واحدهای باقیمانده مسکن مهر در خراسان رضوی به طرح نهضت ملی مسکن منتقل شدند

مشهد-ایرنا- سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: بین سه تا چهار هزار واحد باقیمانده طرح مسکن مهر در استان به طرح نهضت ملی مسکن منتقل شده‌اند که روند اجرایی آنها در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس یوسف زاده روز یکشنبه در دیدار با رییس دانشکده معماری و طراحی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در سالهای گذشته دولت ساخت ۱۲۵ هزار واحد از طرح ملی مسکن مهر در خراسان رضوی را متعهد شد که ساخت ۱۱۰ هزار واحد تکمیل شده یا در حال تکمیل است.

وی بیان کرد: قانون جهش تولید و تامین مسکن (طرح نهضت ملی مسکن) مصوب ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ یکی از برنامه‌های کلان دولت سیزدهم محسوب می‌شود که با تلفیق طرح «اقدام ملی مسکن» در طرح «نهضت ملی مسکن» و افزایش تسهیلات ساخت تا رقم ۴۵۰ میلیون تومان برای هر واحد، قصد دارد چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال احداث کند و بانک‌ها نیز موظف شده‌اند سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به این طرح اختصاص دهند.

وی اظهار داشت: تاکنون ۱۰۰ درصد سهمیه قیر اختصاص یافته به خراسان رضوی در قالب طرحهای نوسازی و بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری، زیرساختهای طرحهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن جذب و مبلغی که برای خرید این میزان قیر هزینه شده، ۷۱۴ میلیارد و ۷۰۴ میلیون ریال است.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: در این خصوص، مقدار قیر تحویلی به ۳۱ شهر استان هفت هزار و ۶۲۴ تن بود که از این میزان پنج هزار و ۷۶۶ تن برای آسفالت معابر بافتهای ناکارآمد شهری و هزار و ۸۵۸ تن نیز برای آسفالت معابر زیرساخت طرحهای مسکن مهر و نهضت ملی در قالب تفاهم نامه هایی به شهرستانهای استان تحویل شد.

یوسف زاده اولویت کاری در اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی را پیشبرد نهضت ملّی مسکن عنوان و بیان کرد: با سهمیه قیر اختصاص یافته می توان ۱۴۶ کیلومتر از معابر محلات کم برخوردار و ۲۸ کیلومتر از معابر طرح ملی مسکن مهر و نهضت ملی مسکن را آسفالت کرد.

وی در خصوص نقش معماران در جامعه نیز گفت: تاثیر جامعه معماران در توجه به فرهنگ، اقلیم و آمیزه های ایرانی و اسلامی در طراحی منازل مسکونی بسیار مهم بوده، چراکه اکنون سبک معماری اصیل ایرانی رو به فراموشی است.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی با تاکید بر شاخصهای معماری ایرانی اسلامی و کمّی سازی ساختمانهای مسکونی در شرایط کنونی گفت: این اداره کل حاضر است تفاهم نامه همکاری با مشارکت دانشگاه فردوسی در خصوص تبیین الگوهای معماری و بررسی طرحهای نهضت ملی توسط کمیته مشترک در اسرع وقت فراهم کند.

یوسف‌زاده نمای اصولی ساختمانها را جزء الزامات عمومی ساختمان های شهری دانست و گفت: در بسیاری از کشورها استفاده از سبک معماری باید برگرفته از فرهنگ آن کشور باشد زیرا با دیدن معماری یک کشور به تاریخ و ادبیات آن می توان پی برد امّا این اصل در کشور ما رعایت نمی شود.

رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این دیدار به تشریح مطالعه و تحقیقات این دانشکده در زمینه طراحی و معماری با توجه به شرایط اقلیمی و فرهنگی پرداخت و گفت: باید روشهای آموزشی و پژوهشی صحیح در راستای فرهنگ سازی عمومی برای ارتقای کیفیت ساخت و استفاده از سبک معماری ایرانی، اسلامی با همکاری، تعامل و مشارکت همه دستگاههای اجرایی، مدیریت شهری و کنشگران در حوزه های برنامه ریزی عملیاتی و اجرایی برای جلب نظر و اعتماد سرمایه های اجتماعی افکار عمومی در نظر گرفته شود.

هاشم شریعتمدار در خصوص معماری شهر مشهد افزود: نمای شهر مشهد به خصوص در اطراف حرم مطهر باید در آن تغییر و تحولاتی صورت گیرد و اینکه تاکنون این ایراد بر آن واقع است عدم اتحاد رویه در نما و پلان است و دلیل آن را هم به صورت مشخص می توان از کم رنگ بودن حضور متخصصان امر در نظامنامه های مهندسی دانست.

این استاد دانشگاه در خصوص مسکن ملی نیز گفت: تنها راه ساختن مسکن ملّی با شرایط انبوه تولید صنعتی ساختمانهای مدولار است و فقط در این صورت می توان برای ساخت مسکن برای مردم در مقیاس انبوه ساخت که به صورت مکانیزه و تیپ ساخته شود.

به گزارش ایرنا، قانون جهش تولید و تامین مسکن (طرح نهضت ملی مسکن) مصوب ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ یکی از برنامه‌های کلان دولت سیزدهم محسوب می‌شود که با تلفیق طرح «اقدام ملی مسکن» در طرح «نهضت ملی مسکن» و افزایش تسهیلات ساخت تا رقم ۴۵۰ میلیون تومان، قصد دارد چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال بسازد و بانک‌ها نیز موظف شده‌اند سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح جهش تولید و تامین مسکن اختصاص دهند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha