت.

حسین طلوعیان اظهار داشت: ایجاد کارخانه ریسندگی نخ با سرمایه گذاری هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی از جمله طرح های صنعتی پیشنهادی استان به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) است.

طبق گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان، این استان شمالی یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در بخش صنعت و صنایع تبدیلی کشاورزی دارد که ۹۷ درصد آن را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهد.

رییس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در این نشست گفت: تکمیل ۱۴ طرح نیمه تمام صنعتی با میانگین پیشرفت زیر ۶۰ درصد و نیازمند به ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد یک هزار و ۷۰ فرصت شغلی از جمله برنامه توسعه صنعت در گلستان است.

علیرضا صباحی پیگیری ایجاد ۵ طرح بزرگ صنعتی از جمله ریسندگی نخ پنبه، چاپ و رنگریزی و صنایع کلوتوز با مشارکت بخش خصوصی، تکمیل زیرساخت های شهرک ها، نواحی و منطقه ویژه اقتصادی اترک و فعالیت معدنی و زمین شناسی را از دیگر طرح های سرمایه گذاری صنعت این استان اعلام کرد.

تجارت آزاد اورآسیا ظرفیت بی نظیر برای توسعه صادرات از گلستان

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست خبری گفت: گلستان ظرفیت بی نظیری در توسعه صادرات از طریق تجارت آزاد اورآسیا دارد که باید موانع زیر ساختی در مرز اینچه برون گنبدکاووس از جمله خط ریلی ارتباط دهنده ایران به ترکمنستان برای دستیابی به بازار ۳۰۰ میلیون نفری منطقه تقویت شود.

رضا مبصری اضافه کرد: با توجه به بسته شدن قرارداد جمهوری اسلامی ایران با ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا ( روسیه، ترکمنستان، بلاروس، قزاقستان و ارمنستان) بسیاری از صادرکنندگان کشور از این اقدام به دلیل نقش موثر آن در آسان شدن صادرات خرسند هستند.

موافقنامه پیوستن ایران به اوراسیا از ۵ آبان امسال اجرایی شد و قرار است یکسال پس از اجرای این موافقتنامه، مقدمات تجارت آزاد با منطقه مذکور فراهم شود.

هم اکنون پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان عضو اتحادیه اوراسیا هستند اما این اتحادیه با بیش از ۴۰ کشور و سازمان بین المللی برای فعالیت در چارچوب این اتحادیه اعلام آمادگی کرده است.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا سال ۲۰۱۵ میلادی، از سوی روسیه، قزاقستان و بلاروس تشکیل شد.

ایران در سال ۱۳۹۵ به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان خود و این نهاد را مطرح کرد که از جانب اعضای آن مورد استقبال قرار گرفت و پس از ۲ سال مذاکرات متعدد، سرانجام موافقتنامه‌ای در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان برای برخورداری از تجارت ترجیحی بین ایران و این اتحادیه به امضا رسید.

 موافقت‌نامه تجاری بین ایران و کشورهای اوراسیا شامل ۲ فهرست کالایی ترجیح‌های اعطایی بوده که اقلام مشمول آن توسط کشورمان به اوراسیا ۳۸۰ قلم و اقلام اعطایی اوراسیا ۵۰۳ قلم کالا است.

 گلستان دارای یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت بوده که اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی است.

این استان با کشور ترکمنستان و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha