۴ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۱۴
کد خبر: 83252479
T T
۰ نفر

سمنان مقصدی پرجاذبه برای رهایی از دغدغه ها

۴ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۱۴
کد خبر: 83252479
سمنان مقصدی پرجاذبه برای رهایی از دغدغه ها

سمنان- ایرنا- روزهای تعطیل نوروز فرصتی برای سفر و رهایی از زندگی ماشینی و دغدغه های روزانه است و سمنان، با توجه به جاذبه های بكر و متنوع، می تواند مقصدی مناسب برای آرامش روح و روان هموطنان باشد.

به گزارش ایرنا، سفر فرصتی برای استراحت جسم و روح است و در این زندگی ماشینی كه روزها پر از التهاب و دغدغه، با شلوغی و فشارهای متنوع می گذرد روزهای تعطیل نوروز فرصتی برای تازه سازی ذهن، كنارهم بودن، لذت بردن از دورهمی با عزیزان و آماده شدن برای شروع كار و تلاش دوباره با توكل به خداوند در سال 98 است. در جامعه كنونی كه همه برای كسب لقمه ای نان حلال بیش از این كه وقت خود را در خانواده بگذرانند بیشتر وقت خود را در محل كار و در كنار همكاران هستند، روزهای تعطیل نوروز فرصتی است تا از لذت هایی مانند حس خوبِ بودن كنار والدین و خانواده، بودن در آب و هوای متفاوت، تجربه فرهنگ های متنوع و آشنایی با آثار تاریخی و فرهنگی بهره ببریم.
استان سمنان به عنوان یكی از استان های تاریخی و كهن ایران زمین، جاذبه های گردشگری با ویژگی های طبیعی، درمانی، تاریخی و تجاری را در دل خود جای داده مورد توجه مسافران، گردشگران و مردم شهر قرار دارد.
استان سمنان دارای بیش از یك هزار و 693 بنای تاریخی شناسایی شده كه از این تعداد حدود 700 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی این استان به ثبت ملی رسیده كه ظرفیت خوبی برای سفر به منظور تسكین روح و لذت بردن از طبیعت است.
در استان سمنان 232 واحد گردشگری شامل هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه سنتی، خانه مسافر، مجتمع گردشگری، بوم گردی، سفره خانه سنتی و رستوران بین راهی وجود دارد كه گردشگران در سفر به استان دغدغه اقامت و غذا نداشته باشند.
ظرفیت اسكان شبانه گردشگران در اقامتگاه های استان سمنان برای مسافران اكنون بالغ بر 2 هزار و 500 نفر است.

**سفر به دل تاریخ با عبور از دروازه ارگ
سمنان یكی از كهن ترین شهرهای ایران با قدمتی دیرینه است و دروازه ارگ آن با معماری بی نظیر و خیره كننده، تنها بخشی از ارگ بزرگ و با جلال و شكوه سمنان بوده كه در زمان حكومت «انوشیرون میرزا ضیاء الدوله» حاكم وقت سمنان یا همان ایالت قومس ساخته شد.
دروازه ارگ سمنان تنها بازمانده از ارگ بزرگی است كه در دوران قاجار و به دستور ناصر الدین شاه در این شهر ساخته شد و امروز به عنوان نماد گردشگری شهر سمنان شناخته می شود.
در سفر به شهر سمنان، پس از گذر از دل تاریخ و عبور از دروازه ارگ، موزه گرمابه پهنه و امامزادگان یحیی بن موسی الكاظم(ع) برادر امام هشتم و علی ابن جعفر(ع) و همچنین دیدن بناهای تاریخی همچون عمارت بادگیر و خانه های تاریخی كه از شاهكارهای معماری گذشتگان است هر بیننده ای را به وجد می آورد.

**جاذبه قجری سمنان با رنگ و بوی تجاری
بازار بزرگ سمنان، اثری متعلق به دوره قاجار تشكیل شده از چند بازار كوچكتر، یكی از جاذبه های گردشگری این شهر، به مركز اصلی خرید مردم و حضور گردشگران تبدیل شده است.
بازار بزرگ سمنان با 1600 متر طول و بیش از 350 باب مغازه در مركز این شهر و خیابان امام(ره)، از چند بازار كوچكتر به نام های شیخ علاءالدوله یا بازار مُرده ها، بازار بالا یا شمالی و بازار پایین یا جنوبی تشكیل شده و با داشتن ویژگی تنوع خدمات تجاری، مركز اصلی خرید شهروندان سمنانی است.
این جاذبه گردشگری در یازدهم تیر 1375 با شماره ثبت 1740، در فهرست آثار ملی قرار گرفت و به دلیل قدمت 180 ساله، ویژگی های منحصر به فرد هنری و تاریخی بسیاری برای گردشگران داشته و یكی از عوامل تاثیر گذار در رونق گردشگری این شهر است.

** مسجد امام سمنان تجلّی بندگی و هنر
مسجد امام (ره) یا مسجد سلطانی یكی بناهای تاریخی و باشكوه سمنان است و معماری منحصر به فرد آن با توجه به امكانات موجود در 200 سال پیش هنر مردمان این خطه را در عشق به عبودیت در قالب هنر به مخاطبان و گردشگران القا می كند.
مسجد امام (ره) شهرستان سمنان كه به نام مسجد سلطانی نیز شهرت دارد در مركز شهر سمنان در خیابان امام خمینی(ره) واقع شده و یكی از مهمترین و زیباترین بناهای تاریخی و مهم استان سمنان به شمار می‌آید.
مجموعه مسجد امام در زمان فتحعلی شاه قاجار به همت حاج سید حسن حسنی و استادی صفرعلی معمار ساخته شده است و از جمله بناهای چهار ایوانی به شمار می‌آید.
مسجد امام همچنین چهار در بزرگ ورودی از شمال، جنوب، شرق و شمال غربی ورودی دارد كه سردرهای شمالی و شرقی آن با مقرنس‌های زیبا تزیین شده است.

**آبگرم های سرخه با خواص درمانی
مجموعه چشمه های آبگرم شهرستان سرخه، با خواص بی نظیر درمانی به دلیل ماهیت دارویی مواد معدنی موجود در آب آن، یك منطقه ویژه دارای ظرفیت گردشگری سلامت است.
چشمه های معدنی آبگرم از پنج چشمه متفاوت تشكیل شده و یكی از جذابیت های آن وجود سه چشمه بزرگ با خواص درمانی متفاوت است كه سالانه گردشگران زیادی را به این منطقه می كشاند.
منطقه ویژه گردشگری آبگرم در 35 كیلومتری شمال غربی شهرستان سرخه در سال 1386 به عنوان منطقه نمونه گردشگری در استان سمنان مصوب شد و از لحاظ جغرافیایی طبق آخرین نقشه های تقسیمات كشوری در این شهرستان قرار گرفته است.
آب این چشمه های معدنی با دارا بودن سولفات كلسیك و گوگرد فراوان، برای بیماری های صفراوی، كلیه، كبد، نقرس، زردی، رماتیسم و درد های مفصلی خاصیت درمانی بسیار مطلوبی دارد.

**تلخاب در سرزمین سرخ
چشمه معدنی تلخاب لاسجرد با آبی به طعم تلخ و رنگ سبز با فواید درمانی بسیار ویژه در فاصله 10 كیلومتری مركز شهرستان سرخه قرار گرفته است.
از مركز شهرستان سرخه 10 كیلومتر به سمت غرب و روستای لاسجرد، تابلوی اعلانی به رنگ سبز با نوشته ای سفید در سمت راست مسیر با نام تلخاب، گردشگران را در رسیدن به این منطقه بی نظیر گردشگری و البته درمانی هدایت خواهد كرد.
راه دسترسی این چشمه معدنی از ابتدای جاده اصلی كریدور غرب به شرق و برعكس كشور، به طول هشت كیلومتر است كه 2 كیلومتر آن آسفالته است و باقی جاده خاكی است و پس از حداكثر 15 دقیقه ورودی چشمه معدنی دیده می شود.
چشمه معدنی تلخاب از دیرباز به دلیل اینكه آبی به رنگ سبز و تلخ داشته، از سوی محلی های این منطقه به تلخاب شهرت یافته است كه همواره مكانی برای مراجعه بومی های منطقه، ساكنان شهرستان ها و استان های مجاور بوده است.
تلخاب دارای دوچشمه آب معدنی است كه به دلیل وجود گوگرد بسیار زیاد، آب آن به رنگ سبز در آمده و طعم تلخی به خود گرفته و همین ماده معدنی باعث شده تا این چشمه با خاصیت های درمانی فراوانی برای بیماری هایی چون واریس، كهیر، درد های مزمن سر، چشم، یرقان، زردی و گرمای بدن بسیار مفید باشد.

**بیابانك روستایی گذشته از دل تاریخ
روستای هدف گردشگری بیابانك شهرستان سرخه، گنجینه ای ناشناخته كه آثار طبیعی و تاریخی بی نظیر و بیشماری دارد كه با فرهنگ و رسوم كهن آن هر بازدیدكننده ای را به وجد می آورد.
بیابانك روستایی تاریخی با قدمتی چند هزار ساله واقع در بخش مركزی سرخه كه به ظاهر كوچك اما به علت قرار گرفتن در دشت كویر و قرار نگرفتن هیچ روستایی در جنوب آن ، بیابانك نامیده شده است كه باید بیش از پیش شناسانده شود.
این روستای تاریخی سالانه پذیرای صدها نفر گردشگر داخلی و خارجی است كه باید امكانات گردشگری كافی در این روستا فراهم شود.
بیابانك كه قدمت آن به طور دقیق مشخص نیست ولی از آثار و ابنیه موجود مشخص می گردد كه قدمتی دیرینه دارد كه در اثر وقایع و حوادث طبیعی و اجتماعی فراز و نشیب های فراوانی را سپری كرده و خود را از هزار توی تاریخ به این روزگار كشانده است.
با وجود تپه باستانی «گورون شپته» به معنای تل گبران و گورستان مجوسان به نام «گبرستانی» در ناحیه «سرخمبه» به معنای سرخمره می توان اطمینان حاصل كرد كه قدمت این روستا به دوران زرتشتیان برمی گردد.

**قصر بهرام گرمسار جلوه ای از شكوه تاریخ و طبیعت
قصر تاریخی بهرام گور یكی از اقامتگاه های میان راهی دوره صفوی كه دردل كویر مركزی ایران در منطقه نمونه گردشگری پارك ملی كویر گرمسار واقع شده كه علاوه بر شكوه معماری ایرانی، شب های پرستاره آن سالانه پذیرای شماری زیادی از گردشگر داخلی و خارجی است.
قصر شاه عباسی یا قصر بهرام یكی از مهمترین كاروانسراهای كویر مركزی ایران و شاهكار معماری ایرانی است.
این كاروانسرا در سر راه قدیمی و تاریخی كاروانسرای كویری اصفهان، كاشان، خوار( گرمسار)، و خراسان واقع شده است كه نمای بیرونی این بنای چهارگوش با 2 دروازه شمالی و جنوبی، زیبایی های معماری این آثار تاریخی را دو چندان كرده است.
كارشناسان امر می گویند نمای این بنای تاریخی از سنگ های بزرگ آهنی صیقل شده و سفید رنگ است كه از كوه های همجوار آورده شده است.

** كاروانسرای صفوی آرادان، هتل چندستاره كویر
كاروانسرای شاه عباسی ده نمك، بنایی تاریخی بازمانده از دوران صفویه در روستای ده نمك شهرستان آرادان است كه هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را با هدف رصد ستارگان، به این منطقه زیبا می كشاند.
روستای ده نمك در 23 كیلومتری شرق آرادان یكی از مناطقی است كه در مجاورت راه اصلی ابریشم قرار داشته و در دوران صفویه نیز توسط شاه عباس صفوی، كاروانسرایی در این روستا احداث شد كه هم اكنون به عنوان كاروانسرای شاه عباسی ده نمك شهرت یافته است.
یكی دیگر از ویژگی هایی كه این منطقه را به یكی از مقصدهای هدف گردشگری تبدیل كرده، سنگ فرش جاده ابریشم است كه از دیرباز برای سهولت در رفت و آمد كاروان های تجاری، سیاسی و مسافری احداث شده و امروز نیز جاذبه ای بی نظیر برای بازدید گردشگران است.
در استان سمنان دست كم 30 كاروانسرا وجود دارد كه زمان ساخت این بناهای تاریخی به دوره صفویه و پس از آن بازمی گردد و گردشگران می توانند این زیبایی ها را به نظاره بنگرند.

** تاریخانه دامغان، خانه خدا به سبك ساسانیان
تاریخانه دامغان مسجدی با بنای تاریخی به جای مانده از دل تاریخ مربوط به قرن دوم هجری است و معماری و سبك ساخت آن به دوره ساسانیان باز می گردد.
مسجد تاریخانه دامغان یكی از آثار تاریخی استان سمنان است كه امروز به محلی برای حضور گردشگران تبدیل شده است و از آن به عنوان یكی از قدیمی ترین مسجدهای تاریخ اسلام در ایران نیز یاد می كنند.
تاریخانه در زبان تركی به معنای خانه خدا است و قبل از ورود اسلام به ایران، به عنوان آتشكده بوده و پس از برپایی حكومت اسلامی، به مسجد تبدیل شده است.
دامغان در فاصله 330 كیلومتری شرق مركز كشور به عنوان یكی از كهن ترین شهرها در تمدن فرهنگی و تاریخی ایران بوده و بنای تاریخی تاریخانه نیز در خیابان ایستگاه راه آهن این شهر، سالانه مقصد بسیاری از گردشگران و مسافران در سفر به استان سمنان است.
7342/6103
۰ نفر