دكتر موسي صالحي دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت:از جمله اين باورهاي نادرست تاثير خوردن همزمان گوشت با ماست است كه گفته شده موجب بروز بيماري ها و پيسي و موارد ديگر مي شود.
وي ادامه داد:هر چند ما اساسا خوردن گوشت بخصوص گوشت قرمزرا توصيه نمي كنيم و سازمان بهداشت جهاني هم گوشت قرمز را در منطقه خطر انساني قرار داده است اما خوردن همزمان ماست و گوشت را هم عامل بروز بيماري نمي دانيم .
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: خوردن همزمان ماست و گوشت هيچ تغيير خاصي در بدن ايجاد نمي كند و اين حرف كه خوردن همزمان اين دو بيماري زاست غير واقعي و غيرعلمي و تقليدي كور است.
صالحي با بيان اينكه ماست از نظر اسيدي بسيار ضعيف تر از اسيد معده است گفت: ماست به خاطر دارا بودن مقدار زيادي لاكتو باسيلوس هاي مفيد براي گوارش انسان بسيار مفيد است و بخصوص براي از بين بردن اثرات عفونت زاي گوشت ها، خوردن آن با گوشت نه تنها نهي نمي شود بلكه از نظرعلمي، فيزيولوژي ، بيوشيمي و ميكروبيولوژي بسيار لازم و مفيد است.
اين متخصص رژيم درماني همچنين به برخي از باورهاي عاميانه درباره فوايد نوشيدن آب در ظروف مسي اشاره كرد و گفت : بسيار شنيده ايم كه گفته اند نگهداري آب در ظرف مسي و خوردن آب در ليوان مسي باعث دفع گازها و رفع مشكل سوء هضم مي شود، اما پرسش اساسي در اين ميان اين است كه مگر آب با ظرف مسي تماس دارد؟ مس لايه بيروني ظروف است و آب هم با قسمت سفيد شده داخل ظرف يعني با آلياژ قلع و نيكل در تماس است .
صالحي گفت:مردم فريب اين سخنان و ادعاها را نخورند، بايد چشم باز كنند و ببينند مس كجا و چگونه با غذا يا آب تماس دارد. معمولا افرادي كه اين ايده ها را در فضاي مجازي مي پراكنند به دنبال اهداف خاص سودجويانه هستند .
متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز همچنين در باره برخي ادعاها مبني بر افزايش قند خون با مصرف ميوه هاي قنددار گفت : قند ميوه ها چون با ويتامين هاي گروه B همراه است تبديل به انرژي مي شود و باعث بالارفتن قند خون نمي شود اما قند نان، برنج، كيك، كلوچه، شيريني، نوشابه، ماكاروني و قند و شكر چون با ويتامين همراه نيست تبديل به انرژي نمي شود و مرتب قند خون را بالا مي برد.
خبرنگار : نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده: غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز:
بسياري ازپندارهاي مردم درباره خوراكي ها نادرست است
۲۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۴۴
کد خبر:
82562153
شيراز - ايرنا - متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز بسياري از پندارهاي مردم درباره خوراكي ها، خوردن دو خوراكي با هم يا خوردن برخي مواد غذايي در ظروف خاص را نادرست دانست.
سرخط اخبار استانها
-
هشدار هواشناسی سطح زرد / خلیج فارس و تنگه هرمز متلاطم است
قشم - ایرنا - رییس اداره هواشناسی جزیره قشم اعلام کرد: مناطق ساحلی…
-
وزیر کشور: پروژه فولادسازی کردستان تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری میرسد
سنندج- ایرنا- وزیر کشور گفت: پروژه فولادسازی کردستان که یکی از طرحهای…
-
سفر وزیر کشور به سنندج
سنندج- ایرنا- احمد وحیدی وزیر کشور، دقایقی پیش به منظور سخنرانی در…
-
وضعیت «شنا ممنوع» در دریای خزر
ساری - ایرنا - هواشناسی مازندران با اعلام هشدار سطح زرد، هرگونه فعالیت…