عرصه‌های جنگلی زاگرس به سمت علفزارشدن در حال پیشروی است

کرمانشاه- ایرنا- رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: متاسفانه اکنون عرصه‌های زاگرس تک گونه‌ای شده و به دلایل مختلف این جنگل به سمت علفزارشدن در حال پیشروی است و این مساله صدمات بسیار زیادی به مردم منطقه وارد کرده و باعث مهاجرت آنها می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «عباسعلی نوبخت» عصر سه‌شنبه در گردهمایی مدیران کل منابع طبیعی و روسای مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی منطقه ۲ کشور در هتل پارسیان کرمانشاه افزود: در کشور ۱۴ میلیون هکتار نقاط بحرانی برای ریزگرد وجود دارد که زاگرس به عنوان یک سد در مقابله با ریزگردهایی که از کشورهای همسایه وارد می‌شود عمل می کند.
وی عنوان کرد: در سال هر یک هکتار از جنگل‌های زاگرس نزدیک به ۱۶۷ تن گرد و غبار را جذب و هر هکتار از آن اکسیژن موردنیاز برای ۱۰ نفر را تولید می‌کند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: زاگرس ۴۰ درصد آب ایران را در خود جای داده و سالانه از هر یکهکتار جنگل آن قابلیت ذخیره هزار متر مکعب آب را در خود دارد. باتوجه به وسعت جنگل‌های زاگرس سالانه ۶ میلیارد مترمکعب آب را در خود ذخیره می‌کند.
وی اضافه کرد: در صورتی که بزرگترین سد کشور حدود سه میلیارد متر مکعب آب بعد از چند سال را پشت خود ذخیره کرده که بخش اعظم آن تبخیر می‌شود اما آب ذخیره شده در جنگل‌های زاگرس به صورت تدریجی از آن خارج می‌شود.

نوبخت همچنین گفت: از ۶ میلیون هکتار وسعت جنگل‌های زاگرس حدود ۲ میلیون هکتار آن در حال شخم زدن است و این کار باعث کاهش رطوبت زمین و موجب کاهش تجدید حیات طبیعی می‌شود و فرسایش خاک از دیگر پیامدهای آن است.

وی اظهار داشت: برای مقابله با آفات محصولاتی که در همین زمین‌ها کشت می‌شود از سموم شیمیایی استفاده شود که شکارگرهای طبیعی را از بین می‌برد و علاوه بر آن آفت جوانه خوار و برگخوار بلوط را به طبیعت تحمیل می‌کند.

عرصه‌های جنگلی زاگرس به سمت علفزارشدن در حال پیشروی است

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: باید به درستی با این مشکلات مقابله کرد و برای این کار باید سه قوه با کمک مردم به کمک سازمان منابع طبیعی بیایند.

وی عنوان کرد: ، انتظار ما از دستگاه قضایی استان‌های زاگرس‌نشین جلوگیری از آسیب رساندن به جنگل‌های زاگرس است.

نوبخت گفت: دستگاه قضایی کرمانشاه به عنوان یک استان تاریخی و متمدن می‌تواند برای احیای جنگل‌های زاگرس هرکسی که در عرصه‌های منابع طبیعی جرمی را مرتکب شد، رفع جرم آن ترمیم آن عرصه‌ها باشد.

وی در ادامه مقابله با پدیده بیابان زایی در سطح سه میلیون هکتار، احیای ۵۰ میلیون هکتار مراتع کم تراکم در طول پنج سال، طرح مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال را از جمله اقدامات مهم انجام شده سازمان منابع طبیعی عنوان کرد.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: اگر می‌خواهیم به هدف مطلوب یعنی حفظ منابع طبیعی برسیم باید به تعبیری پوست اندازی کرده و از ظرفیت‌هایی مثل توانمندی‌های زنان که در بسیاری از امور پیشرو هستند جدی بگیریم و خرد جمعی را پشتوانه اقدامات خود قرار دهیم.
وی گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال، زنان نقش و جایگاهی ویژه در تهیه بذر و تولید نهال دارند که این نقش ستودنی است.
نوبخت همچنین یادآور شد: در برخی استان‌ها از جمله لرستان، قزوین و هرمزگان نقش زنان در تولید نهال و تهیه و جمع آوری بذر جالب توجه است و دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی باید زمینه حضور زنان فعال در این حوزه را در صدا و سیما فراهم کند تا نقش زنان در جامعه الگوسازی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در باره اهمیت آموزش زنان گفت: اگر یک مرد آموزش ببیند همان فرد آموزش دیده است ولی اگر یک زن آموزش ببیند به طور قطع یک خانواده را آموزش خواهد داد.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: براساس گزارش دبیرخانه ستاد ۲۴۰ میلیون نهال توسط بخش دولتی و غیردولتی تولید شده و گروه فنی منابع طبیعی به دنبال راستی آزمایی آن است تا اطلاعات و آماری که به جامعه و افکار عمومی ارسال داده می‌شود از صحت و سقم برخوردار باشد.
در پایان این گردهمایی از پوستر نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه زاگرس رونمایی شد.

عرصه‌های جنگلی زاگرس به سمت علفزارشدن در حال پیشروی است

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha