۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر: 83043339
T T
۰ نفر
آیا مسامحه روس ها با رژیم صهیونیستی ادامه می یابد

تهران - ایرنا - رسانه های بین المللی هفته گذشته در خبری فوری از سقوط یك فروند هواپیمای نظامی روسی در نزدیكی استان بندری لاذقیه در شمال غرب سوریه و سواحل مدیترانه خبر دادند، اقدامی كه با واكنش مقام های روس علیه سران رژیم صهیونیستی همراه شد.

وزارت دفاع روسیه سه شنبه گذشته اعلام كرد كه پدافند هوایی ارتش سوریه به دلیل تحریك شدن از سوی اسرائیل (بمب افكن های رژیم صهیونیستی)، به اشتباه هواپیمای نظامی ایل 20 روسی را كه در آسمان دریای مدیترانه در فاصله 35 كیلومتری ساحل سوریه در مسیر بازگشت به پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه بود، هدف قرار داده است.
طبق این گزارش، همزمان با ناپدید شدن این هواپیمای روسی، چهار جنگنده اسرائیلی از نوع 'اف- 16' زیرساخت های سوریه در استان لاذقیه را هدف حمله قرار داده بودند.
وزارت دفاع روسیه در خصوص هدف قرار گرفتن این هواپیما اعلام كرد كه خلبان های اسرائیلی از هواپیمای روسیه به عنوان سپری هوایی استفاده كرده و آن را در معرض حمله سامانه پدافندی ارتش سوریه قرار داده اند.
'سرگئی شویگو' وزیر دفاع روسیه پس از هدف قرار گرفتن این هواپیما گفت كه مسئولیت كامل سرنگونی هواپیمای روس و كشته شدن 15 نظامی روسی با اسرائیل است.
'ولادیمیر پوتین' رئیس‌ جمهور روسیه نیز در واكنش به هدف قرار گرفتن هواپیمای نظامی روسی در سوریه تأكید كرد كه موضع كرملین درباره سرنگونی این هواپیما همان موضع وزارت دفاع روسیه است.
وزیر دفاع روسیه پیش از آن گفته بود 'اسرائیل مسئول اصلی این سرنگونی است'.
در 18 سال گذشته رژیم صهیونیستی بیش از 50 بار به خاك سوریه تجاوز كرده كه آخرین بار آن در 27 شهریور امسال (1397) بود كه برخی از زیر ساخت های این كشور توسط چهار فروند جنگنده - بمب افكن رژیم صهیونیستی در استان لاذقیه در شمال غرب سوریه هدف قرار گرفته است؛ نكته قابل تامل این كه تاكنون هیچ یك از این تجاوزها از سوی سازمان ها و نهادهای بین المللی محكوم نشده و این اقداماتی ضدانسانی و غیرقانونی سران رژیم صهیونیستی همواره با حمایت آمریكا روبرو بوده است.
بحثی كه در این جا وجود دارد این است كه به رغم حضور قوی نیروهای نظامی روس در سوریه به همراه امكانات و تجهیزات مدرن از جمله سامانه های پدافند هوایی S300 و S400 چرا جنگنده های متجاوز صهیونیستی می توانند ضمن تجاوز هوایی به سوریه در حریم هوایی این كشور به راحتی به پرواز درآمده و اهداف مورد نظر خود را حتی در مراكزی كه در نزدیكی پایگاه های روسی در سوریه همچون لاذقیه است ،هدف قرار دهند.
كارشناسان مسایل سیاسی و امنیتی معتقدند كه روس ها تا به امروز با سران رژیم صهیونیستی تعارف و تعامل داشته اند و احتمال ضعیفی وجود دارد كه از این پس نیز روس ها به تجاوزات صهیونیست ها در خاك سوریه واكنش نشان دهند.
این كارشناسان در درجه نخست حضور بیش از یك میلیون یهودی روس تبار در سرزمین های اشغالی و رفت و آمد آنها به روسیه و همچنین تعاملات راهبردی مسكو - تل آویو را از دلایل عدم واكنش روس ها به صهیونیست ها می دانند.
فروردین سال 1396 آمریكا به كمك دو كشور فرانسه و انگلیس با سناریو سازی در خان شیخون سوریه و در اقدامی حمایتی از تروریست های تكفیری اقدام به موشك باران و بمباران پایگاه هوایی 'الشعیرات' ارتش سوریه كرد.
در 24 فروردین ماه سال جاری (1397) نیز آمریكا در اقدامی مشترك با انگلیس و فرانسه به بهانه واهی حمله ارتش سوریه به دوما در غوطه شرقی (در استان ریف دمشق) با 103 فروند موشك 10 مركز نظامی و تحقیقاتی سوریه را هدف قرار داد.
این دو اقدام آمریكا و همپیمانان انگلیسی و فرانسوی آنها نیز هرگز با واكنش سامانه پدافند هوایی روس ها در سوریه مواجه نشد و این خود سوری ها بودند كه توانستند با سامانه پدافند هوایی شان شمار زیادی از این موشك ها و راكت ها را هدف قرار دهند؛ حتی گفته شده بود كه سامانه پدافندی روس ها در زمان حمله غربی ها به مراكز سوری خاموش بوده است.
به اعتقاد كارشناسان مسایل منطقه روس ها خود را به خاطر منافعشان در سوریه با آمریكا، فرانسه و انگلیس درگیر نمی كنند و بیشتر تلاش دارند تا سیاست راهبردی خود یعنی دوستی با همه طرف ها در ارتباط با بحران سوریه را دنبال كنند.
كارشناسان همچنین معتقدند كه روس ها كدهای جنگنده - بمب افكن های رژیم صهیونیستی را به عنوان هواپیماهای دوست برای سامانه های دفاع هوایی خود تعریف كرده اند و تجاوز جنگنده های نظامی رژیم صهیونیستی به خاك سوریه بدون هیچگونه ممانعتی از سوی روس ها انجام می شود.
هم اكنون پدافند هوایی در خاك سوریه دو گانه می باشد، به این معنا كه قسمتی در اختیار ارتش سوریه است و قسمتی در اختیار نظامیان روس قرار دارد، اما در یكسال گذشته پدافند هوایی سوری ها با كمك همپیمانان این كشور تقویت شده به حدی كه پس از 36 سال سامانه دفاعی این كشور توانست یك فروند جنگنده - بمب افكن پیشرفته F16 متجاوز اسراییلی را در 21 بهمن ماه سال گذشته (1396) هدف قرار دهد و معادلات صهیونیست ها را به هم بریزد.
تنها اقداماتی كه روس ها در روزهای اخیر در واكنش به هدف قرار گرفتن هواپیمای نظامی خود نسبت به رژیم صهیونیستی انجام داده اند، محدود كردن فضای غرب سوریه آنهم برای رزمایش (تا روز چهارشنبه آینده) می باشد، اقدامی كه تاكنون از سوی روس ها در نزدیك به هشت سال گذشته انجام نشده بود، البته امروز نیز از سوی وزیر دفاع روسیه اعلام شد كه سامانه دفاع هوایی S300 را كه پیش از این قرار بود روسیه تحویل ارتش سوریه دهد تا دو هفته دیگر به این كشور ارسال خواهند كرد، اقدامی كه تا حدی از مسامحه گری روس ها علیه رژیم صهیونیستی می كاهد.
اكنون باید گفت نكته مهم در ارتباط با سقوط هواپیمای روسی وجود دارد ، توقع اذهان عمومی از روسیه در مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی در سوریه می باشد؛ اگر نگاهی به كارنامه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه بیندازیم خواهیم دید كه كارنامه شخص وی در مقابل دشمنان و یا تهدید كنندگان امنیت ملی روسیه مملو از برخوردها و واكنش های قاطع است؛ همانگونه كه پس از سوم آذر سال 1394 در قضیه سرنگونی هواپیمای نظامی روسیه توسط جنگنده های تركیه شاهد آن بودیم و رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه مجبور به عذرخواهی از مسكو شد، هم اكنون نیز اذهان عمومی در سطح جهان منتظر برخورد جدی مسكو با سران تل آویو است تا واكنش روسیه را در مقابل اقدام رژیم صهیونیستی در عمل مشاهده كند.
از مجید جعفری
خاورم* 1275*1436*

سرخط اخبار جهان