کاهش قیمت کود اقدام موثر دولت در حمایت از کشاورزان/ افزایش ۱۷ برابری توزیع کود در خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- اهمیت و تاثیر مصرف کودهای پایه و تاثیر آن بر بهبود کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی مورد تاکید و توجه کارشناسان و متولیان این حوزه است و دولت سیزدهم با توجه به اهمیت نقش نهاده‌ها در عرصه کشاورزی، با مدیریت قیمت کودهای پایه، حمایتی موثر و جدی را از کشاورزان داشته است.

شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با یک قرن تجربه فعالیت در زمینه تامین، تدارک و توزیع نهاده های کشاورزی است، به پشتوانه شبکه توزیع مویرگی در تامین به موقع و با کیفیت انواع نهاده های مورد نیاز کشاورزی، مورد اعتماد کشاورزان و ابزار مطمئن وزارت جهاد کشاورزی برای تامین امنیت غذایی است.

طبق اساسنامه از جمله وظایف این شرکت، برنامه ریزی، سیاست‌گذاری و اقدام برای تولید، تهیه، تدارک، توزیع، حمل و نقل سموم دفع آفات نباتی و بیماری‌های گیاهی، انواع کودهای کشاورزی و تامین و تدارک انواع ماشین های کشاورزی و ادوات مورد نیاز کشاورزان است.

بهینه سازی، اصلاح و بهبود کیفیت کود و سموم تولید داخل، افزایش تولید کود و سم و انتقال دانش فنی، اصلاح ساختار تامین، تولید و توزیع نهاده‌ها، تامین بذر گواهی شده و استاندارد متناسب با نیاز بخش کشاورزی از جمله خط مشی‌های این بخش در حوزه کشاورزی است.

خاک به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر مخلوقات دارد و در واقع بخشی از زنجیره غذایی انسان و سایر حیوانات از خاک است، به همین دلیل هرگونه آلودگی موجود در خاک می­‌تواند در طی زنجیره غذایی، به سطوح بالاتر انتقال یافته و در نهایت در انسان تمرکز یابد. گرچه خاک از منابع تجدیدپذیر به شمار می‌رود اما براساس بررسی‌های صورت گرفته، تشکیل هر سانتی­متر خاک در شرایط مختلف آب و هوایی از ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال طول می‌کشد.

به همین دلیل استفاده از سموم و کودهای کشاورزی در اراضی کشاورزی علاوه بر تاثیر بر کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی، در نگهداری و حفظ خاک و ارزش حاصلخیزی آن موثر است؛ در بیان اهمیت و جایگاه خاک در زیست انسان همین بس که بیش از ۹۵ درصد نیازهای غذایی انسان از طریق خاک تامین می‌شود و این عنصر تامین کننده ۷۰ درصد مایحتاج و ابزار زندگی انسان است.

احیا و تجدیدپذیری خاک آنقدر گران و پرهزینه است که توجیه اقتصادی ندارد و انتقال آن نیز با توجه به اینکه هر هکتار خاک معادل چهار میلیون و ۸۰۰ هزار کیلوگرم وزن دارد، شدنی و قابل انجام نیست و تنها می‌توان گفت خاک و تمامیت آن به منظور تحویل بی کم و کاست به نسلهای آینده مانند امانتی در دست ماست.

در این میان توزیع و مصرف کودهای پایه شامل ازته، فسفاته و پتاسه در عرصه کشاورزی مهم و به همین دلیل این کودها با حمایت دولت به صورت یارانه‌ای برای توزیع در بین کشاورزان تامین می‌شود.

نظر به اهمیت این موضوع و با توجه به اقدامات دولت در حوزه حمایت از کشاورزان در زمینه تامین و توزیع کودهای یارانه‌ای مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی که به مناسبت هفته دولت در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی حضور یافته بود، به تشریح اقدامات این شرکت پرداخت.

کاهش قیمت کود اقدام موثر دولت در حمایت از کشاورزان/ افزایش ۱۷ برابری توزیع کود در خراسان رضوی

کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه، استقبال کشاوزان برای مصرف

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: اقدام دولت سیزدهم در کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه از ابتدای سال جاری، حرکتی جدی برای حمایت از کشاورزان و بخش تولید محسوب می‌شود.

حسین عطایی‌سلامی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه موجب اقبال کشاورزان به مصرف این کودها به عنوان کودهای پایه شده است.

وی به تاثیر مصرف کودهای شیمیایی بخش کشاورزی بر کیفیت و کمیت محصولات و لزوم توجه به ارتقای سطح سلامت جامعه از این بابت اشاره و بیان کرد: از ابتدای سال جاری ۱۰ هزار و ۷۲۳ تن کود فسفاته در استان توزیع و مصرف شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۷ برابر شده است.

وی ادامه داد: همچنین طی این مدت سه هزار و ۱۷۱ تن کود فسفاته در استان توزیع و مصرف شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ برابر شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در حوزه کشاورزی استان، راه اندازی و اجرای سامانه پایش و رصد کود توسط وزارت جهاد کشاورزی برای کشت پاییزه است که به این ترتیب با صدور حواله الکترونیک از فروش و توزیع خارج از شبکه کودهای یارانه‌ای جلوگیری می‌شود.

وی افزود: در این راستا تا کنون ۶۲ هزار و ۱۰۰ تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه بین کشاورزان استان توزیع شده است.

عطایی بیان کرد:حجم ابلاغی توزیع کود یارانه‌ای برای استان طی سال جاری ۲۳۱ هزارو ۶۰۰ تن است که تا کنون ۹۸ هزار تن آن تدارک و تامین شده است.

وی در خصوص ذخیره‌سازی کود در استان نیز گفت: تا کنون بیش از ۳۰ هزار تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه در استان به عنوان ذخیره راهبردی پیش‌بینی و تامین شده است، بنابراین آمادگی حمایت از کشاورزان در این بخش برای کشت پاییزه، که طبق دستورالعمل از دهم شهریورماه آغاز شده، وجود دارد.

این مسوول گفت: امیدواریم با توجه به افزایش مصرف کودهای پایه توسط کشاورزان در سال جاری، شاهد افزایش بهبود کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی استان باشیم.

سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در استان خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود و در این عرصه ۳۶۳ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعالیت دارند.

کاهش قیمت کود اقدام موثر دولت در حمایت از کشاورزان/ افزایش ۱۷ برابری توزیع کود در خراسان رضوی

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha