به گزارش دوشنبه ایرنا از اتاق ایران، «غلامعلی فارغی» با یادآوری بحثهای مطرح شده در حوزه قیمتگذاری محصولات كشاورزی و مواد غذایی افزود: مشكل اصلی فعلان صنایع غذایی این است كه سازمان حمایت مصرفكنندگان و تولیدكنندگان قیمتها را طبق واقعیتهای موجود تعیین نمیكند و خواستار ارائه مستندهای مؤثر بر قیمت نهایی محصول است درحالیكه در شرایط كنونی بازار تهیه این مستندها كار راحتی نیست.
وی اظهارداشت: از آنجاییكه اختلاف میان قیمتهای تعیین شده از سوی سازمان حمایت و قیمت واقعی برخی از محصولات بسیار زیاد است، در جلسه امروز كمیسیون كشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران مقرر شد این سازمان قیمتها را واقعبینانه تعیین كند یا مانند قیمتگذاری تخممرغ كه به تشكل مربوطه واگذار شده، در بقیه محصولات غذایی نیز قیمتگذاری را به امور صنفی یا تشكلهای مربوطه واگذار كند.
وی با تأكید بر اینكه قیمتگذاری تشكلها نیز قواعد مشخصی خواهد داشت، ادامه داد: در این حالت، تلاش میشود قیمتگذاری نزدیك به واقعیتهای موجود تعیین شود اما سازمان حمایت بهعنوان ناظر بر عملكرد تشكلها در فرایند قیمتگذاری و اجرای آن نظارت خواهد كرد.
رئیس كمیسیون كشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران گفت: بخش عمده مشكلات قیمتگذاری در صنایع غذایی و محصول نهایی است.
به گفته وی، قیمت محصول نهایی مانند مرغ و گوشت قرمز پایین است یا همچون محصولات لبنی قیمت محصول نهایی با قیمت فرآورده خام همخوانی ندارد.
فارغی، همچنین تأمین نیازهای دارویی و نهادههای موردنیاز صنایع غذایی را از نگرانیهای جدی این بخش بیان كرد و افزود: نبود دورنما و چشمانداز روشن از وضعیت تأمین نیازهای اصلی این صنعت و همچنین بیاطمینانی فعالان این حوزه از وضعیت ارز و حوالههای ارزی در آینده، اصلیترین مشكلاتی است كه فعالان این بخش با آن دست در گریبان هستند و كسی پاسخگوی آن نیست.
براساس این گزارش، قرار بود معاون توسعه بازرگانی و صنایع كشاورزی وزیر جهاد كشاورزی نیز در جلسه امروز این كمیسیون حضور یابد كه به دلیل كسالت در این جلسه شركت نكرد و شخص دیگری نیز از طرف این وزارتخانه در جلسه حاضر نشد كه انتقاد فعالان صنایع غذایی را به دنبال داشته است.
اكنون سالانه بیش از 120 میلیون تن انواع محصولات كشاورزی و غذ ایی در كشور تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
اقتصام**9186 ** 2023
تهران - ایرنا - رئیس كمیسیون كشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران گفت: مقرر شده سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان، قیمتگذاری محصولات غذایی را براساس واقعیتها موجود انجام دهد یا قیمتگذاری را به امور صنفی و تشكلها بسپارد و بر فرایند تعیین و اجرای آن نظارت كند.