۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۸:۳۲
کد خبر: 80125878
T T
۰ نفر
سلاح هاي اتمي رژيم صهيونيستي تهديدي براي صلح و امنيت جهاني

وين- نخستين نشست كميته مقدماتي كنفرانس بازنگري معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي 'ان.پي.تي' روز جمعه در حالي پس از دو هفته به كار خود پايان داد كه در آن سلاح هاي اتمي رژيم صهيونيستي به عنوان تهديدي براي صلح و امنيت جهان، مطرح شد.

به گزارش ایرنا، هر چند نخستین نشست كمیته مقدماتی كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای مصوبه و یا قطعنامه ای نداشت، ولی از روز آغازین تا امروز جمعه، این نشست به محل اعتراض جهانی علیه سلاح های اتمی رژیم صهیونیستی تبدیل شد.

' سرود نجیب' سفیر و نماینده عراق در آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز در سخنرانی خود هشدار داد كه سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی تهدیدی برای امنیت و صلح خاورمیانه و جهان می باشد.

سفیر و نماینده عراق در آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار نابودی كامل سلاح های هسته ای شد.

طی روزهای گذشته نمایندگان كشورهای مختلف در این نهاد بین المللی و همچنین نمایندگان تشكل های مدنی كه خود را از سراسر دنیا به پایتخت اتریش رسانده بودند، در قالب سخنرانی و بیانیه به سلاح های اتمی اسراییل اعتراض كردند.

سفرا و نمایندگان كشورهای عضو جنبش عدم تعهد در آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه ها و سخنرانی های خود ضمن اعتراض به سلاح های اتمی رژیم صهیونیستی خواستار خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای شدند. بیش از یك صد كشور جهان عضو جنبش عدم تعهد می باشند.

نماینده كشورهای عرب در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز طی سخنانی تاكید كرد: باید اسراییل را وادار به پذیرش معاهده 'ان پی تی' كرد.

'مكرم القیسی' سفیر اردن به عنوان نماینده سفرای كشورهای عرب در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نخستین كمیته مقدماتی كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، تصریح كرد: واداشتن اسراییل به امضای معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(ان.پی.تی) می تواند به نقطه قوت تلاش آژانس برای عاری ساختن خاورمیانه از سلاح های اتمی تبدیل شود.

در نخستین روز نشست كمیته مقدماتی كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، 'محمدمهدی آخوندزاده' معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه ایران و رییس هیات ایرانی در این نشست، فرانسه را به عنوان بنیانگذار برنامه مخفی نظامی اسراییل معرفی كرد.

آخوند زاده گفت: كشورهایی مثل فرانسه در حالی از برنامه اتمی صلح آمیز ایران ابراز نگرانی می كنند كه از هیچ تلاشی برای كمك به توسعه سلاح های اتمی غیرانسانی اسراییل دریغ نمی كنند.

'علی اصغر سلطانیه' سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در این نشست گفت: یكی از نگرانی های جامعه بین الملل توانمندی هسته ای رژیم صهیونیستی است كه هیچ نظارت و كنترل بین المللی بر آن وجود ندارد.

سلطانیه افزود: بحث عاری سازی خاورمیانه از سلاح های هسته ای در چند دهه گذشته همواره مطرح شده و یكی از شرط هایی كه كشورهای عاری از سلاح های هسته ای و ما برای تمدید این معاهده قبول كردیم این بود كه رژیم صهیونیستی توانمندی اش را در این زمینه از بین ببرد و به این معاهده بپیوندد و همه فعالیت هایش زیر نظارت اژانس قرار گیرد.

وی با اشاره به اینكه این خواست برحق جامعه بین الملل محقق نشده است، افزود: این پتانسیل خطر برای صلح جهانی همچنان وجود دارد و ما از هر فرصتی برای بازگو كردن واقعیت ها و این خطر رژیم صهیونیستی استفاده می كنیم.

نمایندگان سازمان های غیر دولتی كه از سراسر دنیا به وین آمده اند، از دیگر معترضان به سلاح های اتمی اسراییل و حمایت غربی ها از این رژیم بودند.

این نهادهای مدنی كه بیشتر از ژاپن و كشورهای اروپایی بودند در بیانیه ها و نشریات خود حملات تندی را علیه اسراییل و كشورهای غربی مطرح كردند.

آنها با اشاره به شعر جدید 'گونتر گراس' نویسنده آلمانی و برنده جایزه نوبل ادبیات، تاكید كردند كه سلاح های اتمی رژیم صهیونیستی تهدیدی برای صلح جهانی است.

'یوكیو آمانو' مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی یك سال پیش خواستار پیوستن اسراییل به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(ان.پی.تی) و بازدید از زرادخانه هسته‌ای این رژیم توسط آژانس شد.

آمانو در آن زمان با ارسال نامه‌ای به 151 عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار ارائه پیشنهاد برای چگونگی واداشتن اسراییل به امضای پیمان ان.پی. تی شد.

اروپام/1344**1368**
۰ نفر

سرخط اخبار سیاست