۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۶:۲۱
کد خبر: 81543593
T T
۰ نفر
صادرات 173 میلیون دلاری انواع آبزیان طی 11 ماه امسال

تهران - ایرنا - مدیركل دفتر بهبود كیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات ایران گفت: در 11 ماه امسال 52 هزار تن انواع آبزیان به ارزش 173 میلیون دلار به كشورهای مختلف صادر شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عیسی گلشاهی عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران از كاهش سه درصدی صادرات آبزیان ایران طی یازده ماه امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و پیش بینی كرد كه تا پایان امسال صادرات محصولات شیلاتی از 300 میلیون دلار سال گذشته فراتر رود.

وی تصریح كرد: ‌عمده دلیل كاهش نسبی میزان صادرات آبزیان در سال جاری مربوط به تاخیر دو ماهه در آغاز صادرات میگو در ابتدای سال بود زیرا امسال برخلاف سال های گذشته ذخایری برای صادرات نداشتیم و پس از برداشت میگو عملیات صادرات آغاز شد.

وی اضافه كرد: تمام میگوی تولید شده مورد نظر برای بازارهای جهانی در سال گذشته صادر شده بود بنابر امسال صادرات میگو پس از فصل برداشت انجام شد.

وی ادامه داد: عمده صادرات آبزیان به كشورهای جنوب شرقی آسیا همچون ویتنام، چین، كره جنوبی، كشورهای حوزه خلیج فارس نظیر امارات، كویت،‌ عمان، لبنان و كشورهای ایتالیا و اسپانیا بوده است.

مدیركل دفتر بهبود كیفیت و فرآوری توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات، گفت: طی سال های گذشته عمده میگوی كشورمان به كشور های اتحادیه اروپا نظیر ایتالیا و اسپانیا صادر شده به طوری كه اسپانیا 55 درصد بازار میگو ایران را در اختیار داشت.

وی اضافه كرد: اما طی سالهای اخیر به دلیل اعمال تحریم ها علیه ایران بازارهای جایگزین توسعه یافتند، به نحوی كه امارات با 51 درصد سهم در بازار میگو رتبه نخست را از آن خود كرد.

وی با بیان آنكه در حال حاضر ویتنام با حدود 50 درصد سهم در بازار این جایگاه را از امارات گرفته است، افزود: در یازده ماهه امسال صادرات میگو 10 هزار و 20 تن به ارزش 47 میلیون دلار بوده كه 19 درصد از لحاظ وزنی و 24 درصد ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است.

گلشاهی تاكید كرد: در صورت رفع تحریم ها و توانایی ایران در صادرات مستقیم میگو به كشورهای اتحادیه اروپا به طور حتم قابل ارزآوری و كسب درآمدهای بیشتر برای بازار میگو افزایش می یابد.

وی درباره بازار روسیه گفت: روسیه نیز بازار جدیدی برای ایران است و توافقات با این كشور به شكلی انجام شده كه در صورتی كه تحریم های روسیه نیز برداشته شود، همچنان می توانیم صادرات آبزیان به این كشور را داشته باشیم.



** كاهش تولید دلیل افزایش 12.5 درصدی نرخ قزل آلا

مدیركل دفتر بهبود كیفیت و فرآوری توسعه آبزیان سازمان شیلات گفت: با كاهش اندك تولید ماهی قزل‌آلا براثر شیوع ویروس VHS (ویروس خونریزی دهنده قزل آلا) قیمت این محصول نسبت به سال گذشته 12.5 درصد و نسبت به ماه گذشته 7 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینكه صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافته، افزود: در 11 ماه سالجاری صادرات ماهی قزل‌آلا سه هزار تن بوده است.

وی از راه‌اندازی پروژه تولید و پرورش ماهیان دریایی آبهای گرم به صورت فوق متراكم و در سیستم مدار بسته با نام شانك برای نخستین بار در خاورمیانه خبر داد و گفت: ماهی تولید شده در این سیستم به طور كامل ارگانیك بوده و هیچ گونه آنتی‌بیوتیك كه در حال حاضر در ماهی‌های پرورشی استفاده می‌شود، در آن استفاده نشده است.

معاون بهبود كیفیت و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات افزود: با ورود روسیه به مجموعه بازارهای صادراتی آبزیان طی مدت كوتاهی، صادرات قزل آلا نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته، به طوری كه طی یازده ماه سالجاری 3 هزار تن ماهی قزل‌آلا به كشورهای مختلف صادر شده كه انتظار می رود سال اینده با افزایش چشمگیر آن نسبت به امسال مواجه باشیم.

گلشاهی با بیان اینكه واردات ماهی قزل آلا علیرغم كاهش تولید، افزایش چندانی نداشته است، گفت: طی یازده ماه سالجاری 10 هزار و 700 تن واردات ماهی تجاری مانند قزل آلا داشته‌ایم كه در سال جاری به 11 هزار تن رسیده است.

اقتصام(3)م.ب/9186**1558
۰ نفر