اثرگذاری مراکز پژوهشی در گرو شکل‌گیری آنها در کنار صنعت است

تهران- ایرنا- معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهش را منشا تحول در زندگی بشر دانست و تاکید کرد: مراکز پژوهشی ما مادامی اثرگذار هستند که مبتنی بر نیازهای به روز و در کنار صنعت شکل بگیرند.

ستار هاشمی روز چهارشنبه  در نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران افزود: در بحث پژوهش باید به دو نکته مهم توجه کرد؛ اولین نکته مسئله‌محور بودن پژوهش‌هاست درحالیکه بسیاری از پژوهش‌های ما عرضه‌محور هستند و بر اساس نیاز واقعی طراحی نمی‌شوند و این نکته‌ای است که می‌تواند نگاه ما را به پژوهش دچار تردید کند، خوشبختانه در مجموعه فضایی کشور شاهد پژوهش‌هایی هستیم که اغلب مسئله‌محور هستند.

وی خاطرنشان کرد:‌ مورد بعدی این است که مهم‌ترین مراکز پژوهشی دنیا مانند گوگل، آمازون، علی بابا و آی بی ام در کنار کمپانی‌های بزرگ شکل گرفته‌اند و این اتفاق نشان می‌دهد که مراکز پژوهشی ما مادامی اثرگذار هستند که مبتنی بر نیازهای به روز و در کنار صنعت شکل بگیرند.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات افزود: پیشرفت در حوزه های فضایی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد وقتی به پژوهش با نگاه حل مسئله نگاه کنیم موفق خواهیم شد. بدون تردید دانشگاه‌ها در تعریف پژوهش و این که چه مولفه‌هایی باید در آن مورد توجه قرار بگیرد، نقش محوری دارند و امروز به غایت خوشحالم شدم که اعلام شد بسیاری از پروژه‌هایی که در صنعت فضایی شکل گرفته با همکاری دانشگاه‌ها بوده است.

وی با تاکید بر نقش مهم پژوهش در زندگی بشر، گفت: مصادیق بسیار متفاوتی به این نکته که پژوهش باعث تحول شده تاکید می‌کنند، چیزی که امروز به عنوان تحول دیجیتال یا اقتصادی دیجیتال از آن یاد می‌شود چیزی نیست مگر کارکرد محسوس بحث پژوهش.

هاشمی یادآور شد: کمتر از یک دهه پیش تلاش می‌کردیم به فناوری تشخیص صدا با استفاده از به‌روزترین نرم‌افزارها و سخت‌افرازها با دقت ۶۰-۷۰ دست پیدا کنیم، امروز کمتر از یک دهه از آن ماجرا گذشته اما در کمال تعجب، بستر تشخیص صدا بدون هیچ امکاناتی در گوشی تلفن‌های ما محقق شده است.

وی اضافه کرد: اتفاق دیگر تشخیص گفتار است که مقدمه‌ای برای شکل‌گیری ماشین‌های مترجم شده است، این اتفاق کسب‌وکارهای حوزه مترجمی را نیز متاثر خواهد کرد. حالا ما به عنوان حاکمیت باید چکار کنیم؟ آیا نیروی متخصص به اندازه کافی در دانشگاه تربیت کرده‌ایم؟ خیر.

معاون وزیر ارتباطات با توضیح اینکه بی سی آی تکنولوژی ارتباط بین کامپیوتر و مغز است، گفت: به این مفهوم که سنسورهایی را در قالب هدست و کلاه پوشیدنی ساخته‌اند تا از طریق سیگنال‌های ارسالی، دستورات حرکتی اندام‌ها را به مغز انتقال دهد، با این کار می‌توان به افراد دارای معلولیت که امکان حرکتی ندارند، کمک کرد. آیا الان این قابل باور است؟ خیر. آیا دنیا در حال انجام پژوهش درباره آن است؟ بله.

وی بیان داشت: روند کنونی که دنیا در حوزه‌های مختلف در پیش گرفته برای ما یک پیام مهم دارد، موضوعاتی که در گذشته‌ای نه چندان دور، قابل باور نبودند امروزه به صورت یک اپلیکیشن در اختیار همگان قرار گرفته و این زندگی بشر را متاثر از خود خواهد کرد.

هاشمی خاطرنشان کرد: وزیر ارتباطات در مراسمی اعلام کرد ما قصد داریم انسان به فضا بفرستیم، این اصلا دور از انتظار نیست و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد این مهم در کشور باشیم زیرا معتقدیم امکان رقم خوردن آن به دست پژوهشگران ایرانی وجود خواهد داشت.  

سرخط اخبار اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha