تکنوازی زنده‌یاد عندلیبی در «نی نوا» در تاریخ موسیقی ماندگار است

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تسلیت درگذشت «جمشید عندلیبی» نوشت: او علاوه بر تک‌نوازی سحرانگیز نی در «نی نوا»، با تولید بسیاری از آثار با کیفیت دیگر، نام و یاد خود را در تاریخ موسیقی این سرزمین ماندگار کرد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرحسین سمیعی با انتشار پیامی درگذشت جمشید عندلیبی آهنگ‌ساز و نوازنده پیشکسوت عرصه نی نوازی را به خانواده این هنرمند و جامعه هنری کشور تسلیت گفت.

در متن پیام مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: در روزهای پایانی زمستان ۱۴۰۲ خبر درگذشت استاد جمشید عندلیبی به عنوان یکی از مهمترین و ارزنده‌ترین هنرمندان موسیقی ایران به ویژه در عرصه نی نوازی، جامعه موسیقی کشور را متاثر کرد.

سمیعی افزود: عندلیبی هنرمندی برخاسته از مکتب استادان و هنرمندان ارزنده موسیقی ایرانی است که با فراگیری تکنیک‌های مختلف و متنوع نی‌نوازی نقش بسیار موثر و ارزشمندی در توسعه کمی و کیفی نوازندگی و معرفی این ساز ارزشمند به علاقه‌مندان و دوستداران موسیقی ایفا کرد.

وی تصریح کرد: زنده‌یاد عندلیبی نوازنده و آهنگ‌سازی که علاوه بر تک‌نوازی سحرانگیز خود در پروژه ماندگار «نی نوا» به آهنگسازی استاد حسین علیزاده، با تولید بسیاری از آثار دارای کیفیت دیگر، نام و یاد خود را در تاریخ موسیقی این سرزمین ماندگار کرد.

سمیعی گفت: مرحوم عندلیبی هنرمندی ممتاز در عرصه نوازندگی بود که شنوندگان نغمات موسیقی ایرانی با شنیدن صدای منحصر به فردی که پیش روی مخاطبان قرار می‌داد، وی را به عنوان هنرمندی صاحب سبک و دارای خلاقیت‌های بسیار در عرصه نوازندگی نی می‌شناختند. مسیری که منجر به تولید آثاری بسیار ارزشمند و ماندگار و همچنین همکاری با هنرمندان ارزنده موسیقی این سرزمین شد و نام او را در آسمان پرستاره موسیقی ایران ماندگار کرد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: بی‌گمان فقدان هنرمندان جریان ساز و ارزشمندی چون مرحوم استاد جمشید عندلیبی ضایعه‌ای بزرگ برای فرهنگ و هنر این سرزمین به ویژه عرصه موسیقی ایرانی است.

به گزارش ایرنا، جمشید عندلیبی موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده نی روز- سه‌شنبه- ۱۵ اسفندماه- براثر ایست قلبی در ۶۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.

وی متولد ۱۲ اسفند ۱۳۳۶ در سنندج بود، این هنرمند نواختن نی را ابتدا بدون استاد فراگرفت و سپس با حضور در دانشگاه تهران و آشنایی با حسین عمومی به ادامه فراگیری تکنیک‌های ساز نی پرداخت. او ردیف موسیقی سنتی ایرانی را نزد نصرالله ناصح‌پور و نورعلی برومند و محمدرضا لطفی آموخت.

عندلیبی سال ۱۳۶۰ برای تکمیل تکنیک‌های پیشرفته نوازندگی نی به نزد حسن کسایی در اصفهان رفت. عندلیبی در آثاری همچون بیداد، نوا، دستان، دود عود، آسمان عشق، یاد ایام، رسوای دل، پیام نسیم، دل مجنون و سرو چمان با محمدرضا شجریان همکاری نزدیک داشته‌ است.

این هنرمند فقید علاوه بر نوازندگی در کار آهنگسازی نیز فعال بوده و آلبوم‌های میهمان تو، پاییز نیزار و مونس جان از جمله فعالیت‌های او در زمینه آهنگسازی است. عندلیبی همچنین قطعات ابوالحسن صبا را با نی و به صورت ردیف آموزشی تنظیم و نواخته‌ است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha