جشن سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) در بارگاه قدسی سیده رقیه (س)+ فیلم

دمشق - ایرنا - مراسم جشن و سرور سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) خواهر گرامی هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام رضا (ع)، این بانوی با کرامت در بارگاه قدسی حضرت سیده رقیه (س) با حضور جمعی از شیعیان و ایرانیان مقیم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از بارگاه ملکوتی حضرت رقیه (س) ، در شب ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت با حضور در این جایگاه قدسی ضمن ابراز ارادت به خاندان ولایت و امامت سالروز ولادت این بانوی با کرامت و خواهر گرامی حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام را جشن گرفته و روز دختر را گرامی داشتند.

حضرت فاطمه معصومه (ع) در اوّلین روز ماه ذی القعده سال ۱۷۳ هـ ق، ۲۵ سال بعد از تولد حضرت امام رضا (ع) در شهر مدینه منوّره چشم به جهان گشود.از میان فرزندان بزرگوار حضرت امام موسی بن جعفر(ع)، دو فرزند ایشان یعنی حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) و حضرت فاطمه کبری (ع) ملقّب به معصومه، از ویژگی های خاص برخوردار بوده اند تا ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.

جشن سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) در بارگاه قدسی سیده رقیه (س)+ فیلم

آن حضرت به همراه امام رضا (ع) هر دو در دامان پاک یک مادر بزرگوار به نام حضرت نجمه خاتون (س) که از مهاجران مغرب بود، رشد و پرورش یافته اند. این در حالی است که پدر بزرگوارشان پیوسته در زندان هارون الرشید بسر می بردند و سرانجام در همان زندان، هنگامی که حضرت معصومه (س) در سن ده سالگی بود، به شهادت رسیدند و از آن زمان به بعد حضرت معصومه (س) تحت مراقبت برادرش امام رضا (ع) قرار گرفت.حضرت معصومه (س)، معصوم به معنایی که در مورد پیامبران و امامان به کار می رود نبوده، امّا ایشان دارای طهارت روح و کمالات معنوی بالایی بودند، به گونه ای که به زائرانش وعده بهشت داده شده است.

جشن سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) در بارگاه قدسی سیده رقیه (س)+ فیلم

این مراسم معنوی در آستانه دهه کرامت با اقامه نماز مغرب عشا و با حضور جمع کثیری از ایرانیان مقیم کارگزاران کشورمان و اعضای سفارت به همراه خانواده ها در کنار جمعی از شیعیان و زائران و مجاوران حرم آغاز شد .

سخنران این مراسم حجت الاسلام حاج آقا علیجانی پور با ذکر مناقب و فضائل حضرت فاطمه معصومه (س) این بانوی مومنه گفت: ولی نعمت ما علی ابن موسی الرضا (ع) سفارش اکیدی بر زیارت مزار خواهر گرامی اشان داشتند و شیعیان را به زیارت قبر مطهر آن بانوی با کرامت سفارش نمودند.

وی این روز را به همه دختران سرزمین ایران اسلامی و بویژه پدران تبریک وتهنیت گفت.

اطلاق «معصومه» بر فاطمه دختر موسی بن جعفر (ع)
نام حضرت معصومه، فاطمه است. در کتاب های روایی و تاریخی نیز، از آن حضرت با عنوان فاطمه بنت موسی بن جعفر (ع) یاد شده است، امّا صدها سال است که آن حضرت با این لقب مشهور هستند، و این لقب نزد ایرانیان تبدیل به اسم برای ایشان شده است. حضرت معصومه (س)، معصوم به معنایی که در مورد پیامبران و امامان به کار می رود نبوده، امّا ایشان دارای طهارت روح و کمالات معنوی بالایی بودند، به گونه ای که به زائرانش وعده بهشت داده شده است.

لازم به ذکر است که عصمت امر نسبی است. با توجه به روایاتی که در شأن و منزلت حضرت معصومه وارد شده است، می توان مرتبه ای از عصمت (نه در حد ائمه) برای ایشان قائل شد. این مسئله در حق چنین بانویی بعید به نظر نمی رسد؛ چرا که این حد از عصمت به معنای دوری از گناه در زندگی عالمان بزرگ نیز فراوان مشاهده می شود.

ورود حضرت معصومه (س) به قم

حضرت معصومه یک سال بعد از هجرت تبعید گونه حضرت رضا (ع) به مرو، در سال ۲۰۱ هجری قمری، به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت، به همراه عده ای از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلی مورد استقبال مردم واقع می شد. در شهر ساوه عده ای از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه کاروان آنان را گرفته و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتی بنابر نقلی حضرت (س) معصومه را نیز مسموم کردند.

به هر حال، یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را نمود. حدوداً در روز ۲۳ ربیع الاول سال ۲۰۱ هجری قمری حضرت وارد شهر مقدس قم شدند. و در محلی که امروز «میدان میر» نامیده می شود در منزل «موسی بن خزرج» فرود آمدند و افتخار میزبانی حضرت نصیب او شد.

آن بزرگوار به مدت ۱۷ روز در این شهر زندگی کرد. محل زندگی و عبادت آن حضرت در مدرسه ستیه به نام «بیت النور» بود که هم اکنون محل زیارت ارادت مندان آن حضرت است.

در ادامه و در مراسم پایانی بزرگداشت بانو حضرت معصومه (س) مداح اهل بیت باذکر اشعار و سرودهای مذهبی و شاد ضمن بزرگداشت روز دختر فضای معنوی و طرب انگیزی در جوار مرقد ریحانه الحسین (ع) حضرت رقیه دخت گرامی حضرت سیدالشهدا امام حسین علیه السلام برپا کرد.

جشن سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) در بارگاه قدسی سیده رقیه (س)+ فیلم

در شهر دمشق بارگاهی به رقیه منسوب است این دومین زیارتگاه شیعیان بعد از حرم عمه سادات حضرت زینب (س) در این شهر است. گفته می‌شود این زیارتگاه در مکانی به نام باب الفرادیس که رقیه خانم(س) دخت گرامی حضرت امام حسین (ع) از دنیا رفته است، بنا شده است. آستانه حضرت رقیه ساختمانی بزرگ دارد که آمیخته‌ای از هنر و معماری ایرانی و اسلامی است.

در زینبیه دمشق هم شیعیان با حضور در بارگاه ملکوتی عمه سادات حضرت زینب کبری (س) این روز عزیز را گرامی داشتند.

دختر چه دختری، ز همه دختران سَر است،چشم و چراغ خانه ی موسی بن جعفر است.

خجسته میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت مبارک باد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha