دهلی‌نو، امارات را از ممنوعیت صادرات برنج معاف کرد

تهران- ایرنا- هند به عنوان بزرگترین صادرکننده برنج در دنیا که به منظور تنظیم بازار داخلی، صادرات این محصول را ممنوع کرده است، امارات متحده عربی را به عنوان چهارمین کشور از این موضوع مستثنی کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از هندوستان تایمز، دهلی‌نو صادرات ۷۵ هزار تن برنج غیر باسماتی به امارات متحده عربی را تایید کرده است و این کشور چهارمین کشوری که از زمان ممنوعیت صادرات در ماه ژوئیه (خرداد) برای مهار تورم داخلی، صادرات غلات به آن مجاز اعلام می شود.

هند، بزرگترین صادرکننده برنج جهان، در ماه ژوئیه فروش خارج از کشور را به منظور کاهش تورم بالای غلات که همچنان دو رقمی است، ممنوع کرد.

دولت هند در آن زمان گفت: پس از تایید چنین درخواست های دیپلماتیک توسط وزارت امور خارجه، امکان ارسال محموله ها به کشورهای دوست برای تامین نیازهای غذایی آنها را فراهم می کند.

از زمان این ممنوعیت، هند به دنبال درخواست سنگاپور، بوتان و موریس اجازه صادرات بیش از ۱.۴ میلیون تن برنج سفید به کشورها را صادر کرده است.

یکی از مقامات وزارت غذای هند گفت: به عنوان کشوری که دغدغه‌های جهانی امنیت غذایی را دارد، هند پس از ارزیابی به عرضه برنج به کشورهای دوست ادامه می‌دهد، مشروط بر اینکه مقادیر صادراتی برای مصرف داخلی استفاده شود و برای تجارت استفاده نشود.

ممنوعیت صادرات کالاهای اساسی توسط هند که سهم ۴۰ درصدی در تجارت جهانی غلات دارد، قیمت ها را در بازارهای جهانی افزایش داد و شاخص قیمت برنج فائو در اوت ۲۰۲۳ (مرداد ۱۴۰۲) به بالاترین سطح خود در ۱۵ سال گذشته رسید.

علاوه بر این، هند نیز از زمان ممنوعیت صادرات برنج شکسته، به کشورهای نیازمند برنج صادر کرده است، این کشور اجازه ارسال ۵۰۰ هزار تن برنج به سنگال، ۲۰۰ هزار تن به اندونزی، ۱۰۰ هزار تن به مالی و ۵۰ هزار تن برنج به گامبیا صادر کرده است.

ممنوعیت صادرات برنج سفید غیر باسماتی هند در ماه ژوئیه، سه روز پس از خروج روسیه از قرارداد غلات دریای سیاه صورت گرفت و نگرانی از کمبود غذا در جهان را برانگیخت، در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور سال گذشته) دولت هند صادرات برنج شکسته را متوقف کرد و آن ممنوعیت هنوز پابرجاست.

هند نیز برای جلوگیری از حمل و نقل برنج، تعرفه ۲۰ درصدی وضع کرده است، در مه سال گذشته نیز هند صادرات گندم را ممنوع کرد، اما این کشور صادرکننده عمده گندم نیست.

دلایل کاهش صادرات مواد غذایی داخلی است. دولت در بحبوحه ترس از کمبود برنج به دلیل اختلال در الگوی آب و هوایی ال نینو که ناشی از شرایط اقلیمی و موسمی است، با افزایش تورم مواد غذایی مبارزه می کند. این کشور در حال رسیدن به فصل جشن های پی در پی است که تقاضای غذا در آن افزایش می یابد، دولت مودی همچنین با انتخابات عمومی در سال آینده و انتخابات مجلس ایالتی در پنج ایالت در سال جاری روبه‌رو خواهد بود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha