۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83099747
T T
۰ نفر

همايش ملي زعفران در تربت حيدريه آغاز شد

۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83099747
همايش ملي زعفران در تربت حيدريه آغاز شد

تربت حيدريه - ايرنا - پنجمين همايش ملي زعفران روز چهارشنبه طي مراسمي با حضور پژوهشگران و دست اندركاران حوزه زعفران در دانشگاه تربت حيدريه آغاز شد.

به گزارش ايرنا، رئيس دانشگاه تربت حيدريه در مراسم مزبور گفت: در اين همايش 2 روزه جديدترين يافته هاي علمي در باره زعفران در قالب مقالات، نشست هاي تخصصي، سخنراني هاي كليدي، كارگاه ها و نمايشگاه ‌هاي تخصصي جانبي ارايه مي‌ شود.
محمدحسن فتحي افزود: ارتقاي سطح دانش محققان، كشاورزان و شركت كنندگان در زمينه زعفران، فراهم آوردن محيط مناسب براي عرضه آخرين دستاوردهاي محققان و پژوهشگران كشور در اين زمينه و ايجاد بستر مناسب براي آشنايي پژوهشگران، دانشجويان و استادان دانشگاه هاي كشور با صنايع فعال در زمينه زعفران، از جمله اهداف برپايي اين همايش است.
وي ايجاد هماهنگي و توسعه روابط بين فعالان عرصه توليد، صنعت و صادرات زعفران، معرفي شركتها و صنايع فعال در بخش زعفران از طريق برگزاري نمايشگاه هاي جانبي و ارتقاي سلامت جامعه با استفاده از فرهنگ سازي مصرف زعفران و فراورده هاي آن را از ديگر اهداف برپايي اين همايش ذكر كرد.
فتحي با بيان اينكه اين همايش در پنج محور برگزار مي شود گفت: محور نخست توليد زعفران است كه در آن به مباحثي از قبيل فيزيولوژي و اكولوژي توليد، پهنه بندي و مديريت زراعي زعفران، تكنولوژي توليد بنه، تغيير اقليم و توليد زعفران، تنش شوري و خشكي، مديريت آفات، بيماري ها و علف هاي هرز پرداخته مي شود.
وي افزود: محور دوم نيز زيست فناوري زعفران نام دارد كه در اين بخش به موضوعاتي چون به نژادي، ژنتيك و بيولوژي مولكولي پرداخته مي شود و در محور سوم نيز كه اقتصاد و صنعت زعفران است، چالش هاي صادراتي، برند سازي و مديريت بازاريابي مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: در محور چهارم با عنوان خواص بيو شيميايي، كاربردهاي دارويي و مصارف پزشكي زعفران به مباحث فيتو شيمي، طب سنتي، اثرات فارماكولوژيك، اثرات باليني، فرمالاسيون و كنترل پرداخته خواهد شد و
در محور پنجم نيز كه صنايع غذايي و دانش بومي زعفران مي باشد فرآوري، كنترل كيفيت، نوآوري و توليد، محصولات دانش بنيان، فرهنگ و مطالعات باستاني بررسي مي شود.
رئيس دانشگاه تربت حيدريه گفت: از مجموع 162 مقاله رسيده به دبيرخانه اين همايش 105 مقاله مورد پذيرش و تاييد كميته علمي قرار گرفت كه 9 مقاله از اين تعداد به صورت سخنراني ارايه مي شود و مابقي در كتاب مجموعه مقالات پنجمين همايش ملي زعفران انتشار مي يابد.
وي افزود: در حاشيه اين همايش، نشست تخصصي آسيب شناسي صنعت زعفران ايران با حضور استادان دانشگاه، مسئولان، صنعتگران، تجار و كشاورزان برجسته با محورهاي تغيير اقليم زعفران، توليد زعفران ارگانيك و چالش ها، پتانسيل اقتصادي در شرايط تحريم، جايگاه زعفران در صنعت داروسازي، چالش هاي افزايش بي رويه سطح زير كشت و كاهش عملكرد زعفران برگزار مي شود.
وي اظهار داشت: علاوه بر اين بازديد از مزرعه كشاورز نمونه تربت حيدريه در روز دوم همايش در نظر گرفته شده كه طي آن علاقه مندان با ادوات كشت و كار، داشت، برداشت، خشك كردن و فرآوري زعفران آشنا مي شوند.
زعفران يكي از شاخص ترين محصولات كشاورزي شهرستان تربت حيدريه مي باشد كه در ايران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
توليد زعفران يكي از مهمترين منابع اشتغال و درآمد تربت حيدريه است كه براي حدود 400 هزار نفرروز طي مراحل كاشت، داشت و برداشت اشتغال ايجاد مي كند.
تعداد بهره برداران بخش كشاورزي شهرستان زاوه در مجاورت تربت حيدريه نيز 17 هزار نفر است كه بيش از 90 درصد آنها به كشت زعفران مشغولند.
به ازاي هر هكتار زمين زعفران در زاوه 220 نفرروز مشغول كار هستند كه در مجموع 70 هزار نفر اشتغال مستقيم و 2 تا سه برابر اين رقم اشتغال غيرمستقيم ايجاد مي كند.
چهارمين همايش ملي زعفران 13 و 14 آبان سال 94 توسط دانشگاه بزرگمهر قاينات در شهر قاين برگزار شد.
پنجمين همايش ملي زعفران در تربت حيدريه نيز تا عصر فردا ادامه دارد.
شهرستان 225 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد واقع است.
6121/ 7079 / 6053
۰ نفر