کشت نشایی ذرت در کازرون و امیدها برای بهبود تولید این محصول پر مصرف و آب بَر

شیراز - ایرنا- کاهش تعداد دفعات آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب، کاهش هزینه‌های تولید از جمله هزینه‌های مبارزه با علف‌های هرز و کاهش میزان بذر مصرفی از مزایای کشت نشایی ذرت است.این روش کاشت در برخی از شهرستان ها از جمله کازرون آغاز شده و نوید بخش بهبود تولید این محصول آب بَر و پُر مصرف است.

بر اساس تحقیقات انجام شده آب مصرفی در روش کشت ذرت به روش مرسوم به غرقابی (جوی وپشته ای) به میزان ۱۰تا ۱۵ هزار متر مکعب بسته به شرایط آب وهوایی منطقه است ، آب مصرفی در روش کشت مرسوم به صورت آبیاری نواری به میزان ۷۰۰۰ تا ۷ هزار و ۵۰۰  متر مکعب و آب مصرفی در روش کشت نشایی به صورت آبیاری نواری به میزان ۴۰۰۰ تا ۴ هزار و ۵۰۰ متر مکعب است .

 روش کشت نشایی با حذف دو مرحله آبیاری اولیه و روش آبیاری نوین تعداد دفعات آبیاری در زمین اصلی به حدود ۱۰الی ۱۳ مرتبه معادل حدود ۴۰۰۰تا ۴۵۰۰ مترمکعب خواهد رسید.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان کازرون با بیان اینکه برای نخستین بار کشت نشایی ذرت دراین شهرستان آزمایش شده است  گفت: در راستای افزایش بهره‌وری منابع تولید و کاهش مصرف آب، برای اولین بار ۲۵۰۰متر مربع از اراضی این شهرستان به کشت نشائی ذرت با ادوات مکانیزه اختصاص یافته است.

 حمید رشیدی روز یک شنبه درگفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تهیه ۲۰هزار  بوته نشاء ذرت رقم ۷۰۴ و تحویل آن به کشاورز، طرح کشت نشایی این محصول در روستای قلعه سید از توابع بخش مرکزی این شهرستان به صورت آزمایشی انجام شد. 

مدیر جهاد کشاورزی کازرون با اشاره به اینکه توسعه کشت‌های نشایی یکی از سیاست‌های جهاد کشاورزی در مدیریت مصرف آب و رونق تولید در بخش کشاورزی است، اضافه کرد:  کاهش میزان آب مصرفی، تراکم مناسب بوته، کاهش مصرف بذر، یکنواختی کشت، کوتاه شدن طول دوره رشد محصول، افزایش عملکرد  از جمله مزایای کشت نشایی ذرت است.

رشیدی در ادامه افزود: در روش کشت نشایی، ابتدا بذر در گلخانه کشت و سپس در مرحله ۳ تا ۴ برگی توسط دستگاه نشاء کار با فاصله ردیف کاشت ۷۵ سانتیمتر و فاصله بوته روی ردیف ۱۳ تا ۱۶ سانتیمتر به زمین اصلی منتقل می‌شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: به منظور دستیابی به اهداف ترویجی و آموزشی و تغییر در نحوه کاشت از بذرکاری به نشاکاری و افزایش بهره‌وری آب کشاورزی، این مزرعه به عنوان سایت الگویی ایجاد و مراحل کاشت تا برداشت  بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده مورد بازدید سایر کشاورزان قرار گرفته و خواهد گرفت.

شهرستان کازرون در فاصله ۱۳۵ کیلومتری جنوب غرب شیراز در استان فارس قرار دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha