۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۹:۲۸
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85192511
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تسهیلات، مطالبه اصلی تولیدکنندگان کردستانی از مسئولان +فیلم

سنندج- ایرنا- سخت گیری در پرداخت تسهیلات در کنار قطعی برق، ۲ مشکل اصلی تولید کنندگان استان کردستان است مشکلاتی که مدیران اقتصادی استان در بازدید از واحدهای تولیدی سنندج با هدف حمایت از تولید، وعده حل آنها را دادند.

به گزارش ایرنا، رونق تولید یکی از عوامل موثر در رشد و توسعه اقتصادی هر جامعه ای به شمار می رود و رمز اصلی دستیابی به توسعه اقتصادی هم فراهم کردن زیرساخت های مناسب رشد و تقویت تولیدات داخلی است.

دولت با ایجاد شهرک های صنعتی، زیرساخت های لازم برای تجمع واحدهای تولیدی در یک مکان مشخص را فراهم کرده است و اینگونه دسترسی این واحدها به خدمات و بازار تا حدی تسهیل شده است.

هرچند به دلایل متعددی هم چون جانمایی نامناسب و توسعه شهری برخی از شهرک های صنعتی نه تنها در کردستان بلکه در کل کشور با مشکلات متعددی مواجه اند ولی با این وجود هنوز هم واحدهای تولیدی در آنها مشغول تولید هستند.

در سال «رشد تولید و مهار تورم» نهضت احیای واحدهای راکد در کردستان هم شکل گرفته است و در این راستا مسئولان استان عزم خود را جزم کردند تا افزون بر تشکیل جلسات بررسی مسائل پیش روی تولید، از نزدیک هم در جریان مشکلات واحدهای تولیدی قرار گیرند.

دوشنبه هر هفته قرار شده مسئولان مرتبط با حوزه تولید به همراه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان از چند واحد تولیدی در استان بازدید کنند.

شروع این برنامه با بازدید از پنج واحد تولیدی در شهرک صنعتی شماره یک سنندج زده شد و در نخستین گام مسئولان از واحد تعطیل شده بستنی عسل کردستان بازدید کردند واحدی که چندین سال است به دلیل مشکلات مالی غیرفعال است.

در ارتباط با واحد تعطیل شده بستنی عسل بیشتر بخوانید:
کام تلخ بستنی کردستان شیرین می شود؟
تلاش دولت برای احیای یک زنجیره تولیدی در کردستان
احیا واحد تولیدی بستنی عسل سنندج در انتظار همت مسئولان

نبود تسهیلات مشکل اصلی تولید در کردستان، وعده مسئولان برای حل مشکل +فیلم

گره مشکل واحد تولید بستنی عسل در استان باز نشد و به همین دلیل با پیگیری مسئولان استان به کارگروه هایی در سطح ملی ارجاع داده شد و حال خبرهای نویدبخشی از نتیجه بخش بودن این اقدامات از سوی مسئولان و مدیرعامل این شرکت اعلام شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در این ارتباط اظهار کرد: تاکنون چند مرتبه مشکل این واحد در کارگروه ملی رفع موانع تولید مطرح شده است و در آخرین جلسه و بررسی انجام شده اعطای تسهیلاتی به مبلغ ۱۶۵ میلیارد تومان برای آن مصوب شد.

بختیار خلیقی بیان کرد: ۶۵ میلیارد تومان سرمایه ثابت برای خرید دام در واحد گاوداری زیرمجموعه این شرکت تولیدی و ۱۰۰ میلیارد تومان هم برای سرمایه در گردش آن به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: گاوداری این مجموعه به تملک بانک سپه درآمده بود که این مسئله با رایزنی و پیگیری های انجام شده حل و فصل شده و قرار است با اعطای تسهیلات مذکور بار دیگر فعال شود.

مدیرعامل مجموعه تولیدی بستنی عسل کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه با تعطیلی این واحد ۱۷۷ نفر از کار بیکار شدند، اظهار کرد: یک ماه پیش از سوی بانک مرکزی پرداخت مبلغ مصوب برای راه اندازی مجددا این واحد به استان ابلاغ شده است.

سید جمال ساعدی بیان کرد: اگر هفته جاری این مبلغ پرداخت شود تا هفته دولت سال جاری هم گاوداری و هم بستنی عسل شروع به کار خواهد کرد و ۱۷۷ نفر هم در آن مشغول به کار می شوند.

تولید ژل جداکننده سرم خون توسط واحد دانش بنیان

نبود تسهیلات مشکل اصلی تولید در کردستان، وعده مسئولان برای حل مشکل +فیلم

افزون بر واحدهای راکد ونیمه فعال، واحدهای دانش بنیانی هم در شهرک صنعتی شماره یک سنندج مستقر هستند که با بهره مندی از دانش و علم روز موفق به فعالیت دانش بنیانی شدند و آنچه آنها تولید می کنند محصول اولیه ای برای واحدهای تولیدی در استان های بزرگی هم چون تهران شده است.

واحد دانش دارو ماد، دیگر واحدی بود که مسئولان استان از آن بازدید کردند و حاضران در این بازدید از اینکه چنین واحدی با این ظرفیت و توان تخصصی در سنندج مستقر است ابراز خرسندی کردند مدیران هم وعده حمایت بیش از پیش از این واحد را دادند.

واحد بنیان دانش دارو ماد تولیدکننده لوله های خون گیری و ژل جداکننده سرم خون است واحدی که چهار سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و ۲ سالی است که محصولات آن وارد بازار شده است.

مسئول فنی و عضو هیات مدیره شرکت بنیان دانش دارو ماد بیان کرد: درخواست ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات کردیم ولی متاسفانه به دلیل سخت گیری هایی که بانک عامل در زمینه وثیقه داشتند موفق به دریافت این میزان وام نشده ایم.

سید عادل صمدی ولید بیان کرد: ژل جدا کنند سرم خون جزو مواد وارداتی بود که از چین وارد می شد ولی اکنون ما موفق به تولید و بی نیازی کشورمان به خارج از کشور شدیم.

قطعی ۲ روزه برق در هفته سد راه رونق تولید

از دیگر واحدهایی که مورد بازدید مسئولان استان قرار گرفت واحد چاپ و بسته بندی کاروان بود که مدیر این واحد از قطعی برق در ۲ روز از هفته ابراز نارضایتی کرد.

تیمور منبری با اشاره به اینکه ۱۳ نفر به طور مستقیم در این واحد مشغول به کار هستند، افزود: قطعی برق آسیب زیادی به فعالیت واحدهای تولیدی وارد کرده است و باعث شده بیشتر واحدها با کمتر از ظرفیت خود کار کنند.

وی با بیان اینکه این واحد ظرفیت تولید ۸۰۰ تن در سال را دارد، اضافه کرد: در حال حاضر برای ادامه فعالیت این واحد نیاز به تسهیلات داریم ولی متاسفانه هیچ حمایتی از ما نمی شود.

منبری یادآور شد: برای ما تولیدکنندگان جای بسی خوشحالی است که مسئولان فرصتی را ایجاد می کنند که بتوانیم حرف ها و دغدغه هایمان را بیان کنیم و انتظار داریم این رویه همچنان ادامه داشته باشد و به وعده هایی که می دهند عمل کنند.

نهضت احیای واحدهای راکد در کردستان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان هم در این بازدید با تاکید براینکه با تمام توان در راستای اجرای نهضت احیای واحدهای راکد در استان فعالیت می کنیم، اظهار کرد: به واحدهای تولیدی استان قول می دهیم همه تلاش خود را برای رونق و حمایت از آنها بکار بگیریم.

علی نوری در ارتباط با مشکل قطعی برق واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان هم گفت: پیشنهاد می شود روزهای آخر هفته را به قطعی برق واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی استان اختصاص دهند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان ادامه داد: نیاز به اتخاذ تصمیم کارشناسی در خصوص وضعیت قطعی برق واحدهای تولیدی داریم که در اولین فرصت با شرکت توزیع نیروی برق استان در این رابطه جلسه ای تشکیل خواهیم داد.

نوری یادآور شد: برای توسعه واحد دانش بنیانی که در زمینه تولید لوله های خون گیری فعالیت دارد افزون بر اعطای تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه اقدام به جذب و معرفی سرمایه گذار به این واحد خواهیم کرد.

وی بیان کرد: صاحبان واحدهای تولیدی هم باید برای رفع مشکلات خود جدیت بیشتری داشته باشند و پیگیر حل آن شوند و بی شک مدیران هم برای حمایت از آنها از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

مشکل بیشتر واحدهای مستقر در این شهرک صنعتی وام و سختگیری های بانک ها برای اعطای آن، قطعی برق و مشکلات سد راه تامین مواد اولیه بود که این مسائل منجر شده بود با کمتر از ظرفیت اسمی فعالیت داشته باشند.

۳۰ مصوبه برای راه اندازی شهرک صنعتی در استان

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم با بیان اینکه ۳۰ مصوبه ایجاد شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در استان داریم، اظهار کرد: از این تعداد تاکنون ۱۲ شهرک، هفت ناحیه و یک منطقه ویژه اقتصادی در استان ایجاد شده و هم اکنون واحدهای تولیدی در آن مستقر و مشغول به فعالیت هستند.

حمید رضا امانی با بیان اینکه یک هزار و ۵۶۰ قرار داد در حوزه شهرک های صنعتی استان منعقد شده است، افزود: از مجموع قراردادهای منعقد شده ۷۶۰ قرارداد به مرحله بهره‌برداری رسیده است و از این تعداد ۳۶۰ واحد راکد هستند که یکی از برنامه های این شرکت، احیای این واحدها است.

شرکت شهرک های صنعتی کردستان یکی از خدماتی که به واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی ارائه می دهد مربوط به عارضه یابی واحدهای مشکل دار از طریق کلینیک کسب و کار است در این کلینیک مشاورانی فعالیت می کنند که صاحبان واحدهای تولیدی با مراجعه به آنها می توانند از مشاوره و راهنمایی های لازم برای بهبود وضعیت تولید خود بهره مند شوند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان یادآور شد: تعدادی از واحدهای تولیدی در قالب طرح های پژوهشی به مشاوره و بازاریابی نیاز دارند که این مهم از طریق کلینک کسب و کار و مرکز فناوری مستقر در شهرک صنعتی سنندج قابل انجام است.

امانی اظهار کرد: حمایت از دانش بنیان کردن واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی از دیگر برنامه های ما است که باید از این ظرفیت برای رونق تولید و فعالیت در این شهرک ها نهایت استفاده را کرد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha