۷۰ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری سمنان آماده ارائه به سرمایه‌گذاران است

سمنان-ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: ۷۰ بسته سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان سمنان تهیه شده و آماده ارائه به سرمایه گذاران است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر کرم‌زاده شامگاه دوشنبه در نشست خبری در اقامتگاه بومگردی کهن سرای کیهان گرمسار اظهار کرد: برای اجرای طرح مرمت و بازسازی قلعه استوناوند و راه دسترسی آن میراث فرهنگی استان سمنان آمادگی دارد تا در قالب تفاهم نامه ای با شهرداری و شورای اسلامی شهر گرمسار اقدامات لازم را انجام دهد.

وی اضافه کرد: در این تفاهم نامه لازم است مطابق قوانین اداری، شهرداری گرمسار به عنوان بهره بردار باشد، ولی اداره کل میراث فرهنگی به عنوان حاکم اصلی این بنای تاریخی خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان تصریح کرد: در صورت تفاهم با شهرداری و شورای اسلامی شهر گرمسار، از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای مرمت و بازسازی این قلعه اختصاص می‌یابد.

۷۰ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری سمنان آماده ارائه به سرمایه‌گذاران است

وی با بیان اینکه در صورت لزوم، انجام پژوهش برای مرمت این قلعه تاریخی نیز بر عهده اداره کل میراث فرهنگی خواهد بود، افزود: مطابق قانون دستگاه های اجرایی که بنای تاریخی ثبت شده یا واجد ارزش دارند، مکلف هستند از اعتبارات داخلی خود به صورت سالانه برای مرمت بناهای تاریخی که تحت مالکیت دستگاه مربوطه هست، اقدام کنند؛ در غیر این صورت ترک فعل شده است.

محدودیت اعتباری برای مرمت بناهای تاریخی

وی با بیان اینکه برخی از بناهای تاریخی تحت مالکیت سایر دستگاه‌های اجرایی است که مرمت و حفظ و نگهداری آن از عهده میراث فرهنگی خارج است، گفت: در حال حاضر بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ بنای تاریخی واجد ارزش ثبت در استان سمنان وجود دارد و حدود ۷۰۰ بنای تاریخی این استان نیز ثبت شده است.

کرم زاده با اشاره به اینکه بودجه اداره کل میراث فرهنگی برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی محدود است، ابراز داشت: بنای تاریخی آب‌انبار گرمسار متعلق به اداره اوقاف و مدرسه ثنایی متعلق به اداره آموزش و پرورش است و کاروانسرای داخل شهر گرمسار نیز تحت مالکیت شخصی قرار دارد و اعتباری برای تعمیر و بازسازی این بناهای تاریخی وجود ندارد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: برای سهولت در حفظ و نگهداری بناهای تاریخی اداره کل میراث فرهنگی می تواند با پرداخت تسهیلات در این راستا مشارکت داشته باشد و این در حالی است که در افکار عمومی مسئولیت مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

۷۰ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری سمنان آماده ارائه به سرمایه‌گذاران است

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر دستگاهی مالک بنای تاریخی است و توانایی نگهداری آن را ندارد باید آن را به میراث فرهنگی واگذار کند تا این نهاد با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی هزینه های نگهداری و مرمت بنا را تأمین کند.

معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری بخش گردشگری در گرمسار

وی با بیان اینکه در استان سمنان ۷۰ بسته سرمایه گذاری آماده جذب سرمایه گذار وجود دارد، یادآورشد: باید این بسته‌های سرمایه گذاری توسط دهیاری ها، بخشداری و مسئولان مربوطه برای جذب سرمایه گذار معرفی شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان یادآور شد: بنای تاریخی خانه میراخوری در گرمسار از بناهای زیبایی است که برای ایجاد اقامتگاه بومگردی بسیار مناسب است و میراث فرهنگی آماده واگذاری این بنای تاریخی به سرمایه گذار بخش خصوصی است.

کرم زاده همچنین از برگزاری دوره‌های آموزشی راهنمای تورهای محلی خبر داد و گفت: در فضاهایی که بخش خصوصی فعال تر است، گردشگری نیز رشد و رونق بیشتری خواهد داشت و این در حالی است که فضای رونق گردشگری در گرمسار مطلوب تر از سایر شهرستان های استان است.

وی با بیان اینکه انتصاب یک مدیر برای اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمسار در دستور کار است، اضافه کرد: بهره گیری از افراد متخصص و دارای سابقه کار در سازمان میراث فرهنگی، پاسخ مثبت استعلامات دستگاه‌های امنیتی و نظارتی برای انتصاب مدیران، توافق بین اداره کل میراث و فرمانداران و نظر مشورتی نمایندگان مجلس، برای انتصاب مدیران میراث فرهنگی در شهرستان ها تأثیرگذار است.

شبیه‌سازی جاده ابریشم در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

کرم زاده با اشاره به اینکه گرمسار یکی از شهرستان‌های فعال در نمایشگاه بین المللی گردشگری در تهران است، ابراز کرد: استان سمنان امسال در شرایط بهتری در نمایشگاه بین المللی گردشگری حضور دارد. حدود ۲۰۰ متر غرفه تعبیه شده است که به صورت بازار سنتی طراحی شده و از نمادهای مختلف استان از جمله صنایع دستی و حیوانات وحشی تاکسیدرمی شده در این غرفه ها به نمایش گذاشته می شود در این نمایشگاه در واقع سعی شده مسیر جاده ابریشم و بازارچه های مختلفی که در این جاده وجود داشت، شبیه سازی شود.

وی با اشاره به روند رو به رشد جذب اعتبارات عمرانی در اداره میراث فرهنگی گرمسار طی ۲ سال گذشته، خاطرنشان کرد: بودجه عمرانی این شهرستان در سال ۱۴۰۰ بالغ بر سه میلیارد ریال بود اما در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۶۵ میلیارد ریال موافقت‌نامه شهرستانی جذب شد و حداقل ۶۵ میلیارد ریال هم از اعتبارات ملی تخصیص می یابد.

این مسئول گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال در مجموع ۱۵۰ میلیارد ریال بودجه عمرانی به حوزه میراث فرهنگی گرمسار تخصیص یابد.

کرم زاده یادآورشد: شهرستانهای شاهرود، سمنان و میامی سه رتبه برتر استان در جذب اعتبارات استانی هستند گرمسار از این حیث در ربته چهارم قرار دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha