ایجاد ۱۲هزار شغل در کهگیلویه و بویراحمد؛ معاون کمیته امداد: درگیر آمار اشتغال نشویم

یاسوج- ایرنا- مسئولان حوزه اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از ایجاد اشتغال حدود ۱۲ هزار نفر در این استان در سال گذشته خبر دادند و می گویند که هزار نفر هم بیش از تعهدشان شغل ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا، کهگیلویه و بویراحمد استانی زرخیز است که شوربختانه به دلیل برخی بی تدبیری ها سال ها نام محرومیت را با خود یدک می کشد و با وجود دارا بودن افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور، بیش از ۱۰درصد روان آبهای ایران، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط ، روییدن گیاه دارویی در آن به اندازه ۶۰ کشور دنیا، کریدور شامل به جنوب کشور بودن، داشتن ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی، ۲هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، ۷۵۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، تولید ۲۵ درصد نفت ایران در این استان و دیگر مواهب خدادادی همچنان تعداد افراد بیکار در آن بالاست.

کهگیلویه بویراحمد استانی بوده که همواره نرخ بیکاری در آن سوژه رسانه ها بوده و طی یک دهه گذشته میزان نرخ بیکاری در این استان به طورمیانگین از ۱۴ تا ۱۷ درصد در نوسان بوده است اما در دولت سیزدهم این نرخ روند کاهشی را تجربه کرده است.

ضعف زیرساخت‌های ارتباطی، توزیع نامتوازن جمعیت و افزایش روزانه جمعیت در شهرهای استان به ویژه یاسوج، بالا بودن مصارف نسبت به منابع بانکی، نبود سرمایه‌گذاری شرکت‌های مادر تخصصی در استان و غیرفعال بودن واحدهای صنعتی از چالش‌های پیش‌رو برای رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود.

حدود چند سالی است که میزان تعهد اشتغال هر استان در سامانه رصد مشخص و بررسی می شود و هر سال آمارهایی از ایجاد ۱۰ هزار شغل تا ۱۲ هزار شغل ارائه می شود اما آیا این آمارها برای مردم ملموس است و اقناع شده اند.

پرواضح است که این استان فاقد کارخانه های بزرگ و صنعتی است و تعداد بیکاران استان هم فراوان و برای یافتن شغل به استان های همجوار پناه برده اند.

اشتغال ایجاد شده آیا برای مردم قابل ملموس است؟

سال ۱۴۰۱ بود که ثبت آمار خلاف و غیرواقعی در استان کهگیلویه و بویراحمد توسط برخی از ادارات گزارش شد. یکی از ادارات استان آماری ثبت کرده بود که ۱۲۰۰ شغل ایجاد کرده اما وقتی سازمان بازرسی ورود کرد میزان اشتغال واقعی ایجاد شده فقط ۱۳ مورد بود.بنابراین رصد این آمارها در سامانه بسیار ضرورت دارد.

ایجاد ۱۲هزار شغل در کهگیلویه و بویراحمد؛ معاون کمیته امداد: درگیر آمار اشتغال نشویم

این میزان امار اشتغال اما آیا برای مردم و جوانان و خانواده ها در این استان محروم قابل ملموس و قابل هضم است؟

البته مدیرعامل بنیاد حیات و معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز در نشست شورای اشتغال کهگیلویه وبویراحمد نیز اذعان کرد که نباید چندان دچار امارسازی در حوزه اشتغال بود.

ایجاد ۱۱ هزار و ۵۸۲ شغل در استان

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست امروز کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان، گفت: سال گذشته تعهد اشتغال استان ۱۰ هزار و ۱۸۰ نفر بوده است که ۱۱ هزار و ۵۸۲ نفر اشتغال در استان محقق شده است.

سید احسان عسکری اظهار کرد: این به این معناست که عملکرد استان ۱۱۳ درصد بوده است و بالاتر از نرم عمل کرده ایم.

وی افزود: کمیته امداد امام خمینی ره استان ۱۱۵ درصد، بسیج ۲۰۱ درصد، بهزیستی ۲۳۰ درصد عملکرد داسته اند که از نرم استان بیشتر بوده است.

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این مهم یک موفقیت قابل تحسینی است که هزار نفر دیگر را ما هم علاوه بر تعهد مان عملیاتی کرده ایم‌.

عسکری ابراز کرد: عملکرد بانک‌ها در جز سه در استان بانک کشاورزی ۸۷ درصد، بانک سپه ۶۷ درصد، اقتصاد نوین ۷ درصد، بانو مهر ایران یک درصد عمل کرده است.

وی از نبود مدیران بانک ها در جلسه ابراز نگرانی کرد و افزود: خواندنی که مخاطب اصلی نباشد فایده ندارد.

ایجاد ۱۲هزار شغل در کهگیلویه و بویراحمد؛ معاون کمیته امداد: درگیر آمار اشتغال نشویم

درگیر اعداد اشتغال نباشید

«مرتضی فیروزآبادی» مدیرعامل بنیاد حیات و معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: باید سرمایه گذاری جدی بر روی فرزندان خانواده هایی که درگیر فقر هستند بشود و مهارت آموزی در سنین جوانی به آن ها داده شود و تجربه کار پیدا بکنند.

وی افزود: اگر آن فرد نخواهد به دانشگاه برود که البته دانشگاه مسیر توصیه شده ای نیست، با سرعت بیشتری به اشتغال می رسد.

فیروزآبادی تصریح کرد: ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور دیپلم ندارند و باید مهارت ایجاد شود تا شغل ایجاد شود.

مدیرعامل بنیاد حیات و معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان کرد: این عدد در کشور ۵۰ است و نصف بیکاران کشور تحصیلات دانشگاهی ندارند.

وی گفت: ما تاکید کرده ایم که درگیر اعداد اشتغال نباشید و اعلام شده اگر نیاز به تسهیلات و وام بیشتری در استان ها وجود دارد بیشتر وام بدهند.

فیروزآبادی ادامه داد: تشکیل بنیاد حیات اتفاق مهمی در کشور بوده، ۶۵ درصد اشتغال کشور در بنگاه های زیر چهار نفر است و ۷۵ درصد در بنگاه های زیر ۱۰ نفر است و ساختار اشتغال کشور، ساختار مشاغل خرد است.

مدیرعامل بنیاد حیات و معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: طبق بررسی های انجام شده از سامانه رصد ۹۴ انحراف نداریم و تنها چهار درصد است و امانت داری منابع بانکی حفظ شده است.

وی بیان کرد: تلاش شده توجه ویژه ای به مناطق محروم کشور شود و منابع رشد داده شده است و خواهش ما این است قدر دانسته بشود زیرا هیچ جابه جایی منابعی نداشته ایم.

فیروزآبادی تاکید کرد: کمیته امداد امام خمینی ره همیشه مورد توجه بوده است و ۷۰ درصد منابع در کشور و ۷۰ درصد منابع هم در کهگیلویه و بویراحمد جذب شده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارهای ارایه شده نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۷.۷ درصد بوده است که نسبت به تابستان ۱۴۰۱ (۸.۷ درصد)، کاهش یافته است. این کاهش نشان می‌دهد که در یک سال اخیر، میزان بیکاری در این استان کمتر شده است.

نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با سایر استان‌های کشور در سطح متوسطی قرار دارد. این استان از نظر نسبت اشتغال در سطح پایین‌تری نسبت به سایر استان‌های کشور قرار دارد. این امر نشان می‌دهد که در این استان، فرصت‌های شغلی کمتری برای جمعیت فعال وجود دارد. از نظر نرخ مشارکت اقتصادی، استان کهگیلویه و بویراحمد در سطح متوسطی قرار دارد. این امر نشان می‌دهد که در این استان، جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نسبت به سایر استان‌ها، تمایل بیشتری به مشارکت در نیروی کار دارند.

با توجه به جایگاه استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر نرخ بیکاری و نسبت اشتغال، پیشنهاد می‌شود که دولت و بخش خصوصی اقداماتی را برای افزایش فرصت‌های شغلی و بهبود وضعیت اشتغال در این استان انجام دهند. این اقدامات می‌تواند شامل توسعه بخش‌های تولیدی و خدماتی، ایجاد مشاغل خانگی و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط باشد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha