۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۵۳
کد خبر: 83378963
T T
۰ نفر
روسیه یک بنیاد آمریکایی دیگر را وارد لیست سیاه خود کرد

مسکو – ایرنا – وزارت دادگستری روسیه بنیاد غیردولتی «فری راسیا» آمریکا را که مدعی است توسط مهاجران این کشور و برای متحد کردن جامعه روسیه در خارج و حمایت از جنبش های دمکراتیک تاسیس شده را به دلیل دخالت در امور داخلی روسیه در فهرست سازمان های نامطلوب قرار داد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا از مسکو، روسیه با هدف جلوگیری از دخالت خارجی در این کشور، بیش از یک سال است که سازمان‌های اجتماعی خارجی بویژه سازمان‌های اجتماعی آمریکا را که با هدف مداخله در امور داخلی این کشور فعالیت می‌کنند و به محلی برای تأمین مالی مخالفان دولت تبدیل شده‌اند را در فهرستی سیاه با عنوان سازمان‌های نامطلوب قرار می‌دهد.

بنیادها، رسانه‌ها و شرکت‌های خارجی در صورت قرار گرفتن در این فهرست باید سالیانه منابع مالی دریافتی و هزینه کرد خود را به صورت شفاف در اختیار دولت روسیه قرار دهند.

فری راسیا نیز از جمله بنیادهایی است که از نظر وزارت دادگستری روسیه تهدیدی برای ارکان نظام سیاسی و امنیت ملی روسیه به حساب می‌آید.

بنیاد «فری راسیا» سال ۲۰۱۴ در واشنگتن توسط مهاجران روسی راه اندازی شده است و هدف خود را اجرای برنامه‌های مرتبط با کمک به زندانیان روسی و اوکراینی اعلام کرده است.
پیشتر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در نشست اعضای شورای توسعه جامعه مدنی این کشور با انتقاد از عملکرد برخی سازمان‌های اجتماعی خارجی در کشورش عنوان کرده بود که آنها با اهداف مشخصی در صدد مداخله در امور داخلی روسیه هستند اما ما این اجازه را نمی‌دهیم.

رهبر روسیه بدون نام بردن از آمریکا اعلام کرد که اخیراً در گفت وگو با رئیس جمهوری یک کشور به وی این مساله را گوشزد کرده است و گفته که آنها نباید در امور داخلی روسیه دخالت کنند.

تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که صدها سازمان غیردولتی آمریکا با پوشش اجتماعی، رسانه‌ای و انسان دوستانه اما همسو با سیاست‌های واشنگتن در روسیه فعالیت می‌کنند.
این سازمان‌ها که بیشتر از سوی دولتمردان، سرمایه گذاران، شرکت‌های بزرگ و نمایندگان کنگره و سنا حمایت می‌شوند با ایجاد شعبه‌های پنهان و آشکار و همچنین ارتباط با برخی سازمان‌های روسیه که گرایش‌های همسو و غربگرا دارند، شبکه ای از اثرگذاری‌های اجتماعی را پایه ریزی می‌کنند تا در مواقع لازم همچون انتخابات، برای شکل گیری اعتراض‌های خیابانی از آن بهره ببرند.
سال ۱۹۹۱ که فروپاشی شوروی رخ داد، راه اندازی انقلاب‌های مخملی و رنگی به یکی از محورهای کاری سازمان‌های غیر دولتی غربی در شرق تبدیل و تأثیر گذاری آنها در کشورهای مختلفی از جمله اوکراین، گرجستان، قرقیزستان و صربستان تجربه شد.

در سال‌های اخیر رادیو صدای آمریکا، رادیو «ایدل ریالی»، «قفقاز ریالی» و کانال تلویزیونی «ناستایاشی ورمیا» (رسانه‌های متعلق به رادیو آزادی) در فهرست سیاه یا سازمان‌های نامطلوب در روسیه قرار گرفته بودند.

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha