مهدي غيب الهي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه متوسط توليد اين محصول در هر هكتار 2 تا 6كيلوگرم است، اظهار كرد: امسال براي توسعه اين محصول به خاطر كم آبخواه بودن اين گياه، 15هكتار به سطح زيركشت افزوده شده است.
وي افزود: تغذيه مناسب ، آب دهي به موقع و عاري بودن اراضي از آفات و بيماري هاي اين محصول علت افزايش سطح زيركشت است.
اين مسئول اضافه كرد: بيشترين سطح زيركشت زعفران مربوط به دهستان فراغه در بخش هاي مركزي و بهمن است.
غيب الهي تاكيد كرد: بيش از 200 كشاورز به كشت زعفران فعاليت دارند و به خاطر ارزش افزوده اين محصول و كم آبخواه بودن آن كشاورزان براي توسعه آن عزم جدي دارند.
به گفته مدير جهاد كشاورزي ابركوه توسعه كشت زعفران به عنوان محصول كم آبخواه و داراي ارزش افزوده بهترين محصول در شرايط بحران كم آبي و تداوم 2دهه پديده خشكسالي در اين منطقه است.
وي با بيان اينكه برداشت محصول زعفران با توجه به شرايط آب و هوايي از آبان ماه آغاز و تا نيمه نخست آذر ماه ادامه خواهد داشت اظهار كرد: مدت گل دهي و برداشت محصول گل زعفران 20 روزه و بهترين ساعات برداشت محصول زمان طلوع آفتاب و قبل از گرم شدن هوا در طول روز است.
مدير جهاد كشاورزي ابركوه يادآورشد: با توجه به كم آبخواه بودن ، هزينه هاي پايين پرورش و نگهداري و بالا بودن قيمت اين محصول در بازار زمينه اشتغال و درآمد مناسبي براي توليدكنندگان دارد.
وي افزود: تغيير الگوي كشت و كاشت محصولات كم آبخواه نظير زعفران بهترين راهكار مناسب در اين شهرستان است.
اين مسئول تاكيد كرد: بيش از 6 هزار خانوار بهره بردار بخش كشاورزي در 15 هزار هكتار سطح زيركشت محصولات زراعي و باغي در زمينه توليد محصولات كشاورزي فعاليت مي كنند.
مركز شهرستان 53 هزار نفري ابركوه در 140كيلومتري جنوب غربي شهر يزد قرار دارد. 7540 *2047* خبرنگار: كارگر ابرقوئي ** انتشار: عباسقلي اشكورجيري
يزد - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي ابركوه گفت: با آغاز برداشت محصول زغفران در 50 هكتار از اراضي زيركشت اين گياه پيش بيني مي شود، در سال 1396 در اين شهرستان 180 كيلوگرم محصول زعفران برداشت شود.