۲۹ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۳۰
کد خبر: 81765839
T T
۰ نفر

نقش مردم استان مركزي در بازسازي عتبات عاليات

۲۹ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۳۰
کد خبر: 81765839
نقش مردم استان مركزي در بازسازي عتبات عاليات

اراك- ايرنا- مردم مومن و ولايتمدار استان مركزي از آغاز فعاليت ستاد بازسازي عتبات عاليات همگام با مردم ديگر نقاط ايران اسلامي نقش موثري در بازسازي حرم هاي اهل بيت عصمت و طهارت(ع) در عراق داشته اند.

ملت عاشق و دوستدار اهل بيت عصمت و طهار(ع) در ايران اسلامي، پس از قرن ها مودت به اين خاندان و بهره گيري از فيض مكتب اين پيشوايان روشنايي، همواره در پي آن بوده اند تا خرابي هاي ناشي از بي توجهي هاي 40 ساله حكومت گذشته عراق، جاي خود را به شكوه، جلال، طراوت و پاكيزگي بدهد.
سقوط رژيم بعثي سيل عظيمي از ايرانيان مشتاق و تشنه زيارت حرمين شريفين را رهسپار كشور عراق كرد، بطوري كه در هر روز هزاران نفر از مردم ايران اسلامي با پاي پياده وارد خاك عراق مي شدند و به زيارت قبور مطهر اهل بيت (ع) مي شتافتند.
در اين شرايط و با توجه به وضعيت نامناسب ظاهري عتبات عاليات و اماكن متبركه در اين كشور و لزوم رسيدگي سريع به وضعيت اين اماكن، ستاد بازسازي عتبات عاليات با هدف سازماندهي كمك هاي خيرين و نيروهاي متخصص داوطلب و مشاركت در امر مقدس بازسازي حرم هاي مطهر در سال 1382 تاسيس شد.
ستاد بازسازي عتبات عاليات فعاليت خود را به طور رسمي از سال 84 13آغاز كرد، به طوري كه از محل نذورات مردمي و هداياي مردم ايران تا به امروز، نوسازي حرمين شريفين انجام شده و بيش از 200 پروژه كوچك و بزرگ شامل سنگ‌ كاري كامل درون حرم‌ ها از كف تا ديوار، بازسازي و سنگ‌ كاري صحن‌ها، تعويض طلاي گنبدها در حرم امامين جوادين(ع) در كاظمين، تعويض گل‌ دسته‌ها، تعويض فرش حرم ‌ها، تهويه حرم ‌ها، تعمير و تعويض ضريح‌ هاي مطهر و استراحتگاه در پيرامون حرم‌ها به انجام رسيده است.
ستاد بازسازي عتبات عاليت استان مركزي نيز مانند ديگر ستاد هاي نقاط مختلف كشور از سال 1384 فعاليت خود را در كشور عراق آغاز كرد كه تا كنون نيز ميليارد ريال از محل نذورات مردمي صرف بازسازي و بهسازي حرمين شريفين شده است.
به گفته حسن پلارك رييس ستاد بازسازي عتبات عاليات كشور، از آغاز فعاليت اين ستاد تا كنون بيش از يك هزار و 540 ميليارد ريال از محل كمك هاي مردمي براي بازسازي حرم هاي اهل بيت(ع) در عراق هزينه شده است.
وي جمع كل ارزش ريالي اقلام و تجهيزات غيرنقدي ارسالي از سال 1382 تا پايان سال 1393 را بيش از 658 ميليارد ريال عنوان كرد.
رييس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان مركزي نيز در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: فعاليت هاي اين ستاد در سه بخش پاكيزگي و نظافت مراقد منوره عتبات عاليت، مرمت و بازسازي حرم هاي مطهر و توسعه حرم ها و مراقد منوره برنامه ريزي شده است.
مهدي زنديه وكيلي با بيان اينكه هزينه هاي ستاد بازسازي عتبات عاليات از محل كمك هاي مردمي تامين مي شود، افزود: مردم مومن استان مركزي از آغاز فعاليت ستاد در سال 1384 تا پايان سال 93 بيش از 40 ميليارد كمك هاي نقدي و 20 ميليارد ريال كمك هاي غير نقدي به بازسازي عتبات كمك كردند.
وي ادامه داد: ساخت و نصب تابلوهاي توزيع برق سه فاز حرم مطهر علوي با 17 دستگاه پانل تابلوي برق، ساخت دو باب سقاخانه در حرم مطهرعلوي، ساخت دو باب سقاخانه در حرم امام حسين(ع) و يك باب نيز در حرم مطهر امامين جوادين(ع)، طراحي و ساخت سازه، زيرساخت و محاسبات ساخت ضريح مطهر مسلم ابن عقيل(ع)، منبت كاري، خاتم كاري و معرق كاري داخل ضريح مطهر مسلم ابن عقيل(ع)، طراحي و نظارت بر ساخت گلدسته برج ساعت حرم مطهر طفلان مسلم، ساخت و نصب و راه اندازي گلخانه حرم مطهر علوي به مساحت يك هزار متر مربع و گل آرايي حرم مطهر و ساخت و نصب نرده هاي فلزي شارع عباس به طول 500 متر از مهمترين فعاليت هاي ستاد بازسازي عتبات عاليات استان مركزي در 10 سال گذشته بوده است.
رييس ستاد بازسازي ستاد عتبات عاليات استان مركزي بيان كرد: همچنين خريد و ارسال يك دستگاه لودر، اعزام بيش از يك هزار و 400 نفر نيروي كار فني و متخصص، ارسال انواع مصالح ساختماني، راه اندازي و تجهيز 12 ستاد در شهرستان هاي تابعه اين استان، طراحي و ساخت سازه، زيرساخت، محاسبات فني و ساخت ضريح مطهر ابراهيم مجاب(ع) و ساخت و انتقال باب الراس شريف حضرت عباس(ع) از ديگر فعاليت هاي اين ستاد بوده است.
وي بيان كرد: هماهنگي و پيگيري اقدامات اوليه براي ساخت ستون هاي يكي از طبقات صحن حضرت زهرا(س) در حرم مطهر علوي(ع)، تامين 500 متر مربع سنگ تراورتن براي كف سازي حرم مطهر امامين عسگريين(ع)، اهداء بيش از يك تن گلاب ناب دليجان براي غبار روبي و عطرافشاني حرم هاي مطهر، اهداء بيش از 31 هزار شاخه گل و تامين بيش از پنج هزار و 700 متر مربع ايزوگام براي مرمت حرم مطهر حضرت زينب(س) از ديگر فعاليت هاي ستاد بازسازي عتبات عاليت استان مركزي است.
امام جمعه موقت شهرستان اراك نيز، فعاليت هاي ستاد بازسازي عتبات عاليت را اقدامي شايسته و خداپسندانه عنوان كرد و گفت: بازسازي و ساخت عتبات عاليات با بهره‌گيري از هنر و خلاقيت ايراني يك ظرفيت بي‌بديل است كه ملت ايران با مشاركت خود در بازسازي، مرمت و توسعه حرم‌هاي مطهر اهل بيت(ع) و با تلاش ستاد بازسازي عتبات عاليات اين ظرفيت را در برابر نگاه‌هاي جهان تثبيت كرده و ارتقا بخشيده است.
حجت الاسلام و المسلمين سيد علي حسيني پور افزود: مردم مومن و موحد استان مركزي نيز كه همواره در صف اول خيرين كشور قرار دارند كمك هاي چشمگيري به ستاد بازسازي استان داشته اند كه جاي بسي تقدير دارد.
وي افزود: با توجه به شرايط نامناسب اقتصادي و معيشتي، همچنان كمك هاي مردم استان مركزي به ستاد بازسازي اين استان ادامه داشته كه اين مهم نشان از عشق و ارادت مردم به خاندات عصمت و طهارت(ع) دارد.
امام جمعه موقت اراك عنوان كرد: حضور چشمگير مردم مومن استان مركزي در آيين استقبال از ضريح مطهر امام حسين(ع) و باب الراس شريف حضرت ابوالفضل العباس(ع) همچنان نقل محافل مذهبي در نقاط مختلف كشور است كه اين مهم نيز افتخاري بزرگ براي استان امام راحل است.
وي افزود: بازسازي عتبات عاليات و شروع احداث صحن و شبستان حضرت زهرا (س) نتيجه كمك‌هايي است كه ملت ايران به خصوص مردم استان مركزي و شهرستان محلات براي حفظ شعائر الهي و اسلامي و محبت و ارادت به خاندان مطهر رسول گرامي اسلام (ص) تقديم كرده‌اند.
وي يادآوري كرد: تبيين اهداف ستاد بازسازي عتبات عاليات و تبليغات لازم توسط رسانه ها مي تواند ميزان مشاركتهاي مردمي را افزايش دهد و گامهاي اساسي تري در راستاي ترويج فرهنگ شيعه در دنياي اسلام و جهان برداشته شود.
جانشين ستاد بازسازي عتبات عاليات استان مركزي نيز گفت: اين ستاد در دو بخش جمع آوري و جذب كمك هاي مردمي و امور فني و مهندسي فعاليت مي كند كه كارنامه اجرايي در هر دو بخش درخشان است.
خليل نجفي، ساخت باب الراس حضرت عباس(ع) و ضريح ابراهيم مجاب(ع) را مهمترين اقدام ستاد بازسازي عتبات عاليات استان مركزي عنوان كرد و گفت: پروژه باب الراس حضرت عباس(ع) با سرمايه مردمي بالغ بر 11ميليارد ريال و بيش از سه كيلو و 500 گرم طلا به ارزش حدود چهار ميليارد ريال از سوي ستاد بازسازي عتبات عاليات شهرستان ساوه اجرا شده است.
وي بيان كرد: عمليات ساخت پروژه باب الراس حضرت عباس (ع) از آبان ماه سال 1392 آغاز و تا اسفندماه سال گذشته به طول انجاميد و ارديبهشت ماه سال جاري نيز با بدرقه مردم مومن نقاط مختلف استان مركزي و استان هاي غربي و جنوب غربي كشور به كربلا منتقل شد.
جانشين ستاد بازسازي استان مركزي در خصوص پروژه ضريح ابراهيم مجاب(ع) نيز گفت: كار طراحي و ساخت اين ضريح مطهر از سال 90 با محوريت استان مركزي آغاز شد و در دي ماه سال 1392 عمليات ساخت آن به پايان رسيد و در بهمن ماه همان سال نيز در كربلا رونمايي و نصب شد.
وي اظهار كرد: اين ستاد با بهره گيري از ظرفيت صنعتي و خدمات مهندسي استان مركزي و با بهره گيري از خدمات مهندسين رشته هاي عمران، مكانيك، متالوژي و طراحي صنعتي در راستاي طراحي بدنه اصلي ضريح مطهر با بهترين و به روزترين نرم افزاهاي دنيا اقدام كرد.
خليلي با بيان اينكه هزينه نهايي ساخت ضريح ابراهيم مجاب(ع)40 ميليارد ريال بوده كه از محل نذورات مردمي تامين شده است، اظهار كرد: مقدار مس مصرفي در اين ضريح 500 كيلوگرم، نقره استرلينگ يك هزار و 150 كيلو و طلاي 18 عيارچهار كيلوگرم بوده و 50 نفر نيز در طراحي و ساخت آن نقش داشته اند.
وي گفت: تعداد زيادي از فعالان ساختماني از قبيل جوشكار، بنا، معمار، كچكار، سنگ كار و برقكار از استان مركزي به صورت داوطلبانه به عتبات عاليات اعزام شده اند و هم اكنون در شهر سامرا براي توسعه حرمين امامين عسگريين(ع) و صحن حضرت زهرا(س) در شهر نجف مشغول به كار هستند.
ستاد بازسازي عتبات عاليات استان مركزي از سال 1384، دو سال پس از ستاد بازسازي عتباد عاليات كشور فعاليت خود را آغاز كرد.
گزارش از مصطفي مجللي
3017/6012

سرخط اخبار استان‌ها