۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۶
کد خبر: 83119538
T T
۰ نفر

شور و هیاهو در جشنواره تئاتر كردی سقز

۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۶
کد خبر: 83119538
شور و هیاهو در جشنواره تئاتر كردی سقز

سنندج - ایرنا - سقزی ها با حضور پرشور خود صحنه های پرهیاهویی را در پانزدهمین جشنواره تئاتر كُردی سقز خلق كردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تئاتر، هنری شناخته شده و پرطرفدار در مناطق كردنشین به ویژه كردستان است به گونه ای كه سالانه در این استان چندین جشنواره بین المللی، منطقه ای و استانی در حوزه تئاتر خیابانی، صحنه ای و محیطی برگزار می شود.
مردم شهرهای مختلف استان همواره با حضور چشمگیر در سالن ها و محل های برگزاری تئاتر، صحنه هایی پرهیاهو و مملو از شور و شوق خلق می كنند كه حكایت از رشد فرهنگی و فرهیختگی مردمان این دیار است و این حضور تنها به شركت در فستیوال ها محدود نمی شود بلكه در طول سال از اجرای نمایش ها استقبال می كنند.
پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر كُردی سقز عصر روز چهارشنبه هفتم آذر سال جاری كار خود را آغاز كرد كه در روز نخست این فستیوال سه نمایش، روز دوم چهار، روز سوم پنج و روز آخر هم پنج نمایش به روی صحنه رفت.
سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با ظرفیت 287 نفر و پلاتو این مجموعه با ظرفیت 50 نفر محل اجرای نمایش ها بود كه در زمان اجرا علاوه بر تكمیل ظرفیت صندلی های هر 2 سالن، عده زیادی نمایش را كه گاها بیش از 2 ساعت به طول می انجامید، ایستاده نظاره می كردند.
برای نمایش هایی كه محل برگزاری آنها در پلاتو مجتمع فرهنگی ارشاد سقز بود 2 اجرا در نظر گرفته شده بود تا بدین وسیله تعداد بیشتری از علاقمندان، تماشاگر این نمایش ها باشند.
ساعت هایی كه از قبل برای اجرای نمایش ها مشخص شده بود به ترتیب شامل 10 صبح، 15:30 ، 17، 18 و 20:30 بود كه اكثر نمایش ها به دلیل زمانبر بودن طراحی صحنه با تاخیر یك ساعت و حتی بیشتر به اجرا در می آمد ولی این اتفاق باعث ترك محل توسط تماشاچیان نمی شد بلكه هر لحظه هم برتعداد حاضران افزوده می شد.
هرچند سالن هایی هم كه برای اجرای نمایش ها انتخاب شده بود از استاندارد لازم برخوردار نبود و افرادی كه در گوشه های سمت راست و چپ سالن می نشستند از دیدن بخش هایی از صحنه نمایش محروم می شدند اما این مسئله باعث كاهش رغبت تماشاگران نمایش ها نمی شد.
مدرس، نمایشنامه نویس و كارگردان برجسته تئاتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نبود سالن استاندارد تئاتر تنها مختص كردستان نیست و این مشكل در تمامی استان ها دیده می شود به طوری كه در تهران تنها چهار سالن نمایش استاندارد وجود دارد.
قطب الدین صادقی اضافه كرد: حتی اگر ساختار مناسب هم ایجاد شود چون كم و كاستی هایی در ارتباط با امكانات و تجهیزات مدرن داریم بازهم با مشكلاتی مواجه خواهیم بود.
وی اظهار داشت: اكنون در تمام شهرهای استان مجتمع فرهنگی هنری وجود دارد و رشته دانشگاهی تئاتر در دانشگاه های استان ایجاد شده و بیشتر هنرمندان حوزه تئاتر از طریق دانشگاه آموزش های تئوری را كسب می كنند.
مدرس، نمایشنامه نویس و كارگردان برجسته تئاتر افزود: این موارد نشان از رشد و توسعه تئاتر و ریشه پیدا كردن این هنر در سطح جامعه ما است.
از كودكان 6 ساله تا پیرمرد و پیرزن های بالای 60 سال تماشاگر نمایش های به اجرا درآمده در این جشنواره بودند و خانم 57 ساله ای كه در راهرو منتهی به آمفی تئاتر ارشاد سقز منتظر شروع اجرای نمایشی از گروه تئاتر سنندج بود، به خبرنگار ایرنا گفت: مردم سقز از قدیم الایام به هنر به ویژه نمایش علاقه داشتند.
خدیجه سلطانی افزود: چون سقز سینما ندارد مردم در طول سال رغبت فراوانی برای دیدن تئاتر دارند و بیشتر مردم این شهرستان تماشاگران این هنر هستند.
وی اظهار داشت: در سال های نه چندان دور 2 سینما در سقز وجود داشت ولی اكنون در این شهرستان سالن سینما و مكان مناسبی برای اجرای تئاتر وجود ندارد.
سلطانی یادآور شد: برای من و هم سن و سال هایم ایستادن در راهرویی كه حتی یك صندلی در آن وجود ندارد بسیار سخت است و اگر مكان مناسبی برای تئاتر وجود داشت قطعا در سالن انتظار صندلی هایی نیز تعبیه می شد.
روژینا سلیمی دختر بچه هشت ساله ای كه بعد از مدرسه به همراه والدین خود به آمفی تئاتر ارشاد سقز آمده بود به خبرنگار ایرنا گفت: علاقه زیادی به تئاتر دارم و پدر و مادرم هم همیشه به من انگیزه دادند و تشویقم كردند كه وارد این هنر شوم.
وی با اشاره به اینكه تابستان ها در كلاس های آموزشی تئاتر شركت می كند، افزود: در مدت برگزاری جشنواره هم سه نمایش را دیدم كه از تماشای همه آنها لذت بردم.
این دختر بچه هشت ساله سقزی یادآورشد: فقط یكی از نمایش ها را به دلیل اینكه خیلی زود صندلی های جلو و وسط آمفی تئاتر تكمیل شد و در ردیف های آخر نشستیم، خوب صحنه ها را ندیدم و برخی از دیالوگ ها را هم متوجه نشدم.
نمایش ملائكه كاری از هنرمندان استان آذربایجان غربی نخستین نمایش و كولبه ره كان (كولبران) به كارگردانی قطب الدین صادقی از سنندج هم آخرین نمایش به اجرا درآمده در پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر كردی سقز بود.
به گزارش ایرنا، در طول چهار روز برگزاری این جشنواره 9 نمایش داخلی، 3 نمایش خارجی و یك نمایش دربخش ویژه این جشنواره به اجرا درآمد.
این دوره از جشنواره به صورت غیررقابتی برگزار شده و در پایان هم دو نمایش منتخب برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی می شوند.
از دیگر برنامه های جانبی این دوره از جشنواره برپایی نمایشگاه عكسی از دوره اول تا چهاردهم جشنواره تئاتر كردی سقز در مجتمع فرهنگی هنری اداره ارشاد اسلامی سقز و برگزاری نشست های نقد و بررسی و كارگاه های آموزشی بود.
9936 / 6108

سرخط اخبار استان‌ها