منتقد سینما: محمد رحمانیان در عرصه درام‌نویسی یکی از بهترین‌هاست/ «شبکه مخفی زنان» نگاه متفاوتی دارد

تهران- ایرنا- منتقد سینما گفت: فیلمنامه‌نویس «شبکه مخفی زنان» در عرصه درام‌نویسی یکی از بهترین‌هاست و من این سریال را به دلیل حضور محمد رحمانیان و افشین هاشمی به عنوان نویسنده و کارگردان دنبال می‌کنم.

احمد طالبی‌نژاد، منتقد پیشکسوت سینما در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، درباره کیفیت محتوایی و ساختاری سریال شبکه مخفی زنان اظهار داشت: اساسا سریال‌بین نیستم و وقت و حوصله‌اش را ندارم. ولی این سریال را به دلیل حضور محمد رحمانیان و افشین هاشمی به عنوان نویسنده و کارگردان دنبال کردم. با محمد رحمانیان دوستی دیرینه ای داشته و دارم. در دهه ۶۰ همکاری‌هایی داشتیم و او برای من در عرصه درام نویسی یکی از بهترین‌هاست.

وی افزود: موضوع سریال شبکه مخفی زنان گرچه در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی می گذرد، ولی به هر زمانی می تواند مطابقت داشته باشد.

طالبی‌نژاد با بیان این که سریال اخلاقیات متظاهرانه و ریاکاری را نشان می‌دهد تاکید کرد: شخصیت اصلی سریال آقای زنبورکچی مرد معتبری است؛ ولی به صورت پنهانی سه همسر دارد و مراقب است که کسی این موضوع را متوجه نشود.

وی افزود: در سریال شبکه مخفی زنان نگاه متفاوتی وجود دارد. این سریال از حضور زنان حرف می زند و اولین تلاش هایی که آنها برای بازیابی هویت‌شان در این سرزمین انجام دادند را نشان می‌دهد. شخصیت پروین اعتصامی گرچه حضور اندکی از جهت کمی دارد ولی از نظر کیفی حضورش مهم و موثر است.

منتقد سینما: محمد رحمانیان در عرصه درام‌نویسی یکی از بهترین‌هاست/ «شبکه مخفی زنان» نگاه متفاوتی دارد

از تصویربرداری زرین‌دست غافل نشویم

طالبی‌نژاد بازی همه بازیگران سریال را خوب توصیف کرد و گفت: من بازی سیامک انصاری را به عنوان یک شخصیت محوری خیلی بیشتر پسندیدم. مهدی هاشمی می‌توانست موقعیت بهتری در داستان داشته باشد. ولی کمی تا قسمتی به حاشیه برده شده است. معتقدم از تصویربرداری زرین دست در این سریال نباید غافل شویم. در سینما هر فیلم خوبی که شاهد بوده ایم، فیلمبردارش آقای زرین دست بوده است. او فیلم‌های درجه یکی را فیلمبرداری کرده است. زرین دست سال‌ها از تلویزیون دور بوده؛ اما در شبکه مخفی زنان می‌بینیم که به لحاظ نورپردازی و انتخاب زوایا کارش بسیار ارزشمند است.

چاه نفت و معدن طلای سریال سازان

وی با اشاره به ساخت چندین سریال در مقطع تاریخی دوران قاجار بیان کرد: الان کمتر در سینما و تلویزیون از عشق حرف زده می شود، به همین دلیل کارگردان‌ها در مورد این مقوله سراغ دوران قاجار می‌روند. در شهرزاد و جیران مقوله عشق و دلدادگی زمینی مطرح می شود و این اتفاق در داستان‌های امروزی امکان پذیر نیست. اگر عشق در جامعه جریان داشت شاهد بسیاری از پلشتی‌ها و فسادها و نابخردی‌ها نبودیم. نجیب محفوظ نویسنده مصری برنده جایزه نوبل در حاشیه رمان گدا نوشته است چه دشوار است عمری بدون عشق زیستن. اگر عشق جریان طبیعی اش را در جامعه ما طی می کرد آمار اعتیاد و خلافکاری کمتر می‌شد.

این منتقد سینما افزود: عشق وظیفه اش این است که روح انسان را تلطیف کند و آرامش بدهد. ما این همه داستان منظوم و منثور عاشقانه مثل شیرین و فرهاد و خسرو و شیرین داریم. این ها هیچ وقت بر پرده و صفحه تلویزیون دیده نشدند. به همین دلیل جامعه ما جامعه خشنی شده است.

منتقد سینما: محمد رحمانیان در عرصه درام‌نویسی یکی از بهترین‌هاست/ «شبکه مخفی زنان» نگاه متفاوتی دارد

به گزارش ایرنا، سریال شبکه مخفی زنان یک مجموعه نمایشی ایرانی در ژانر درام تاریخی و کمدی است که توسط افشین هاشمی ساخته شده است. هاشمی از کارگردانان جوان کشورمان است که  در فیلم‌های سینمایی همچون خیلی دور خیلی نزدیک، پابرهنه در بهشت، به نام پدر، وقتی همه خوابیم و سال دوم دانشکده من بازی کرده است.

در خلاصه داستان شبکه مخفی زنان آمده است: در ابتدای قرن چهاردهم شمسی، وقتی شاه متوجه جنبش‌ های نوظهور مربوط به حقوق زنان در کشور می‌ شود، ماموریت ویژه‌ای به یکی از اهالی دربار خود می‌ دهد.

لیلا حاتمی، سیامک انصاری، حمید فرخ‌نژاد، شبنم مقدمی و مهدی هاشمی بازیگران اصلی این مجموعه هستند. شبکه مخفی زنان، نخستین تجربه افشین هاشمی در زمینه ساخت سریال است. او سابقه کارگردانی در سینما را با آثاری هم چون خسته نباشید، صدای آهسته، گذر موقت، خاله قورباغه و خداحافظ دختر شیرازی دارد.

شبکه مخفی زنان را محمد رحمانیان بر اساس طرحی از محسن قرایی و افشین هاشمی به نگارش درآورده است. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha