۲۷ مرداد ۱۳۹۶، ۹:۵۹
کد خبر: 82635183
T T
۰ نفر

ضیافت علمی با چاشنی موزه گردی

۲۷ مرداد ۱۳۹۶، ۹:۵۹
کد خبر: 82635183
ضیافت علمی با چاشنی موزه گردی

تهران- ایرنا- موزه ملی علوم و فناوری برای جذب و تشویق بیشتر مخاطبان به بازدید از این موزه برنامه های ویژه مختلفی را از جمله تورهای یك روزه و آخر هفته های موزه ای تدارك دیده است.

به گزارش ایرنا، شورای بین المللی موزه ها 'ایكوم' (International Council of Museums) در بند سه اساسنامه خود موزه را چنین تعریف كرده است: موزه موسسه ای غیرانتفاعی، دائمی در خدمت جامعه و توسعه آن است كه در آن به روی همه باز است و میراث ملموس و غیرملموس بشری را گرد آورده، به نمایش گذاشته، حفظ و مراقبت كرده است و ارائه می دهد؛ همچنین محیط موزه محلی برای آموزش، تفریح و فراگیری است.
با این تعریف، به نظر می رسد اساسا به مكانی برای حفظ، نمایش و مطالعه دستاوردهای بشری در حوزه های علم نیاز است. تلاش برای تاسیس موزه علوم و فناوری قدمتی 40 ساله دارد، هر چند نخستین گالری این موزه در سال 89 در محل ساختمان پیشین و خاطره انگیز كتابخانه ملی بنا نهاده شد.
اكنون این موزه با شش گالری مركز علم، انرژی نو یا انرژی هسته ای، گالری تك اثر، فناوری های بومی، ابزار جراحی، مركز علم و از مورس تا موبایل پذیرای علاقه مندان است. موزه علوم و فناوری در سال گذشته با كسب مجوزهای لازم به موزه ملی علوم و فناوری تبدیل شد و این تغییر وضعیت راه را برای كسب حمایت های بیشتر از نهادهای مختلف هموار می كند.
موزه ملی علوم و فناوری برای جذب مخاطبان؛ به ویژه در ایام تابستان با روزهای طولانی تر و اوقات فراغت بیشتر خانواده ها و فرزندان آنها برنامه های مختلفی را تدارك دیده است.

***تورهای یك روزه موزه ملی علوم و فناوری؛ برنامه ای تعاملی
معاون امور نمایشگاهی موزه ملی علوم و فناوری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد ویژه برنامه های بازدید از موزه به ویژه در فصل تابستان گفت: یك ویژه برنامه تور یك روزه بازدید از موزه تدارك دیده شده است كه در قالب آن از 23 تا 31 مرداد ساعات 9 تا 15 میزبان علاقه مندان هستیم.
روح الله محمدی با اشاره به این كه به دلیل تعطیلی مدارس در این فصل و نبود بازدیدكننده های دانش آموزی تصمیم به برگزاری این تور ویژه گرفته شده است، افزود: می خواهیم سایر شیوه های جذب مخاطب و بازدیدكننده را بسنجیم و بعد از برآورد بازخوردها، این تورها را مجددا برگزار یا بخش هایی را اصلاح كنیم و با تغییراتی مسیر را ادامه دهیم.
وی افزود: برای برگزاری تورهای یك روزه با گروه های مختلف از جمله مدارسی كه در تابستان باز هستند، پایگاه های بسیج، تورهای تهران گردی و سرای محلات وارد گفت وگو شدیم و برنامه های مختلفی را برای این دسته از بازدیدكننده ها تدارك دیده ایم.
عضو هیات علمی موزه ملی علوم و فناوری توضیح داد: در این دوره از 23 تا 28 مرداد برای گروه سنی نوجوان و بزرگسال برنامه های دیرینه شناسی، جنگ قصه گویی، بحث های جدی تر علمی مانند مباحث مرتبط با نجوم و اپتیك داریم. همچنین از بازدیدكننده ها می خواهیم نظر خود را در مورد اشیای موزه برای ما بنویسند.
وی افزود: در دوره بعدی از 28 تا 31 مرداد، گروه سنی زیر 15 سال را مخاطب قرار دادیم و بازی های علمی، نقاشی و قصه گویی را برای آنها تدارك دیده ایم كه بیشتر مرتبط با این سنین است تا بتوانیم كل اعضای خانواده ها را جلب كنیم.

***آخر هفته ها به موزه بروید
به گفته معاون امور نمایشگاهی موزه ملی علوم و فناوری، برنامه دیگر ویژه برای جذب بازدیدكننده ها، برنامه آخر هفته های موزه ای است و در این برنامه برای جلب بیشتر مخاطب ساعت كاری كاركنان موزه از 8 تا 16 به 10 تا 17 تغییر كرده است، در این برنامه نیز كه اول مرداد آغاز شد و تا پایان شهریور ادامه دارد، عمدتا بازدیدهای خانوادگی هدف هستند.
محمدی در مورد بلیت موزه و تخفیف برای هر یك از این دوره ها ادامه داد: برای گروه های بازدیدكننده از تورهای یك روزه ای كه از 9 تا 3 عصر را شامل می شود، برای هر نفر هزینه 8 هزار تومان را در نظر گرفته ایم كه برای شركت در چندین برنامه گسترده است. بلیت های برنامه آخر هفته های موزه ای مانند بلیت های زمان معمول موزه سه هزار تومان است. هر چند در موزه ملی علوم و فناوری هدف اصلی از بلیت فروشی كسب آمار درست از بازدیدكننده هاست.

***نمایشگاه های سیار؛ مخاطبان بیشتری از خود موزه دارند
محمدی در مورد نمایشگاه های سیار نیز تاكید كرد: یكی از این نمایشگاه های سیار را در زیرگذر مترو ولیعصر و دو نمایشگاه نیز در دانشگاه ها خواهیم داشت كه هنوز مكان آن مشخص نشده ولی قطعا در نیمه دوم سال است.
محمدی در مورد نمایشگاه های سیار در شهرستان ها نیز گفت: نمایشگاه های سیار شهرستان ها را با همكاری دانشگاه ها یا خانه های علم انجام می دهیم و میزان گستردگی آن بستگی به همكاری طرف مقابل دارد. نمایشگاه سیار در مشهد با همكاری انجمن خصوصی ترویج علم و نمایشگاه سیار در كرمانشاه با تعامل دانشگاه سنندج به نتایج خوبی رسیده و امیدواریم سه مورد دیگر نیز در شهرستان ها نهایی شود.

***افزایش گالری های موزه
وی همچنین از افزایش گالری های موزه ملی علوم و فناوری خبر داد و گفت: گالری اپتیك یا نورشناسی را از سال 2015 در حال طراحی داریم. این سال به نام ابن هیثم دانشمند برجسته نورشناسی و پدر علم نور نامیده شد. اشیای این گالری ساخته شده و در حال طراحی سالن آن هستیم كه امیدواریم قبل از سال تحصیلی جدید سالن چیده و آماده شود.
«همچنین برای گالری مكانیك كه پیش از این به نام مركز علم بوده اشیای جدیدتری ساخته شده و در حال طراحی داخلی سالن هستیم. گالری هایی مانند گالری اكوستیك/ صدا نیز در دست طراحی است».

***جامعه دانشگاهی رسالت خود را در مورد آموزش عمومی انجام دهد
وی در پایان گفت: در موزه علوم و فناوری به تخصص های گوناگونی نیاز داریم و معمولا برای استفاده از تجربیات همكاران دانشگاهی فراخوان می دهیم تا به ویژه دانشگاه را با مشكلات جامعه و نیازهای موزه همراه كنیم؛ اما متاسفانه معمولا جامعه دانشگاهی رسالت خود را در مورد آموزش عمومی انجام نمی دهد و یا طرحی برای آن ندارد و كمتر به این فراخوان ها پاسخ می دهند. بنابراین می خواهیم برای معرفی بیشتر علوم به مردم، در این راه با موزه همراه شوند.
علمی**9157**1584
خبرنگار: منصوره شوشتری
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر