اسماء حسن زاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: برخي از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضي چون افزايش وزن و سطح چربي هاي خون، از كنترل خارج شدن بيماري ديابت، فشار خون و مشكلات گوارشي مي شوند واز اين رو ضرورت دارد آنان با اصول صحيح تغذيه در اين ماه پرفضيلت آشنا شوند.
وي اضافه كرد: غذاي مصرفي روزه دار در ماه مبارك رمضان بايد ساده باشد و همانند ديگر ماههاي سال سه وعده غذايي را در افطاري، شام و سحري مدنظر قرار داده و هيچ كدام از آنان را حذف نكند.
حسن زاده، با اشاره به اينكه هرگز افطار نبايد با آب سرد، غذاهاي سرد و غذاهاي پرچرب آغاز شود، افزود: مصرف زولبيا و باميه در وعده افطار باعث افزايش قند و چربي مي شود و به همين دليل مصرف اينگونه مواد محدود و به جاي آن افطاري را با خرما، كشمش، عسل و به طور كلي با يك قند طبيعي آغاز كند.
اين كارشناس تغذيه يادآورشد: مصرف چاي كم رنگ، شير گرم و فرني، شير برنج، حليم كم روغن نيز در آغاز افطار مناسب هستند.
وي ادامه داد: يك فرد روزه دار بايد حداقل 20 درصد كمتر از ماه هاي ديگر سال غذا بخورد زيرا سبب مي شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربي هاي اضافي را بيابد.
حسن زاده با اشاره به اينكه تنوع غذا در ماه رمضان بايد حفظ شود، گفت: فرد روزه دار بايد در برنامه غذايي خود از پنج گروه اصلي غذايي شامل نان و غلات، ميوه، سبزي، شير و لبنيات، گوشت، تخم مرغ و حبوبات و غذاهاي پر فيبر محتوي الياف طبيعي گياهي استفاده كند.
اين كارشناس افزود: در فاصله افطار تا سحر، آب و مايعات فراوان به مقدار حداقل 8 ليوان بنوشد زيرا اين كار در جلوگيري از يبوست، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظيم سوخت و ساز بدن بويژه در بيماراني كه كليه هاي سنگ ساز دارند، مفيد است.
وي گفت: استفاده از گوشتي كه چربي آن جدا شده، مرغ بدون پوست و لبنيات كم چرب، استفاده نكردن از چربي هاي حيواني بدليل دارابودن چربي اشباع شده كه باعث افزايش ميزان كلسترول خون مي شود از ديگر نكاتي است كه بايد ماه رمضان به آن توجه شود.
حسن زاده اظهاركرد: از روغنهاي جامد براي پخت و پز نيز نبايد استفاده كرد و سعي شود روش آب پز، بخار پز و كبابي و روغنهاي مايع گياهي به مقدار كم را جايگزين كند.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد.
6164/6043
كارشناس تغذيه: روزه داري بدون رعايت اصول صحيح تغذيه مخاطره آميز است
۲۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۰۰
کد خبر:
82106173
گناوه-ايرنا- كارشناس تغذيه و رژيم درماني شبكه بهداشت و درمان گناوه گفت: روزه داري بدون رعايت اصول صحيح تغذيه نه تنها ضامن سلامت انسان نيست بلكه مي تواند سلامت را به مخاطره اندازد.
سرخط اخبار استانها
-
قائم مقام کمیته امداد: بدنبال اشتغال پایدار و خودکفایی مددجویان هستیم
زاهدان - ایرنا - قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: توجه ویژه…
-
بخشی از املاک زندان رجایی شهر کرج برای استقرار دانشگاه پیش بینی شده است
کرج - ایرنا - استاندار البرز اعلام کرد: بخشی از املاک زندان رجایی…
-
استاندار خوزستان: مطالبات گندمکاران خوزستان به زودی پرداخت میشود
اهواز-ایرنا- استاندار خوزستان با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای…
-
نابغه تنیس روی میز همدان قهرمان لیگ ترکیه شد
همدان- ایرنا- رئیس هیات تنیس روی میز همدان گفت: "شیما صفایی" نابغه…