۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۴۶
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85100410
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۸ هکتار از  زمین های کشاورزی گناباد زیر کشت گل محمدی رفت

گناباد-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: ۴۸ هکتار از زمین های کشاورزی و باغ های این شهرستان طی سالجاری زیر کشت گل محمدی رفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا رمضانعلی قاسمی روز چهارشنبه طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: برداشت گل محمدی از سطح ۴۶ هکتار در شهرستان گناباد از ۲۵ فروردین ماه سالجاری آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه می یابد، پیش بینی می شود ۱۱۵ تن گل محمدی در این شهرستان برداشت شود.
وی ادامه داد: از مجموع ۴۸ هکتار از اراضی کشاورزی و باغهای این شهرستان که زیر کشت گل محمدی قرار دارد ۴۶ هکتار، بارور و قابل برداشت و ۲ هکتار به صورت نهال است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد ارقام گل محمدی موجود در این شهرستان را رقم‌های مخصوص گلاب گیری ذکر کرد و گفت: متوسط عملکرد تولید برگ گل محمدی در هر هکتار در این شهرستان ۲ تن و ۵۰۰ کیلو گرم است.

وی اضافه کرد: ۹۰ درصد گل محمدی برداشت شده گناباد در صنعت گلابگیری استفاده و باقی مانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

قاسمی گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی گناباد و به خصوص بخش کاخک از توابع این شهرستان در تولید گل محمدی که در منطقه بی‌نظیر است، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا می باشد که این ویژگی مهم افزون بر تاثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد می‌شود.

توسعه باغات گل محمدی در دستور کار است
رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد هم گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه توسعه باغات گل محمدی شهرستان در دستور کار قرار دارد.

علی موذنی با اشاره به اینکه در زمان حاضر ۶۰ بهره بردار در شهرستان گناباد به کشت گل محمدی مشغولند، افزود: اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم آبی شهرستان در دستور کار جهادکشاورزی قرار گرفته و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌آب طلب و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی در کشاورزی شهرستان است.
وی ضمن تاکید بر توسعه کشت گل‌محمدی در اراضی این شهرستان، بیان کرد: گل محمدی یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق این شهرستان را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در شهرستان مقرون به صرفه نیست .
وی با اشاره به پیش بینی افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد در سالجاری نسبت به پارسال گفت: گل محمدی برداشت شده از سطح باغات این شهرستان توسط ۱۲ کارگاه سنتی فرآوری می شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روز کار مشغول به کار می باشند هستند.
رییس تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید، اظهار کرد: رویکرد این مدیریت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است .

گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.

۱۴ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

این شهرستان متشکل از ۲ بخش "مرکزی و کاخک" است و چهار شهر "گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک" و ۱۰۶ روستا دارد و ۳۴ هزار نفر از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha