۱۲ اسفند ۱۳۹۳، ۹:۵۱
کد خبر: 81526787
T T
۰ نفر
نوروز با تدارك هفت ميليون نفر سفر دريايي در هرمزگان

بندرعباس - ايرنا- درحالي كه شهرهاي ديگر كشور در فصل زمستان هواي سرد را تجربه مي كنند؛ هرمزگان با هواي بهاري ، خود را براي استقبال از مسافران نوروزي از جاي جاي ايران آماده مي كند و براي هفت ميليون نفر سفر دريايي برنامه ريزي كرده است.

جاذبه سفر به هرمزگان فقط به خريد كالا از بازارهاي كيش و قشم محدود نمي شود و سفرهاي دريايي به جزاير 14گانه از ديگر جاذبه هاي استان است كه هر ساله خيل عظيمي از هموطنان در اين بخش هزينه مي كنند.

سفرهاي دريايي نيازمند نظارت بيشتر بويژه در امكانات امداد ونجات فردي نظير جليقه نجات و دستگاههاي ناوبري و اطلاع رساني در بخش ايمني شناورها است.

البته احتياط و رعايت نكات ايمني توسط صاحبان شناورها و افراد به هنگام سوار و پياده شدن از شناورها و حتي درطول مسير شرط سلامت است كه در مواردي مسافران رعايت نمي كنند ودچار مشكل مي شوند.

به واسطه شرايط آب وهوايي و ايجاد ظرفيت هاي سفرهاي دريايي مثل اسكله ، بندر، شناور و لندينگ كرافت و شرايط ساحلي كه در استان هرمزگان فراهم شده به پايتخت سفرهاي دريايي ايران در جنوب معروف است و تردد در ايام نوروز نسبت به روزهاي ديگر افزايش مي يابد و نيازمند نظارت و هدايت بيشتر است.

با اينكه هرمزگان داراي 32 بندر بوده ولي امكان تردد از هر بندر و سفردريايي براي مسافران فراهم نيست وممكن است مخاطراتي بوجود بيايد لذا تدارك سفرها از مكان هاي مشخص مثل بندر شهيد باهنر، بندر شهيد حقاني ، بندر پهل، لافت قشم ، شهيد ذاكري ، بندرلنگه ، بندر چارك ، بندر آفتاب و بندرگاه كيش پيش بيني شده است.

مسوولان استان از مدتها پيش به واسطه تجربه سالهاي قبل براي استقبال از مسافران نوروزي در خشكي و دريا برنامه ريزي و درنشست هاي خود مشكلات و نيازها را رفع كرده اند كه سفر مسافران نوروزي به استان بويژه در حوزه دريا بي خطر باشد.

با توجه به انجام سالانه افزون بر 15ميليون سفر دريايي درهرمزگان ، كه افزون بر 95درصد كل سفرهاي دريايي كشوربوده وهمچنين تردد كشتي هاي بزرگ تجاري و شناورهاي ساحلي در آب هاي اين استان، مي طلبد كه اين خدمات به بهترين شكل و در سريع ترين زمان ممكن به حادثه ديدگان ارائه شود.



** جاذبه هاي گردشگري در جزاير هرمزگان

از 17 جزيره ايراني در خليج فارس 14جزيره آن متعلق به هرمزگان است كه هريك داراي قابليت ها و ظرفيت هاي فراوان گردشگري است بطوري كه بسياري از گردشگران بويژه ايرانگردان و جهانگران بخشي از اوقات خود را صرف ديدن اين جاذبه ها كه بصورت طبيعي و تاريخي نمايان است، مي كنند.

اين جزاير به عنوان ميراث ماندگار در وسط آبهاي نيلگون خليج فارس و مرزهاي آبي كشورمان قرار دارند كه مرزداراني وفادار آنها را حفاظت مي كنند و در فصل هاي مختلف بويژه در نوروز پذيراي جمع زيادي از مسافران هستند.

جزيره زيباي كيش كه شهرت جهاني دارد علاوه بر مراكز خريد متعدد ، داراي مكانهاي گردشگري همچون شهر حريره، كشتي يوناني، شهر زيرزميني كاريز ، خانه مردم شناسي و جزيره مرجاني است.

پارك دولفين ها، سواحل مناسب براي شنا و آب زلال اطراف اين جزيره موجب شده گردشگران بخشي از وقت خود را در كنار آب و پرداختن به ورزش هاي آبي صرف كنند.

جزيره قشم نيز با يك هزارو 500 كيلومتر مربع داراي مراكز خريد متعدد است و به عنوان بزرگترين جزيره با جاذبه هاي گردشگري غار نمكي بصورت قنديل ، جنگل هاي حرا ، تماشاي دلفين ها در جزيره هنگام ، پرورشگاه كروكوديل در اين جزيره ، دره ستارگان، غار خربس، جزاير ناز، قلعه پرتغالي و تخم گذاري لاك پشت ها دراين فصل به استقبال مسافران نوروزي مي رود.

در جزيره لارك نيز بسياري از مسافران با چادرهاي مسافرتي يك تا دو شب را در اين جزيره بسر مي برند و از بازارچه محلي كه شامل صنايع دستي و موادغذايي است خريد مي كنند.

جزيره هرمز هم از نقاط ديدني و به قلعه پرتغالي ها و خاك سرخ معروف است و مردماني خونگرم و مهمان نواز در طول سال بويژه ايام نوروز ازگردشگران پذيرايي

مي كنند.

جزاير ديگر نظير لاوان نفتي و مسكوني ، فارور و هندورابي نيز زيستگاه پرندگان دريايي، ابوموسي و تنب هاي بزرگ وكوچك هم داراي نقاط ديدني بوده و شماري از مسافران براي استراحت و آرامش و ماهيگيري به اين مناطق سفر مي كنند.



** رفع مشكلات هرمزگان بايد قبل از آغاز تعطيلات نوروز

استاندارهرمزگان اخيرا در ستاد تسهيلات سفر گفت كه مديريت استان به صورت يكپارچه و هماهنگ آماده پذيرش مسافران و گردشگران نوروزي است و برخي مسايل و مشكلات نيز بايد تا قبل از آغاز تعطيلات رفع شود.

جاسم جادري افزود: زمينه كار در كميته هاي تخصصي ستاد خدمات سفر استان ايجاد شده و دستگاه هاي اجرايي طبق برنامه هاي ارايه شده به اجراي وظايف خود در تعطيلات نوروز بپردازند.

وي بيان داشت: سال گذشته در تعطيلات نوروز با همكاري و هماهنگي مناسبي كه در هرمزگان صورت گرفت نوروز بسيار خوبي با كمترين حادثه براي مسافران ايجاد شد و اميدواريم نوروز 94 نيز با ارايه خدمات مناسب و بدون خطر همراه باشد.

وي با اشاره به جمعيت زياد براي سفر به جزاير قشم و هرمز از طريق بندر مسافري شهيد حقاني بندرعباس، اظهاركرد: تدبير مناسب براي جلوگيري از معطلي مردم در اين بندر و افزايش باجه هاي فروش بليت و افزايش تعداد شناورها انديشيده شده تا مسافران با مشكلي مواجه نشوند.

استاندار هرمزگان در ادامه با اشاره به اينكه در نشست هاي ستاد خدمات سفر استان بايد مديران مناطق آزاد قشم نيز حضور داشته باشند، گفت: از طرف فرماندار قشم و مديران ساير دستگاه هاي اجرايي نگراني ها و ناهماهنگي هايي در اين خصوص مطرح شده و مشكلاتي از جمله در زمينه آتش نشاني و آمبولانس در اين جزيره وجود دارد.



** ظرفيت سازي براي انجام هفت ميليون نفر سفر دريايي ايمن در نوروز 94

معاون امور دريايي اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان با بيان اينكه تمرين آمادگي براي نظارت هرچه بيشتربر سفرهايي دريايي انجام شده گفت: براي هفت ميليون نفر سفر دريايي در نوروز 94 ظرفيت سازي شده وبا توجه به اين حجم سفر و به منظور افزايش توان ناوگان ايمني و نجات در سوانح دريايي، هم اكنون تعداد شناورهاي ناجي استان از شش به هفت فروند افزايش يافته است.

مهدي نوفرستي افزود: همچنين در همين راستا سه پست اسكله براي همياران ناجي احداث شده و همچنين امكان نجات مصدومان دريايي توسط بالگرد در شب فراهم شده است و 32 تيم هميار ناجي ، تيم هاي امداد و نجات دريايي هرمزگان را همراهي خواهند كرد.

وي با اشاره به اجراي طرح ساماندهي سفرهاي دريايي در هرمزگان تصريح كرد: اين طرح در چهار بخش ايمني مسير تردد، ايمني بنادر مسافري، ايمني شناورها و اطلاع رساني از 25 اسفند آغاز و تا نيمه فروردين سال آينده ادامه خواهد داشت درهمين راستا مانوري با هدف سنجش توان فني و عملياتي نيروهاي درگير در عمليات جستجو و نجات و مقابله با آلودگي دريايي اجرا شد.

معاون امور دريايي اداره كل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان با اشاره به اجراي مانور استاني جستجو، نجات دريايي و مقابله با آلودگي در آب هاي جزيره قشم گفت: در اين مانور ارتباط بين هوا و دريا و هماهنگي بين اين دو توسط نيروهاي اين اداره كل تمرين شد و توان آنها براي اجراي اين عمليات مورد ارزيابي قرار گرفت.

نوفرستي همچنين به اهميت نحوه مديريت اين گونه عمليات تاكيد كرد و يادآور شد: اين مانور نشان داد كه مديريت اين عمليات در بخش هاي مختلف در چه سطح از توانمندي و اشراف قرار دارد.

وي به تعدد وقوع حوادث دريايي در آب هاي محدوده استان هرمزگان اشاره كرد و گفت:افزون بر 75درصد حوادث دريايي كشور كه داراي شرايط اضطرار و نيازمند عمليات امداد و نجات هستند دراين محدوده اتفاق مي افتد و در نتيجه لازم است دانش، مهارت و تجربه همكاران بخصوص در عرصه هماهنگي بين خشكي و دريا و كشتي با كشتي هر چه بيشتر افزايش يابد.

نوفرستي در پيش بودن سفرهاي نوروزي را نيز يكي ديگر از دلايل برگزاري اين مانور دانست و خاطرنشان كرد: امسال نيز مانند سنوات گذشته چند روز مانده به تحويل سال نو، حجم وسيعي از مسافران از سراسر كشور به سمت شهرها و جزاير استان هرمزگان سرازير مي شوند و چون بخش عمده اين سفرها از طريق دريا انجام مي شود ما بايد ايمني اين سفرها را تضمين كنيم و اين مانور ضعف ها و كمبودها را در اين خصوص نشان مي دهد.

به منظور آمادگي هرچه بيشتر ، مانور استاني جستجو، نجات دريايي و مقابله با آلودگي با شركت شش فروند شناور، يك فروند بالگرد، افزون بر 70نفر نيروي عملياتي و 80نفر نيروهاي مستقر در مراكز كنترل دريايي، هوايي و اضطراري با مشاركت نيروهاي هوايي، دريايي و درياباني ارگان هاي مرتبط با دريا و بخصوص همياران ناجي در حد فاصل بندرشهيد ذاكري قشم و بندر شهيد حقاني هفته جاري برگزار شد.

استان هرمزگان با برخورداري از 14جزيره، و 10 بندر مسافري و بزرگترين ناوگان سفرهاي دريايي به عنوان پايتخت مسافرت هاي دريايي ايران زمين شناخته مي شود.

نيمه دوم هر سال با مساعد شدن آب و هوا، ميليون ها مسافر و گردشگر به شهرهاي ساحلي اين استان سفر كرده و در مسيرهاي بين سرزمين اصلي و جزاير خليج فارس، سفر دريايي را تجربه مي كنند.

در تعطيلات عيد سال 93 هرمزگان پذيراي حدود 9 ميليون نفر مسافر بود كه حدود پنج ميليون نفر از جزاير استان ديدن كردند. ك/4

6048 از خليل تنيده رييس ايرنا هرمزگان