۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۳۸
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85465987
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دامپزشکی زنجان در خصوص افزایش حیوان گزیدگی و هاری هشدار داد

زنجان - ایرنا - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی زنجان در خصوص افزایش حیوان گزیدگی و هاری و مشاهده مواردی از این دست در برخی نقاط استان هشدار داد و از دامداران و کشاورزان خواست هنگام بروز مواردی از این قبیل با کارشناسان اداره کل دامپزشکی همکاری‌های لازم را داشته باشند.

علی مردانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس گزارش رسیده مبنی بر رفتار مشکوک عصبی یک قلاده سگ در روستای " شین " و یک راس الاغ صاحب دار در روستای "داش تپه " از توابع شهرستان خدابنده موارد با مراجعه کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان به این روستاها مورد بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در بررسی علایم کلینیکی، مشخص شدکه این حیوانات مشکوک به بیماری هاری بوده اند که از این بین یکی از گوسفندان در روستای داش تپه مورد گزیدگی الاغ مشکوک به بیماری هاری قرار گرفته بود.

این مسوول ادامه داد: طی عملیاتی حیوانات مشکوک به هاری جداگانه قرنطینه شدند که پس از گذشت کمتر از ۱۲ ساعت سگ و الاغ مشکوک به هاری تلف شدند.

وی اظهار داشت: در اقدامات بعدی بالافاصله نمونه برداری از بافت مغز الاغ و سگ تلف شده در دستور کار کارشناسان دامپزشکی خدابنده قرار گرفت.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی زنجان ادامه داد: پس از انجام آزمایشات تکمیلی توسط آزمایشگاه مرکز ملی تشخیص هاری دامپزشکی استان آذربایجان شرقی نتیجه نمونه های ارسالی هاری مثبت اعلام شد که در نتیجه آن معدوم سازی بهداشتی گوسفند، الاغ و سگ توسط متخصصان دامپزشکی با نظارت کارشناسان اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان خدابنده انجام گرفت.

وی با اعلام اینکه بیماری هاری قابل انتقال است، گفت: با توجه به اینکه منشاء آلودگی هاری در این روستاها از طریق حمله حیوانات وحشی نظیر شغال، گرگ، روباه و دیگر حیوانات بوده به همین دلیل تمام سگ‌های گله در این روستاها به عنوان کانون بیماری هاری و روستای اطراف به عنوان شعاع کانون که ۳۸ قلاده بودند واکسینه شدند.

مردانی با اشاره به اینکه نمونه مشکوک این دام نیز جهت آزمایش های تخصصی به آزمایشگاه ارسال شد، خاطرنشان کرد: هاری یک بیماری ویروسی کشنده است که مخصوص گوشتخواران اهلی و وحشی بوده و انسان و سایر حیوانات خونگرم پستاندار به طور تصادفی و غالبا از طریق گزش به آن مبتلا می شوند.

این مسوول مرگ مبتلایان به بیماری هاری را بعد از آغاز علایم بیماری قطعی عنوان کرد و یادآور شد: از دیدگاه اپیدمیولوژی‌ در انتقال بیماری هاری سگ و گربه نقش اصلی را داشته و گوشتخواران وحشی نظیر گرگ، روباه، شغال و غیره نیز به عنوان مخزن و ناقل بیماری تلقی می‌شوند.

وی اضافه کرد: این بیماری به ۲ فرم خاموش و خشمگین در حیوانات بروز می‌کند که علائمی از جمله گوشه‌گیری، زوزه و ناله، ترشح بزاق، عدم بلع، حمله و گاز گرفتن اجسام، فشار دادن سر به اجسام سخت و در نهایت فلجی و مرگ را به دنبال دارد.

مردانی تاکید کرد: دامپزشکی شهرستان خدابنده برای آشنایی روستائیان با بیماری‌های مشترک انسان و دام و پیشگیری از این بیماری‌ها توسط کارشناسان این اداره کلاس‌های آموزشی ‌برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه دامداران باید بعد از اینکه علائم بیماری هاری را در دام خود مشاهده کردند، به دامپزشکی گزارش دهند اضافه کرد: کوتاهی و عدم رعایت امنیت زیستی جایگاه های دام در ورود حیوانات حیات وحش در برابر گزش حیوانات وحشی و حتی اهلی می تواند مرگ را به دنبال داشته باشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی زنجان یادآور شد: بنابراین انسان باید با حتی کوچکترین خراش ایجاد شده توسط یک حیوان به مراکز بهداشت مراجعه و مراحل واکسیناسیون و درمان را طی کنند.

به گفته این مسئول، پس از معدوم‌سازی، کار پایش و مراقبت ادامه یافت و واکسیناسیون سگ‌های نگهبان و گله روستا به صورت رایگان انجام شد و تاکنون نیز مشکلی مشاهده نشده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha