۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۱:۰۲
کد خبرنگار: 2154
کد خبر: 84961963
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عربستان...ملتی گرفتار فساد و استبداد آل سعود

۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۱:۰۲
کد خبر: 84961963
عربستان...ملتی گرفتار فساد و استبداد آل سعود

تهران – ایرنا - نبود نظارت و بازخواست پارلمانی و مردمی در عربستان منجر به ناکارآمدی، سوء مدیریت و فساد گسترده ای شده که مردم این کشور سالها است با آن دست و پنجه نرم می کنند و تکرار دوباره سیل ویرانگر اخیر شهر جده آخرین نمونه بارز آن به شمار می رود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شهر جده در ۲۴ نوامبر گذشته (پنجشنبه ۳ آذر) یک روز مانده به سیزدهمین سالروز فاجعه سیل های جده در سال ۲۰۰۹ بار دیگر شاهد فاجعه سیلاب جدیدی بود که از نظر خطرناک بودن دست کمی از سیل های قبلی نداشت.

به دنبال جاری شدن این سیل، فضایی از ترس و وحشت و نگرانی مردم این شهر را فراگرفت و به گفته رسانه های گروهی رسمی سعودی، این فاجعه تلفات سنگین جانی نداشت اما به شدت به املاک و دارایی های شخصی مردم آسیب رساند و تصاویر هولناک آن به طور گسترده در شبکه های اجتماعی بازنشر شد.

در پی وقوع سیل گسترده در سال ۲۰۰۹ میلادی، دولت سعودی در آن زمان از پروژه احداث تاسیسات زیربنایی با بودجه ای هنگفت برای مقابله با آن خبر داد اما به مرور رسانه ها فاش کردند که این بودجه در میان فساد شاهزادگان سعودی حیف و میل شد و عملا دستاوردی به همراه نداشت و نتیجه آن نیز وقوع دوباره سیلاب در شهر جده شد.

به نوشته سایت سعودی لیکس، کاربران عربستانی در شبکه های اجتماعی تصاویر فاجعه آمیزی از سیل اخیر جده منتشر کرده و خشم و نارضایتی خود را از فساد و ناکارآمدی حکومت سعودی با وجود ثروت و امکانات گسترده ابراز داشتند.

عربستان.. ملتی گرفتار فساد و استبداد

این سایت افزود: خشم مردمی از وعده های توخالی و تکراری مبنی بر انجام اصلاحات و بازخواست عوامل این بحران در توئیتر خود را به طور گسترده نشان داد. فاجعه شکل گرفته در سوم آذر در جده نیازمند یک راه حل سریع، ریشه ای و فراگیر است. رژیم سعودی برای فروکش کردن خشم مردم سالیان متمادی است که به آنها وعده های پوچ و توخالی می دهد؛ در حالی که واقعیت آن است که سرکوب شاید بتواند خشم متراکم شده را به تاخیر اندازد اما نمی تواند مانع از وقوع آن شود. آنچه که در جده روی داد یک حادثه تصادفی و گذرا نیست بلکه جزئی از فجایع نشات گرفته از فساد و ضعف تاسیسات زیربنایی و سهل انگاری مسئولانی است که باید در خدمت مردم و حمایت از حقوق و آزادی های آنها باشند. اما نبود حاکمیت نظارت و بازخواست مردمی و حاکمیت مطلق حکمرانان در عربستان باعث شده تا هر طور بخواهند ثروت کشور را به یغما ببرند و با وعده های دروغین و طرح های خیال پردازانه خود، مردم را خام کنند زیرا در عربستان نهادی برای بازخواست حکمرانان خاندان سعودی و پیگیری وعده های داده شده از سوی آنها وجود ندارد.

عربستان.. ملتی گرفتار فساد و استبداد

بدیهی است اصل و اساس همه این فجایع، فاجعه فساد سیاسی و سلطنت مطلق و نبود مکانیزم های نمایندگی مردمی (پارلمان منتخب و سازمان های مردم نهاد مستقل) و نبود آزادی بیان و مطبوعات و رسانه و سرکوب هرگونه نقطه نظر مخالف و یا منتقد رویکرد حاکمیت است.

‎ فاجعه سیل های جده یکی از نتایج سرکوب و ساختار مستبد فاسد حاکم بر عربستان است و ادامه چنین حاکمیتی بدون بازنگری در آن لزوما به معنای ادامه یافتن نتایج فاجعه باری همچون جاری شدن سیل است که متاسفانه احتمال تکرار آن بسیار بالا است.۸۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha