۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۵۴
کد خبر: 82299857
T T
۰ نفر

بردسیر شهر فولادی می شود

۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۵۴
کد خبر: 82299857
بردسیر شهر فولادی می شود

كرمان - ایرنا - با راه اندازی كارخانه فولاد سیرجان ایرانیان در بردسیر و كارخانه فولاد و میلگرد نورد این شهرستان سالانه بیش از یك و نیم میلیون تن شمش فولادی از آهن اسفنجی تولید می شود.

به گزارش ایرنا در گذشته به دلیل نبود كارخانه های تولید كنسانتره و گندله سازی در استان كرمان، تولید كنندگان استان می بایست هزینه های زیادی را برای تهیه و حمل و نقل شمش فولادی از استان های جنوبی و مركزی كشور متحمل شوند كه در دولت یازدهم با رشد استخراج معادن سنگ آهن و احداث كارخانه های كنسانتره، گندله سازی و تولید آهن اسفنج، تولید شمش مورد نیاز استان مورد توجه شركت ها و كارخانه های فولاد سازی كرمان قرار گرفته است.
به گفته كارشناسان حوزه معدن، استان كرمان طی چهار سال آینده به قطب تولید فولاد در كشور تبدیل خواهد شد.
شهرستان بردسیر در 60 كیلومتری كرمان و مجاورت شهرستان معدنی سیرجان فقط به گل محمدی لاله زار و گلاب زهرا مشهور نیست بلكه صنایع فولاد آن نیز رو به توسعه و مطرح است.
مدیر مجتمع احیا و فولاد سازی سیرجان ایرانیان بردسیر به اشاره به اینكه هلدینگ میدكو چندین شركت فولادی و مس دارد اظهار كرد: یكی از زیر مجموعه های هلدینگ میدكو، شركت فولاد سیرجان ایرانیان بوده و كارخانه احیا و فولاد سازی بردسیر نیز زیر مجموعه این شركت است.
مجید فیض بخشیان با اشاره به اینكه شركت فولاد سیرجان ایرانیان 2 كارخانه دارد گفت: كارخانه كنسانتره و گندله سازی سیرجان كه در شهر سیرجان در مجاورت گل گهر و كارخانه احیاء و فولادسازی در بردسیر است.
وی با بیان اینكه احیا به چند طریق انجام می شود كه بهترین آن میدركس و تكنولوژی آن در ایران موجود است گفت: ظرفیت این واحد كارخانه 800 هزار تن می باشد ولی توانایی تولید یك میلیون تن را نیز دارد.
وی افزود: ظرفیت فولاد سازی هم 800 هزار تن است و خوشبختانه چرخه واحدها و كارخانه های میدكو كامل است و هنگامی كه این واحدها راه اندازی شود هیچ وابستگی نخواهیم داشت.
وی تصریح كرد: امروز فولاد سیرجان ایرانیان كاملا خودكفا شده است و از اسفند ماه 92 واحد احیا را راه اندازی كردیم.
مدیر مجتمع احیا و فولاد سازی سیرجان ایرانیان بردسیر گفت: ابتدا گندله را از اهواز، سیرجان و چادرملو تهیه می كردیم و از زمستان سال 94 كه گندله سازی زرند راه اندازی شد گندله را از زرند تامین می كنیم ولی چون این میزان كامل نیست هنوز مقداری از گندله از گل گهر سیرجان، خوزستان و چادرملو تامین می شود.
وی خاطرنشان كرد: واحد گندله سازی سیرجان هم خوشبختانه تكمیل شده و از 20 روز پیش روند گرم كردن را شروع كرده و طی روزهای آینده تولید گندله را آغاز می كند.
وی تصریح كرد: تمام گندله این واحد مصرف می شود و حتی مازاد هم خواهد داشت.
فیض بخشیان گفت: به دلیل این كه از سال 92 شروع به تولید كردیم، مشتری خوبی در بازار فولاد برای آهن اسفنجی ما وجود دارد و كیفیت محصول هم بسیار خوب است.
وی با اشاره به اینكه محصول اصلی كارخانه، شمش فولادی است خاطرنشان كرد: یك مرحله صادرات آهن اسفنجی به كویت داشتیم و همچنان تقاضا برای آهن اسفنجی وجود دارد اما در نهایت این آهن برای مصرف خودمان می باشد.
وی گفت: آهن اسفنجی را تا زمانی كه فولاد سازی راه اندازی شود در بازار به فروش می رسانیم و بعد به صورت مستقیم برای تولید شمش استفاده می كنیم.
فیض بخشیان با اشاره به اینكه كارخانه فولادسازی بردسیر ظرفیت تولید یك میلیون تن شمش فولادی از آهن اسفنجی را دارد افزود: این كارخانه در زمینی به مساحت 150 هكتار راه اندازی شده و میزان اشتغالزایی آن بعد از تكمیل به یكهزار نفر خواهد رسید.
وی تصریح كرد: این كارخانه ها متعلق به مردم شهرستان بردسیر است و بیش از نیمی از پرسنل كارخانه را جوانان بردسیر تشكیل می دهند.
معاون فنی و بهره برداری فولادسازی شركت صنایع فولاد كرمان هم گفت: در بهار سال 89 با خرید برخی از تجهیزات، پروژه ساخت كارخانه فولاد سازی شركت صنایع فولاد كرمان آغاز شد.
عباس صفرزاده افزود: كارخانه فولاد سازی بردسیر با ظرفیت بیش از 440 هزار تن فعالیت می كند.
وی خاطرنشان كرد: محصولات این كارخانه بلیت (شمش فولادی) با مقطع 150 در 150 میلیمتر است كه برای تولید میلگرد در كارخانه نورد گرم استفاده می شود.
وی گفت: واحدهای كنترل كیفیت، آزمایشگاه ها، كارخانه تولید گازهای صنعتی، واحد آبرسانی فولادسازی و سیستم جمع آوری غبار در این كارخانه راه اندازی شده است.
وی تصریح كرد: در این كارخانه تعداد 480 نفر به طور مستقیم مشغول به كار هستند.
مدیر روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان در حاشیه بازدید خبرنگاران از كارخانه های فولاد بردسیر به خبرنگار ایرنا گفت: تورهای خبری صنعتی به منظور آشنایی آحاد جامعه با ظرفیت ها و دستاوردهای حوزه صنعت و معدن استان برگزار می شود كه در نهایت منجر به تقویت روحیه خودباوری، ترغیب و تشویق به سرمایه گذاری در استان خواهد شد.
علیرضا ابوالحسنی افزود: استفاده از تولیدات و كالاهای ایرانی در جهت رونق تولید ملی از جمله اهداف برگزاری تورهای خبری توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان است.
وی خاطرنشان كرد: بنا داریم از تمامی واحدهای صنعتی در سطح استان دیدن كنیم تا خبرنگاران با بررسی كامل، ظرفیت های استان را به اطلاع عموم برسانند.
گزارش از كمیل بهشتیان ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7429/3028

سرخط اخبار استان‌ها