۱۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۴:۳۱
کد خبرنگار: 998
کد خبر: 85218136
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رشد ۲۳ درصدی تشکیل تعاونی در خراسان جنوبی

بیرجند – ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۱۹۸ تعاونی در استان برای ایجاد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت اقتصادی تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه قبل آن رشد ۲۳ درصدی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا غلامرضا اشرفی روز شنبه در نشست شورای هماهنگی توسعه تعاون و آیین تجلیل از تعاونی های برتر خراسان جنوبی اظهار کرد: ۱۸ اتحادیه و یکهزار و ۴۵ تعاونی فعال در خراسان جنوبی داریم که ۱۱ هزار و ۷۸۸ فرصت شغلی توسط این تعاونی‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳ تعاونی جدید در استان تشکیل شده که این تعاونی‌ها ۵۲۱ فرصت شغلی ایجاد کردند.

وی درخصوص برنامه‌های آموزشی برای تعاونی‌های استان یادآور شد: تعاونی‌ها بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر ساعت از ابتدای سال جاری تاکنون آموزش دیده‌اند و توانمندی در حوزه کاری تعاونی‌ها در حال پیگیری است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی هم از رشد ۲۴۵ درصد اعتبارات مشاغل خانگی استان در ۲ سال گذشته نسبت به دو سال قبل‌تر خبرداد و گفت: خراسان جنوبی از استان‌های پیشتاز در اشتغالزایی کشور است.

اشرفی با اشاره به تحقق رتبه دوم خراسان جنوبی در تحقق اشتغال سال گذشته، بیان کرد: در بهار امسال نیز رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری را در استان کسب کردیم.

وی به کسب رتبه اول اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در مناسبت و روابط کار اشاره کرد و افزود: در زمینه سلامت اداری هم این اداره‌کل رتبه اول کشور را کسب کرد.

اجرای سند توسعه بخش تعاون با تعامل دستگاه‌های اجرایی استان

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم گفت: سند توسعه بخش تعاون با تعامل دستگاه‌های اجرایی استان در مرحله اجرا قرار می‌گیرد.

غلامحسین حسینی افزود: بر اساس قانون سهم تعاونی‌ها از اقتصاد ملی ۲۵ درصد است که تاکنون بر اساس آمار در بهترین حالت کمتر از ۱۰ درصد اتفاق افتاده است که باید برای رسیدن به چشم انداز سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد سند توسعه بخش تعاون به طور کامل اجرا شود.

وی با اشاره به این که سند توسعه بخش تعاون در سال ۹۲ تصویب و تا سال گذشته حتی یک نفر آن را مطالعه نکرده بود گفت: رئیس اتاق تعاون ایران در دیدار با رئیس جمهور این گلایه را مطرح کرد که دستور بازنگری داده شد و ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ دستور بازنگری این سند توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.

حسینی ادامه داد: در این سند ۸۰ وظیفه برای دستگاه‌های اجرایی متفاوت تعریف شده که در شورای هماهنگی توسعه تعاون با ریاست استاندار باید این وظایف ابلاغ شود.

وی با تاکید بر تعامل دستگاه‌های اجرایی برای اجرای سند توسعه تعاون افزود: سند توسعه تعاون یک سری اهداف و راهبردها دارد که آموزش و ترویج فرهنگ تعاون در کشور، بهبود مستمر محیط کسب و کار در بخش تعاون و بهبود وضع زندگی، رفاه و توسعه عدالت اجتماعی جزو اهداف است.

وی افزایش سطح اشتغال مولد در بخش تعاون به ۲۰ درصد از کل اشتغال کشور و جذب ۴۵ درصد از سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در کل کشور در بخش تعاون و جذب حداقل ۱۵ درصد از حجم نقدینگی کشور در طرح (پروژه) های بومی و ملی تعاونی و افزایش سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی منهای ارزش افزوده بخش نفت را از دیگر اهداف سند توسعه طی چشم انداز ۱۰ سال بیان کرد.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی ادامه داد: اثربخشی نقش حاکمیتی با کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور تصدی‌گری به بخش غیردولتی با اولویت بخش تعاون در راستای اجرای قانون سیاست‌ های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی از دیگر اهداف است.

وی همچنین با اشاره به این که امسال ۱۴ تعاونی به عنوان برتر استانی معرفی شدند افزود: از این تعداد فقط پنج تعاونی در مرکز پذیرفته شده که نشان دهنده این است که باید تعاونی‌های استان از سمت سنتی خارج و به سمت اقتصاد روز پیش روند تا شاهد شکوفایی بیشتر آن‌ها در کشور داشته باشیم.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha