۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۳۹
کد خبر: 82978487
T T
۰ نفر
صندوق بیمه معدنی برای ضمانت تسهیلات معادن كوچك آماده است

تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی گفت: این صندوق آماده صدور بیمه نامه و ضمانت نامه برای تسهیلات یكهزار و 200 میلیارد تومانی توسعه معادن و صنایع معدنی در مناطق كم برخوردار كشور است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «فرید دهقانی» عصر یكشنبه در نشست خبری افزود: سال 96 قانون حمایت از توسعه اشتغال روستایی با تخصیص 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و توسعه روستایی مصوب شد.
به گفته این مقام مسئول، قرار بود این منابع در بانك توسعه تعاون، پست بانك، كشاورزی و صندوق كارآفرینی امید سرمایه گذاری شود و بانك های عامل نیز به همان اندازه روی این منابع بیافزایند.
وی افزود: ابتدا بخش معدن و صنایع معدنی كه یكی از بخش های اولویت دار اشتغالزایی است، در این زمینه مغفول ماند، اما با انجام مذاكره هایی با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی، در اسفند ماه پارسال امكان استفاده معدن داران و فرآوری كنندگان مواد معدنی از منابع مالی و تسهیلات یاد شده فراهم شده است.
دهقانی اضافه كرد: بر اساس توافق، 10 درصد تسهیلات معادل یكهزار و 200 میلیارد تومان برای بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص یافت كه می تواند انقلابی در اكتشاف، استخراج و فرآوری معادن ایجاد كند.
وی درباره شیوه تخصیص این تسهیلات، خاطرنشان كرد: معدن داران باید در سامانه «كارا» ثبت نام كنند و پس از آن مدارك مورد نیاز را به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ارسال كنند، سپس
مدارك برای بررسی به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی ارسال می شود كه در نهایت برای طرح های پذیرفته شده، ضمانت نامه به عنوان وثیقه تسهیلات اعطا می شود.
این مقام مسئول گفت: نرخ سود تسهیلات به ترتیب چهار، 6 ، هشت و 10 درصد برای معادن واقع شده در مناطق مرزی محروم، عشایری، روستایی و شهرهای كمتر از 10 هزار نفر جمعیت پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: این صندوق برای هر میزان درخواست وارده برای تسهیلات، آماده صدور ضمانتنامه است و محدودیتی از این نظر وجود ندارد.
دهقانی خاطرنشان كرد: افراد اهلیت دار ایرانی و خارجی كه از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها مورد تایید قرار گرفته و به این صندوق معرفی شوند، می توانند از این تسهیلات استفاده و برایشان ضمانتنامه صادر می شود.
وی اظهار داشت: سقف در نظر گرفته شده برای تسهیلات 15 میلیارد تومان است كه فقط به معادن كوچك و متوسط تعلق دارد، همچنین دوره بازپرداخت این وام ها سه تا پنج ساله پیش بینی شده است.

** توجه به فرآوری معادن
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی گفت: مدیریت ریسك اكتشاف در بخش معدن و پوشش آن و تسهیل دسترسی به منابع و بازارهای مالی برای معدن كاران در حلقه های مختلف اكتشاف، استخراج و فرآوری، از جمله این كاركردهاست.
به گفته وی، امروز در بخش معدن و صنایع معدنی، دسترسی معدن داران به تسهیلات مالی از لحاظ وثیقه و ضمانت نامه با مشكل روبروست، این صندوق می تواند كارایی خوبی در این زمینه به ثبت برساند.
دهقانی یادآور شد: این صندوق، ماشین آلات و خطوط فرآوری معادن را به عنوان وثیقه در نظر گرفته و در وجه فعالان معدنی ضمانت نامه برای بانك عامل به منظور اعطای تسهیلات صادر می كند.
وی تاكید كرد: این صندوق توجه به بخش فرآوری معادن را نیز در دستور كار خود قرار داده و تاكنون تسهیلاتی در زمینه های فرآوری معادن آهن، مس و طلا با معرفی و تضمین صندوق پرداخت شده است.
دهقانی گفت: چنانچه همه مدارك معدن دار آماده باشد، در كمتر از 2 ماه بیمه نامه و ضمانت نامه مورد نیاز برایش صادر می شود؛ در این زمینه با خودكار شدن سیستم و استفاده از طرح مدیریت ارتباط با مشتری ( CRM)، كاهش این زمان به حداكثر 35 روز هدفگذاری شده است.
وی اضافه كرد: راه اندازی این سیستم، سبب می شود تا همه فرآیند های درخواست بیمه نامه، بررسی بیمه نامه و پذیرش یا نپذیرفتن آن به صورت برخط (آنلاین) انجام شده و متقاضیان غیراز تحویل اصل مدارك در روز نخست و امضای قرارداد در مرحله پایانی، نیازی به حضور در این صندوق نخواهند داشت.

** كاهش سود تسهیلات فعالیت های معدنی
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی به نرخ سود 18 درصدی تسهیلات بانكی اعطایی به معدن داران و فعالان معدنی در زمینه استخراج و فرآوری اشاره كرد و گفت: برای كاهش این نرخ، باید سرمایه صندوق افزایش یابد كه در این زمینه گام های خوبی برداشته شده است.
وی افزود: سرمایه ثبتی مصوب شده این صندوق یكهزار و 430 میلیارد ریال است كه تاكنون یكهزار و 100 میلیارد ریال آن تامین شده و با آورده نقدی اعضا، امید می رود تا اواخر مرداد ماه به سقف تعیین شده برسد.
دهقانی یادآور شد: 99.96 درصد سرمایه این صندوق متعلق به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و بقیه متعلق به شركت های تحت پوشش این سازمان است كه یك صندوق حاكمیتی و حمایتی محسوب می شود.
وی افزود: این صندوق برای معادن خاص كه از فناوری «های تك» استفاده كرده، خوش حساب بوده یا در مناطق مرزی واقع شده باشند، 6 تا هشت درصد یارانه سود تسهیلات اعطا می كند؛ یعنی نرخ سود تسهیلات برای این معادن 10 تا 12 درصد محاسبه می شود.
این مسئول تاكید كرد: حجم و اندازه این صندوق متناسب با اندازه بخش معدن ایران نیست و باید افزایش یابد.
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی اظهار داشت: از آغاز تاسیس صندوق تا پایان پارسال، 658 فقره بیمه نامه اعتباری به ارزش 552 میلیارد تومان صادر شد، علاوه بر آن یكهزار و 13فقره بیمه نامه به ارزش 79.6 میلیارد تومان در بخش اكتشاف صادر شده است.

** بخشودگی جرایم
وی گفت: براساس شرایط خاص اقتصادی كشور و ركود تورمی در سال های گذشته، این صندوق پارسال از افرادی كه تسهیلات دریافتی خود را تا پایان آذرماه 96 تسویه كردند، سودی اخذ نكرد.
به گفته دهقانی، چنانچه معدن داران بتوانند برای تسویه اصل بدهی خود مراجعه كنند، سودی كه به این تسهیلات تا پایان آذر 96 تعلق گرفته بخشوده می شود و فقط سود دی ماه پارسال تا تیرماه امسال دریافت می شود.
وی افزود: افراد خوش حساب نیز در انتهای دوره بازپرداخت اقساط از 2 درصد سود خوش حسابی بهره مند می شوند.
به گزارش ایرنا، پیش از این «مهدی كرباسیان» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تاكید بر ثبت افزایش سرمایه صندوق تا سطح 143 میلیارد تومان، خاطرنشان كرد: هدف از راه اندازی صندوق، توسعه و حمایت از معادن است.
وی تصریح كرد: توجه به عملیات اكتشافی از جایگاه بالایی برخوردار است و در این زمینه حمایت از معادن و شركت های كوچك مورد توجه قرار دارد.

** آمادگی برای تضمین خرید ماشین آلات از ولوو
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در ادامه در پاسخ به ایرنا گفت: یكی از كاركردهای این صندوق، تسهیل دسترسی معدن داران به ماشین آلات معدنی است.
وی افزود: پس از ارائه درخواست تسهیلات ماشین آلات از سوی معدن داران و فعالان معدنی، اقتصادی بودن طرح آنها از سوی این صندوق مورد بررسی، و در نهایت برایشان ضمانت نامه ای در وجه بانك عامل صادر می شود تا بانك، تسهیلات را از محل اعتبار صندوق به متقاضیان پرداخت كند.
دهقانی یادآور شد: این صندوق در ماه های گذشته مذاكره هایی را با شركت سوئدی ولوو برای تامین ماشین آلات معدنی آغاز كرد تا متقاضیان بتوانند با ضمانت صندوق از این شركت ماشین آلات خریداری كنند.
وی تاكید كرد: اجرایی شدن این مهم امكان آن را فراهم می سازد تا صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی برای فعالان معدنی فرصت مناسبی ایجاد كند، اما تاكنون هیچ تفاهم نامه ای نهایی نشده و هیچ توافقی به امضا نرسیده است.
به گزارش ایرنا، دوم خرداد ماه امسال نمایندگان شركت «ولوو» سوئد مدل همكاری 200 میلیون یورویی برای تامین برخی ماشین آلات معدنی را به معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران ارائه كردند.
صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی در چارچوب اهداف اقتصادی كلان كشور و همچنین تقویت و حمایت از سرمایه گذاران خصوصی در بخش معدن، سال 1380 تاسیس شده و به منظور تحقق توسعه پایدار در بخش معدن و ایجاد تضمین و امنیت سرمایه گذاری در فعالیت های معدنی و هدایت و راهبری این سرمایه گذاری ها فعالیت می كند.
اقتصام*3065* 1559
۰ نفر