۲۹ مهر ۱۴۰۱، ۹:۳۰
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84918214
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ۳۰۷ هزار هکتار از عرصه‌های منابع ملی گلستان در خطر بیابان‌شدن قرار دارد

گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ۳۰۷ هزار هکتار از عرصه‌های منابع ملی استان در خطر بیابانی شدن است که برای مقابله با بیابانزایی و احیای مراتع، برنامه سه ساله با ۸۴۳ میلیارد ریال نیاز اعتباری تدوین شد.

تاج‌قلی فرهنگ‌دوست روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: اعتبار مورد نیاز اجرای این برنامه در سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ باید از محل منابع ملی و استانی تامین شود.

وی افزود: تولید چهار میلیون اصله نهال مرتعی و بیابانی، مدیریت هرزآب در وسعت  سه هزار و ۶۰۰ هکتار، بوته‌کاری در پنج هزار و ۱۰۰ هکتار، مراقبت و نگهداری سنواتی مراتع بوته‌کاری شده در ۶ هزار هکتار، تامین آب شرب دام با ۳۰۰ دستگاه آبشخور و ساماندهی چرای دام در ۲۷۸ هزار هکتار از مراتع با همکاری شرکت تعاونی‌های مرتع‌داری در این برنامه سه‌ ساله اجرا خواهد شد.

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: از محل اعتبارات سفر سال گذشته رییس جمهور به استان ۵۰ میلیارد ریال برای مقابله با بیابانزایی تخصیص یافت که برای تولید ۶۰۰ هزار اصله نهال، عملیات بوته کاری در ۴۰۰ هکتار، عملیات مدیریت روان‌آب به همراه بذر پاشی در ۳۲۰ هکتار هزینه می‌شود.

فرهنگ‌دوست ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین وسعت مناطق در معرض بیابان‌شدن گلستان مربوط به نوار شمالی گنبدکاووس است، از محل اعتبارات سفر رییس جمهور از منابع کمک‌های وزارت نفت امسال قرار است ۵۰ میلیارد ریال اختصاص یابد که همگی آن در این شهرستان هزینه خواهد شد.

به گفته وی، شهرستان گنبدکاووس ۳۴۱ هزار هکتار مرتع دارد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن معادل ۵۸ درصد در معرض بیابان‌شدن است.

وی بیان کرد: مدیریت هرزآب همراه با بوته‌کاری و بذر پاشی در ۳۰۰ هکتار، بوته‌کاری ۲۷۰ هکتار، تامین ۲۵ دستگاه آبگرمکن خورشیدی ۱۵۰ لیتری و ۱۳۰ پنل خورشیدی ۱۰۰ واتی از جمله برنامه‌های اجرایی پیش بینی شده در مراتع و عرصه‌های بیابانی گنبدکاووس از محل اعتبارات تخصیصی وزارت نفت است.

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ۳۰۷ هزار هکتار از عرصه‌های منابع ملی این استان به‌ویژه در نواحی شمالی آن در معرض بیابانی شدن قرار دارد که از این مقدار ۱۳۰ هزار هکتار آن تحت تاثیر فرسایش بادی است.

فرهنگ دوست افزود: از مجموع ۱۳۰ هزار هکتار منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی در گلستان ۱۳ هزار هکتار با شدت زیاد، ۹۶ هزار هکتار با شدت متوسط و ۲۱ هزار هکتار با شدت کم درگیر خیزش غبار و ریزگردها هستند.

گلستان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که حدود یک سوم آن واقع در مناطق شمالی استان به‌ویژه در شهرستان‌های "آق قلا، گمیشان و گنبدکاووس" در معرض بیابانی شدن است که برای جلوگیری از پیامدهای ریزگردها که آثار آن حتی تا شهرهای گرگان و گنبدکاووس نیز رسیده باید تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

ریزگردها در گلستان ۲ منشا داخلی و خارجی دارند که عمده دلایل داخلی آن "تخریب مراتع و تبدیل آن به اراضی زراعی، کشت در اراضی زراعی کم بازده، خشک شدن تالاب‌ها و چرای بیش از حد دام در مراتع" و عمده دلایل خارجی آن که بیشترین سهم را دارند، وجود صحرای "قره قوم" کشور ترکمنستان و ورود گردو غبار از برخی استان‌های همجوار (سمنان و خراسان شمالی) است.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha