یک بیمار تالاسمی سالانه ۲۸ میلیون تومان برای حوزه سلامت هزینه دارد

زاهدان- ایرنا- رییس مرکز بهداشت خاش سیستان و بلوچستان گفت: یک فرد مبتلا به تالاسمی سالانه افزون‌بر۲۸ میلیون تومان برای بخش سلامت هزینه تحمیل کرده که ضرورت دارد خانوده‌ها به آزمایش‌های قبل از ازدواج و مراقبت‌های پس از آن توجه کنند.

علی نقی‌زاده روز چهارشنبه با اشاره به اینکه هم‌اینک ۱۷۵بیمار تالاسمی در خاش و جود دارند اظهار داشت: پیشگیری از تولد فرزندان مبتلا به بیماری تالاسمی نیازمند فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و مشارکت جمعی و دور شدن از تعصبات جاهلانه است.
وی بیان کرد: در حوزه سلامت، بهداشت و درمان حساسیت بالایی برای مقابله و پیشگیری از بیماری تالاسمی وجود دارد که بر همین مبنا توصیه می‌شود خانواده‌ها به برنامه‌های پیشگیرانه و مراقبتی قبل و بعد از ازدواج توجه کنند.

رییس بیمارستان امام خمینی(ره) خاش نیز گفت: بیماران تالاسمی حدود ۶۵ درصد از خون‌های اهدایی سطح شهرستان را دریافت می‌کنند.

محمود کردی با اشاره به اینکه بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی(ره) خاش با ۱۳ تخت از فعال‌ترین بخش‌های ارائه خدمات درمانی در این مرکز به شمار می‌رود افزود: میانگین پذیرش بیماران تالاسمی روزانه در بخش تالاسمی بیمارستان خاش ۱۲ بیمار است.
وی اظهار داشت: آموزش به خانواده‌ها، اطلاع رسانی و آزمایشات قبل ازدواج و آزمایشات PND از برنامه‌های مهم و اولویت‌دار حوزه بهداشت و درمان خاش بوده که در حوزه پیشگیری و مراقبتی مورد توجه قرار دارد.
کودکان تالاسمی خاش در گرامیداشت هفته پرستار در اقدامی زیبا با اهدای گل و شیرینی از خدمات ارزشمند پرستاران شاغل در بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی(ره) تقدیر کردند.

به گزارش ایرنا تالاسمی بیماری ارثی ژنتیکی است که از والدین ناقل بیماری به کودکان منتقل می شود و ناتوانی بدن در خونسازی از عوارض این بیماری است که با تزریق خون حداقل در ماه یک بار مشکل خون سازی جبران می‌شود.

بیماران تالاسمی به ناچار برای تنظیم آهن خون اضافه موجود در بدنشان هر شب مجبور به تزریق آمپول دیسفرال هستند که هشت ساعت به طول میانجامد و با درد همراه است.
این بیماری بدلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین حادث می شود و هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.این بیماری به صورت شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر می‌شود.
اگر والدین هر دو دارای ژن معیوب (خفیف) باشند بیماری به صورت شدید یعنی ماژور (Major) و اگر یکی از والدین فقط ژن معیوب داشته باشد به صورت خفیف یعنی مینور (Minor) ظاهر می‌شود.

سه هزار و 200 بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان زندگی می کنند و از خدمات درمانی بهره می برند.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha